به گزارش خبرنگار خبرگزاري « حوزه»، دبير شوراي دين پژوهان كشور در دهمين همايش تجليل از پژوهشگران برتر حوزه دين اظهارداشت: فراخوان دهمين همايش در سال 90 اعلام و بیش از 350 اثر پژوهشی دینی ممتاز به دبیرخانه این شورا ارسال شد که پس از چهار مرحله داوری 10 اثر برجسته حائز رتبه ممتاز شد.
پیمان، بیان کرد: این آثار در زمینه های گوناگون علوم اسلامی همچون؛ علوم قرآنی، تفسیر، فقه، تاریخ و سیره، اقتصاد اسلامی، فلسفه، الهیات، روانشناسی و علوم تربیتی از دیدگاه اسلام، علوم سیاسی از نظر شیعه و علوم اجتماعی می باشند.
وی به مراسم تجليل از مقام علمي آيت الله اميني اشاره كرد و با بیان اینکه آیت الله امینی الگویی پارسا و وارسته برای جامعه و ناصحی امین برای دولت است، گفت: مجاهدتها و تلاش های علمی و فرهنگی این عالم با توجه به دهها اثر مکتوب سودمند و کاربردی و تاثیرگذار و فردی او در زمینه های عقاید، اخلاق، تربیت، خانواده و نظر به نقش سازنده ای که در پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی و آرمان های متعالی امام خمینی (ره) داشته است از دیگر دلایل برای تجلیل از این شخصیت بزرگ حوزوی است.
دکتر پیمان افزود: از سمت های آیت الله امینی می توان به عضویت در شورای بازنگری قانون اساسی با حکم امام راحل (ره )، سه دوره نمایندگی در مجلس خبرگان رهبری از استان چهار محال و بختیاری و نایب رییسی این مجلس، ریاست دبیرخانه مجلس خبرگان ، عضویت در هیات امنای دانشگاه امام صادق (ع) و مجمع جهانی علوم اسلامی، عضویت در جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و امام جمعه شهر قم اشاره کرد.
وی با بیان اینکه سیره اخلاقی و نقش معنوی وی ستودنی و الگوست، گفت: پارسایی، اخلاق مداری و استقلال رای و اندیشه در او در میان خاص و عام زبانزد است و 30 اثر علمی مکتوب او در زمینه هایی مانند؛ پیامبرشناسی، امامت، اخلاق، علوم تربیتی و آموزش های دینی از پرشمارگان ترین آثار دینی است که برخی از این آثار بیش از 40 بار تجدید چاپ شده و به 16 زبان ترجمه شده است.
پیمان، همچنین از گرامیداشت یاد و خاطره مرحوم آیت الله محمدهادی معرفت که چندین دوره ریاست علمی و داوری شورای دین پژوهان را برعهده داشت، گفت: آیت الله معرفت نیز در زمینه علوم قرآنی، پاسخگویی به شبهات قرآنی و موسوعه های قرآنی خدمات ارزشمندی به جامعه شیعه انجام داده و در پیشبرد اهداف این شورا نقش بسیار موثری داشته است.
وی در بخش ديگري از سخنانش با بیان اینکه این شورا تاکنون چهار کنگره برگزار کرده است، خاطرنشان کرد: این شورا جریان دین پژوهی در جهان معاصر و ایران را بررسی کرده و فرصت ها و چالش ها را مورد بررسی کارشناسان قرار داده است و شبهات جدید و نیز ضرورت ها و بایدهای دین پژوهشی را که در این کنگره ها به بحث گذاشته می شود را مشخص می کند.
دبیر شورای دین پژوهان کشور اظهار کرد: سالانه با فراخوان پژوهش های مهم دینی؛ در یک روند داوری و ارزیابی کارشناسانه هر سال پژوهش های برتر دینی را انتخاب و به جامعه علمی کشور معرفی کرده و هدف الگوسازی در پژوهش های دینی کارآمد است.
وی با اشاره به تعریف این شورا از پژوهش دینی و وجه تمایز آن از سایرکارهای علمی خاطرنشان کرد: پژوهش دینی، فعالیتی علمی است که دارای ویژگی نوآوری علمی، پاسخگویی به پرسش های نظری، نظریه پردازی و ارائه راهکارهای علمی در مسائل پژوهشی و جنبه کاربردی در مسائل اجتماع داشته باشد.
وي در ادامه گفت: این مراسم از سوی شورای دین پژوهان کشور با مشارکت جامعه المصطفی العالمیه، دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم و معاونت پژوهشی حوزه علمیه و موسسه ها و پژوهشگاه های مهم کشور برگزار شده است.
انتهاي پيام 313/17