اشاره؛
شهرک پردیسان قم، منطقه ای است که بیش از ده هزار روحانی و طلبه فاضل در آن زندگی کرده و از جمله مشکلات آنان، کمبود برگزاری کلاس های سطوح عالی و درس خارج بزرگان حوزه است؛ از این رو نیاز است مسئولین وقت حوزه های علمیه به فکر بوده و برای آسایش فضلا و طلاب جوان، برنامه ریزی داشته و فعالیت های مناسبی انجام دهند.
به گزارش خبرگزاری«حوزه» ، با مشاهده خبری با این تیتر که «پردیسان صاحب مدرسه علمیه می شود»، به سراغ «حجت الاسلام و المسلمین سید حسین میر مؤمنی»، امام جمعه کهک و مؤسس 2 مدرسه علمیه در شهرهای الیگودرز لرستان و سپیدان فارس رفتیم که انشاءالله به زودی کلنگ احداث سومین و چهارمین مدرسه علمیه در کهک و پردیسان به زمین زده خواهد شد.
در این گزارش، تلاش کردیم جویای اهداف و نیات مؤسس این مدرسه های علمیه در کشور شویم تا انشاءالله برای ورود دیگر بزرگان حوزه در این عرصه فضای باز شود.
*مختصری خود را معرفی بفرمایید.
اینجانب سید حسین میرمؤمنی با 73 سال سن، متولد شهر اراک بوده و در شهرهای نطنز و الیگودرز به عنوان امام جمعه خدمت کرده و هم اکنون نیز در شهر کهک انجام وظیفه می کنم.
*از نحوه ورود خود در عرصه تأسیس مدرسه علمیه برای ما بفرمایید.
این موضوع به رفاقت دیرینه ما با آیت الله سید احمد خاتمی بر می گردد. بنده با ایشان از گذشته رفاقت صمیمی داشته و با توجه به علاقه خاص به احداث مدرسه علمیه، با تشویق ایشان، در این کار ورود کرده و پس از گذشت زمان، مدارس علمیه امام مهدی(عج) الیگودرز و مدرسه علمیه سپیدان فارس را با کمک خیرین بنا کردم.
*فعالیت های تأسیس مدارس علمیه را از چه سالی آغاز کردید؟
به دلیل دیدارهای مکرر، رفت و آمدهای خانوادگی و مشورت هایی که با آیت الله سید احمد خاتمی داشتم، بنا شد در مناطقی که مدرسه علمیه ای ندارد، ورود کرده و به ساخت و ساز مشغول شوم؛ به همین دلیل به مدت 25سالی که در الیگودرز لرستان و سپیدان فارس و مدارس را تاسیس کردم، حضور داشتم، در کنار فعالیت های تبلیغی و نمازهای جمعه، دست به کار شده و زمینی را در الیگودرز به مساحت 10 هزار متر مربع با کمک خیرین خریداری کرده و مدرسه ای با نام امام مهدی(عج) در آن تأسیس کردیم که بحمدالله طلاب در آن مشغول به تحصیل بوده و خوشبختانه موفق نیز هستند.
*از فعالیت خود در منطقه سپیدان فارس بفرمایید.
بعد از استان لرستان، وارد منطقه سپیدان فارس شده و در مدت 12 سالی که به عنوان خطیب جمعه در آنجا حضور داشتم، جای مدرسه علمیه را خالی دیده و با کمک خیرین 1000 متر زمین خریداری و در سال 1383 مدرسه علمیه ای به نام امام حسن عسکری(ع) تأسیس کردیم.
*ظاهرا در استهبان اصفهان نیز مدرسه علمیه ای درست کرده اید. از این مدرسه هم مطالبی بفرمایید.
بله؛ بنده در این شهر 3 سال به عنوان امام جمعه حضور داشتم؛ اما مدرسه علمیه این در حال تخریب بود که آن را تجدید بنا کرده و تحویل دادم.
*از حضور خود در قم و فکر ساخت مدرسه علمیه در کهک و پردیسان برای ما بفرمایید.
در سال 1389 وارد شهر کریمه اهل بیت(س) شده و به عنوان امام جمعه کهک مشغول فعالیت گردیدم. پیش از حضور در قم به فکر تأسیس مدرسه علمیه در این شهر بودم؛ اما چون در خود قم مدارس علمیه زیادی وجود داشت؛ صلاح را بر این دیدم تا در منطقه پردیسان که طلاب زیادی در آن زندگی می کنند، مدرسه علمیه ای راه اندازی نمایم.
*از نحوه دریافت مجوز برای ساخت مدرسه علمیه در پردیسان بفرمایید.
در دوران مدیریت آیت الله مقتدایی بر حوزه های علمیه، مجوز ساخت این مدرسه علمیه را از ایشان گرفته و زمین های مرکز مدیریت برای ساخت به بنده پیشنهاد شد که به دلیل موقعیت نامناسب آن، به فکر خرید زمینی بهتر در داخل منطقه پردیسان افتادیم، لذا پس از مدت ها پیگیری و تلاش، توانستیم زمینی را از طریق مزایده از مسکن و شهرسازی خریداری نماییم.
*از موقعیت و مساحت زمین خریداری شده بفرمایید.
این زمین در منطقه پردیسان، پشت مؤسسه نورگستر و در کنار کتابخانه آیت الله خسرو شاهی در محدوده هزاره هفتم واقع شده و 3 هزار و 400 متر مساحت دارد که به مبلغ 200 میلیون تومان با کمک خیرین خریداری شده است.
*در کدام مرحله برای ساخت این مدرسه علمیه قرار دارید؟
پس از خرید این زمین، به این فکر بودم که نقشه آن را هر چه زودتر طراحی کنم؛ به همین دلیل با یکی از بهترین طراحان کشور که در گذشته طراحی صحن آثار قدس رضوی را به عهده داشت، کارهای اولیه را آغاز کرده و در ادامه خدمت آیت الله حسینی بوشهری مدیر حوزه های علمیه رسیدم و با پیگیری ایشان، طراحی نهایی نقشه مدرسه علمیه پردیسان به مهندسین قرارگاه خاتم الانبیاء سپرده شد.
*از مشخصات این مدرسه علمیه برای ما بفرمایید.
مدرسه علمیه مذکور در 5 طبقه بنا خواهد شد که 2 طبقه آن به پارکینگ، سالن غذا خوری، استخر، سالن ورزشی چند منظوره وسالن آمفتی تئاتر اختصاص خواهد داشت؛ همچنین 18 مَدرَس 20 تا 100 نفره برای کلاس های درس و 40 حجره 2 و 3 نفره برای سکونت طلاب طراحی شده است.
*ظاهرا مسجد بزرگی در این مدرسه علمیه ساخته خواهد شد؛ نکاتی در این باره هم بفرمایید.
آیت الله سید احمد خاتمی دائما از دغدغه های خود نسبت به مسجدی بزرگ و یا کلاس درسی خوب در پردیسان می گفتند که در این راستا مسجدی به مساحت 1000 متری برای آن طراحی شده تا درس خارج بزرگان حوزه در آن انجام شود.
*ساخت این مدرسه علمیه به چه میزان پیشرفت داشته است؟
پس از طراحی نقشه، اشکالاتی از سوی مهندسین سازمان مسکن و شهرسازی به ما منتقل شد که تاکنون بیشتر آن اشکلات برطرف شده و در حال حاضر به دنبال مجوز کلنگ زنی آن هستیم.
*از نام این مدرسه علمیه و برآورد هزینه ساخت آن نکاتی بفرمایید.
14 معصوم(ع)، نامی است که برای این مدرسه علمیه انتخاب شده و با تخمینی که از هزینه های ساخت آن زده ایم، قریب به 10 میلیارد تومان هزینه ساخت این مدرسه خواهد شد که امیدوارم هرچه زودتر شاهد مراسم کلنگ زنی آن در منطقه پردیسان باشیم.
*از خرید زمین در منطقه کهک برای ساخت مدرسه علمیه نکاتی بفرمایید.
در کهک قریب به 3 هکتار زمین خریداری شده که پیشرفت خوبی هم در ساخت مدرسه داشته ایم.
* مدرسه 14 معصومی که در میدان مطهری قم جنب بانک سپه واقع شده، زیر نظر شما اداره می شود؟
بله؛ این مدرسه همانند مدارس دیگر زیر نظر بنده و با مدیریت فرزندم اداره می شود و تلاش کرده ایم طلاب کمتری جذب کنیم تا با کیفیتی بالا انجام وظیفه نماییم.
مکان این مدرسه اجاره ای است و انشاءالله پس از ساخت مدرسه علمیه پردیسان، طلاب این مدرسه به آنجا منتقل خواهند شد.
شرط گزینش طلاب برای ورود به این مدرسه، دانستن زبان انگلیسی است که چند ترم کار کرده و بلد باشند؛ البته در ابتدای هر سال، فقط پایه اول جذب می کنیم.
*آیا زبان انگلیسی از متون اصلی این مدرسه علمیه خواهد بود؟
زبان انگلیسی جزء درسهای فرعی؛ اما حتمی و مهم ماست، لذا همانند دروس دیگر حوزه برای ما اهمیت دارد.
نکته قابل توجه در مدرسه چهارده معصوم(ع) این است که طلاب موظفند به صورت انگلیسی به تبلیغ بپردازند و ما امروز شاهد موفقیت بالای طلاب پایه اول این مدرسه علمیه هستیم که حتی موجبات تعجب مدیر حوزه های علمیه و مدیر حوزه علمیه قم را فراهم آورده است.
در پایان از اینکه وقت خود را در اختیار خبرگزاری حوزه قرار دادید، نهایت سپاسگزاری را داریم.
انتهای پیام/ 40/313
گفتگو: قربان اسلامی نژاد