خانم صدیقه بهشتی، معاون فرهنگی حوزه علمیه خواهران اصفهان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری «حوزه» در اصفهان، به تشریح فعالیت های این معاونت، ضرورت تربیت بانوان طلبه توانمند و ... پرداخته که حاصل آن در ادامه می آید.
وظیفه معاونت فرهنگی حوزه علمیه خواهران چیست؟
وظیفه معاونت فرهنگی حوزه علمیه خواهران در دو حیطه طلاب و تربیت آنها ، برنامه ریزی و ساماندهی مهارت مبلغان و دانش آموختگان است که بحث تربیتی آن شامل اخلاق، تهذیب، قرآن و رشد فرهنگی طلاب است لذا در همین راستا این معاونت زیرساخت هایی لازم دارد ، به عنوان مثال در زمینه بحث انس با قرآن، می توان اذعان کرد قرآن یکی از منابعی است که به عنوان مرجع اصلی برای تربیت معرفی می شود بنابراین به زیرساخت ها و اساتیدی ماهر نیازمند است.
آیا برای تربیت طلاب، اقدامی هم انجام شده است؟
ایجاد دفاتر مشاوره و تقویت آن در مدارس ویژه طلاب از جمله وظایف معاونت فرهنگی حوزه علمیه خواهران است که در همین راستا ایجاد شده و در حال حاضر 49 مشاور در 39 دفتر مشاوره ویژه طلاب در مدارس حوزوی استان مشغول به فعالیت هستند که در این دفاتر مشاوره تهذیبی، اخلاقی و مباحث مربوط به خانواده ارائه می شود.
هم چنین در این زمینه طرحی به عنوان طرح رحمت در نقاط مختلف استان اصفهان به منظور مقابله با آسیب های اجتماعی راه اندازی شده است؛ طرح رحمت چندسال پیش از طرف امور بانوان ریاست جمهوری به استان های سراسر کشور ابلاغ شد و مقرر گردید مربی این کلاس ها از درون حوزه های علمیه انتخاب شوند، عمده مخاطبان طرح رحمت بانوان خانه داری هستند که اوقات بیشتری برای شرکت در این کلاس ها دارند.
در خصوص موضوع کلاس های طرح رحمت توضیح دهید؟
موضوع کلاس های این طرح در زمینه ارتقاء بینش سیره و روش پیامبر اکرم(ص) و مباحث خانواده است که از سوی فرمانداری ها با اعلام فراخوان برای مربیان برگزار می شود و هدف از برگزاری این کلاس ها پیشگیری از آسیب های اجتماعی در خانواده و همچنین تبیین باورهای دینی و تحکیم بنیان خانواده بوده و 187 مربی در زمینه طرح رحمت در نقاط مختلف استان اصفهان مستقر شده و مشغول به فعالیت هستند.
در مورد کانون های قرآنی به عنوان یکی از فعالیت های خود، توضیح بدهید؟
استان اصفهان دارای 7 کانون قرانی دارای مجوز رسمی از وزارت ارشاد در شهرهای مختلف اصفهان، اردستان، گلدشت، نجف آباد، فریدن، مبارکه و خمینی شهر ایجاد شده اند که خدمات خوبی را ارائه می کنند که اهم وظایف کانون های قرآنی آموزش، قرائت و تفسیر قرآن در رده های سنی مختلف به دختران استان است.
آیا در نمایشگاه قران نیز معاونت فرهنگی حوزه علمیه خواهران شرکت نموده است؟
این معاونت به مدت 3 سال است در نمایشگاه قرآن شرکت می کند و آثار خوبی را در معرض نمایش عموم می گذارد.
هم چنین یکی دیگر از اقدامات ما این است که سال گذشته سعی نمودیم بانوان عالمه ای که در سطح استان فعالیت داشتند را شناسایی کنیم. ما موفق شدیم 103 نفر از آنها را شناسایی کرده و زندگینامه آنها را در یک مجموعه جمع اوری کنیم و در نمایشگاه در معرض نمایش قرار دهیم. که این کار مورد استقبال مسئولان امر نیز قرار گرفت.
آیا از بانوان عالمه استان کتابی به چاپ رسیده است؟
در حال حاضر در پی چاپ این اثر هستیم که امید است تا سال آینده زندگینامه این بانوان عالمه در یک کتاب جمع اوری شده و منتشر شود.
آیا بانوان طلبه در خصوص نشر کتاب اقدامی انجام داده اند؟
181عنوان کتاب از بانوان طلبه سراسر کشور از استان های خراسان رضوی، قم ، تهران، مرکزی، خوزستان و اصفهان در نمایشگاه قران ارائه شد که 121 عنوان کتاب نیز برای فروش معرفی شد. قابل ذکر استن از تعداد181 عنوان کتاب بانوان طلبه بیش از60 جلد آن به طلاب مولف اصفهانی اختصاص دارد
آیا بانوان طلبه استان اصفهان موفق به کسب رتبه های برتر کشوری در مسابقات مختلف شده اند؟
بله، معاونت فرهنگی حوزه علمیه خواهران اصفهان در بحث امور قرانی در رشته حفظ قران 95 حافظ قران دارد که در سال گذشته سه نفر از استان اصفهان حائز رتبه برتر کشوری شدند.همچنین در زمینه حفظ موضوعی تفسیر، ترجمه، مفاهیم و قرائت از تعداد 59 نفر برنده کشوری 11 نفر اصفهانی بودند.
بانوان اصفهانی در مسابقات سیر مطالعاتی شهید مطهری شرکت داشته اند، در این زمینه هم توضیح دهید؟
در مسابقات سیر مطالعاتی شهید مطهری 128 نفر برگزیده استانی داشتیم اما از تعداد 36 نفر برگزیده کشوری 7 نفر از استان اصفهان بودند.
برای ارتقای کیفی و کمی موضوعات فرهنگی در عرصه های دینی و حوزه های علمیه چه اقدامی انجام شده است؟
اگر نگاه اموزشی در معاونت فرهنگی حوزه علمیه به صورت تربیتی باشد و بر روی مولفه های تربیتی بیشتر تمرکز شود از نظر کمی و کیفی مدارس حوزوی ما ارتقا پیدا می کنند.
سخن آخر؟
مقام معظم رهبری در زمینه مسائل فرهنگی فرمودند کار را به صورت جدی دنبال و ادامه دهید، گسترش اقدامات فرهنگی در بین جوانان سبب پیشرفت کشور و نابوی دشمنان ملت می شود.بنابراین حوزه ها و طلاب باید در کارهای فرهنگی به طور جدی وارد عمل شوند و در اقدامات خود اخلاص داشته باشند.
گفت وگو از سید امیر حسین ابطحی