حجت الاسلام علی همت بناری در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری «حوزه»، درباره وضعیت عفاف و حجاب در عرصه اجتماعی، با نگاه به ادارات و سازمان ها گفت: ما مخالف حضور زنان در جامعه نیستیم، اما در بکارگیری آنها در امور مختلف، ملاحظاتی وجود دارد.
وی با بیان این که در ادارات زمنیه اختلاط زن و مرد وجود دارد، افزود: در بسیاری از ادارات، ارتباط کاری زیادی میان کارمندان زن و مردم است که این مسئله موجب به وجود آمدن جنبه های عاطفی می شود.
این کارشناس امور تربیتی بیان داشت: ارتباط زنان با مردان در ادارات ممکن است نسبت به مدت زمانی که با همسر خود در ارتباط هستند، بیشتر باشد و این مسئله پس از مدتی مشکلاتی را به وجود می آورد.
عضو هیئت علمی جامعة المصطفی ادامه داد: امروزه در خانواده های زیادی مردان به دلیل مشکلات اقتصادی، دارای دو شغل خارج از خانه هستند و زمان مفید کمی را در خانه حضور دارند. در این خانواده ممکن است ارتباط عاطفی کمی میان زن و شوهر شکل گیرد.
وی عدم مهندسی نقش آفرینی جنسیتی زنان و مردان در ادارات را آسیبی در بروز ناهنجاری ها عنوان و بیان داشت: در برخی ادارات مشاغلی در اختیار زنان قرار می گیرد که متناسب با شرایط آنها نیست. این مسئله در امور ورزشی نیز وجود دارد که برای بانوان ورزش هایی قرار داده می شود که مخالف با توانایی های جسمانی و خلقت زنان است.
حجت الاسلام همت بناری با بیان این که متأسفانه این بانوان در رسانه ها، به عنوان الگو معرفی می شوند، ادامه داد: حضورزنان در برخی عرصه ها که بر اساس ساختار آن عرصه، زمینه را برای بی عفتی و بی حجابی فراهم می آورد، شایسته نیست.
وی به ضرورت فرهنگ سازی در این عرصه اشاره کرد و گفت: آموزه های دینی بر اساس توانایی ها و استعداد های انسان ها، مدیریت خارج از خانه را بر دوش مردان و مدیریت امور خانه را بر دوش زنان گذاشته است؛ اگر زنان بخواهند در عرصه های خارج از خانه ورود یابند، باید بر اساس فرهنگ اسلامی حضور یابند.
عضو هیئت علمی جامعة المصطفی ادامه داد: در این راستا، فرهنگ سازی در ادارات از جمله این ضرورت هاست؛ اگر جنبه های فرهنگی و توجه به شاخصه های معنوی در مدیریت سازمان توجه داشته باشیم؛ کارکنان آن سازمان نیز در مسیر حفظ شئونات اسلامی حرکت خواهند کرد.
وی تدوین منشور عفاف و حجاب در سازمان ها و ادارات را از مهم ترین اقدامات در این مسیر عنوان داشت و گفت: همانطورکه منشوراخلاقی کار و تکریم ارباب رجوع تدوین و ابلاغ شده است، در ادارات و سازمان ها، زنان در کنار مردان شاغل هستند، باید منشور عفاف و حجاب تدوین و اجرایی شود.
حجت الاسلام بناری ادامه داد: تشویق الگوهای عفاف و حجاب در ادارات، قرار دادن اولویت عفاف و حجاب در استخدام سازمان ها نیز نقش مهمی در ترویج عفت در محیط کار دارد.
انتهای پیام// 15/ 313