طیبه توکلی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری «حوزه»، با بیان این که سرتاسر ماه رمضان، برکت و مملو از رحمت الهی است، اظهار داشت: ماه مبارک رمضان تمرینی است که با مبارزه بر نفس می توان در ماه های دیگر سال نیز به خوبی طعم دینداری را چشید و با مهار هوای نفس به مقامات عالی اخلاقی و معنوی دست یافت.
وی افزود: ما باید بتوانیم برای جوانان به خوبی تبیین و تفهیم کنیم که اساساً فلسفه وجودی ماه مبارک رمضان چیست و این که برای مبارزه با هوای نفس و وسوسه های شیطان، فقط امساک از خوردن و آشامیدن کافی نیست بلکه باید همه اعضا و جوارح ما در مسیر بندگی خدا، از گناه و معصیت پرهیز کند.
وی اضافه کرد: اگر این مساله بین جوان ها به خوبی جا بیفتد تاثیر بسیار بالایی می گذارد و آثار و برکات آن در ماه های دیگر نیز می تواند موثر باشد.
عضو انجمن تاریخ پژوهان حوزه علمیه قم همچنین با بیان این که ماه رمضان بهترین فرصت برای ترویج سبک زندگی دینی و قرآنی است، ابراز داشت: رمضان بهار قرآن است و در این ماه بی شک نقش اساتید و مبلغان در ترویج سبک زندگی قرآنی بسیار مهم و کلیدی است.
وی افزود: در این ماه عزیز به خواندن قرآن سفارش بسیاری شده و ما باید آداب قرائت قرآن را در ماه رمضان به خوبی رعایت کنیم.
توکلی ادامه داد: متاسفانه گاه در برخی محافل و مجالس احساس می شود که چندان این آداب رعایت نمی شود و همین مساله می تواند نوعی بی احترامی به ساحت مقدس قرآن تلقی شود که باید از آن به شدت پرهیز کرد.
وی گفت: آداب قرائت قرآن باید جا بیفتد و به خصوص آثار و برکات معنوی آن برای عموم مردم به خصوص نسل جوان بیان شود، ضمن آن که پس از قرائت قرآن، درک مفاهیم و معانی کلام الله مجید اهمیت فوق العاده ای دارد که با تدبر در آیات وحی امکان پذیر است.
این محقق و پژوهشگر حوزوی در خاتمه سخنان خود یادآور شد: مهم تر از همه نیز عمل به قرآن در ساحت زندگی است و این که آیات آن را برای قرآنی کردن زندگی به کار گیریم و همگی سوق داده شویم به این سمت و سوی مبارک تا انشاالله سرتاسر زندگی مان به نور قرآن ، مزین گردد.