به گزارش خبرگزاری «حوزه» حجتالاسلام والمسلمین معلمی، دبیر مجمع عالی حکمت اسلامی با اشاره به تاریخچه تاسیس این مجمع گفت: پيرو ديدار جمعي از فضلا و نخبگان علوم عقلي حوزه علميه قم با مقام معظم رهبري حضرت آيت الله خامنهاي «مدظله العالي» در زمستان سال 1382 و تأكيد معظم له بر ضرورت و اهميت علوم عقلي و لزوم تشكيل انجمن يا مجمعي كه مركزيت علوم عقلي را در حوزه علميه بر عهده داشته باشد، جمعي از اساتيد علوم عقلي با تشكيل جلسات متعدد راهكارهاي تحقق اهداف و منويات معظم له را بررسي كردند که جهت تأسيس مجمع عالي حكمت اسلامي اقدامات ذیل صورت گرفت که از قبیل: برگزاري جلسات ابتدايي جهت طرح و بررسي چگونگي شروع كار و مسائل مربوط به آن؛
ديدار با حضرات آيات جوادي آملي، سبحاني و آیت الله مصباح يزدي و بهره جستن از رهنمودهاي كارساز اساتید معظم و تقاضاي پذيرش اشراف و نظارات كلي بر كار مجمع عالي كه بحمدالله مورد موافقت حضرات اساتید واقع گرديد؛ جمعآوري آراء و نظرات اساتيد و نخبگان علوم عقلي (به طور حضوري و غير حضوري) در خصوص چگونگی انجام کار، نوع تشکّل و...؛تهيه پیش نویس اساسنامه؛ طي جلسات متعدد بيش از ده جلسه با حضور جمعي از اساتيد و نخبگان، پیش نویس اساسنامه مجمع عالي تدوين و در معرض نقد و بررسي صاحب نظران قرار گرفت و در نهايت پس از بررسی نظرات مختلف اساسنامه به تصويب رسيد.
اساسنامه مصوّب جهت تایید نهایی تقدیم ناظران گردید که به تایید و تصویب نهایی رسید.
تعيين هيأت مؤسس توسط حضرات آيات: جوادي آملي، سبحاني و آیت الله مصباح یزدی مطابق با ماده 27 اساسنامه.
دیدار اعضای هیئت مؤسس با اساطین و ناظران عالی جهت بهره گیری از نظرات ارزشمند حضرات در راستای شروع فعالیت مجمع عالی؛ديدار هيأت موسس مجمع عالی با برخي از مراجع معظم تقليد و تأييد و تأكيد آنان بر ضرورت وجود مجمع،دعوت از نخبگان و اساتيد علوم عقلي مطرح در حوزه در جلسات متعدد،تشكيل اولين مجمع عمومي جهت انتخاب هيأت مديره و ....
از اين رو مجمع عالي حكمت اسلامي با هدايت مقام معظم رهبري «مدظله العالي» و تحت اشراف حضرات آيات جوادي آملي، سبحاني وآیت الله مصباح يزدي پس از تعیین هيأت مؤسس توسط ناظران عالی و انتخاب هيأت مديره توسط مجمع عمومي، از اسفند ماه 1384 فعاليت رسمي خود را با برگزاري اولين نشست از سلسله نشستهاي كرسي نظريهپردازي با موضوع حرکت در مجردات آغاز نمود.
در قسمت دیگری از این نشست خبری،خراسانی، مدیر اجرایی مجمع عالی حکمت اسلامی و دبیر اجرایی همایش حکیم طهران گفت:مجمع از اسفند 1384 فعالیت های خود را آغاز کرد و تا مهر 1386 بدون وجود هیچگونه فضای علمی بیش از 20 برنامه در دست اقدام دارد ، یکی از برنامه های جدی مجمع راه اندازی گروه های علمی است؛این مجمع 9 گروه علمی دارد که هر یک هفته در میان برنامه های خود را اجرا می کنند.
*برگزاری47نشست علمی و کرسی نظریه پردازی از سوی مجمع
وی افزود:این مجمع185 عضو پیوسته در شعبه قم دارد که دارای مدرک سطح4 یا دکتری هستند وبرگزاری 47نشست علمی در کرسی نظریه پردازی،برگزاری دوره های آموزشی در سه سطح کوتاه مدت و بلند مدت وساماندهی به علوم عقلی که از هفت سال قبل آغاز شده است از اهم فعالیت های این مجمع بوده است.
خراسانی با اشاره به سایر فعالیت های این مجمع در طی سال های اخیر خاطر نشان ساخت:خدمات مشاوره علمی، برگزاری جلسات هم اندیشی علمی حتی برای کودکان،فصلنامه تخصصی حکمت اسلامی با دبیری دکتر رضاپور،خبرنامه حکمت اسلامی که مورد استفاده مراکز معتبر علمی است، انتشارات مجمع عالی حکمت اسلامی، شرکت در نمایشگاه قرآن که دو سال رتبه عالی داشته است،راه اندازی بخش بین الملل، راه اندازی پایگاه اطلاع رسانی مجمع عالی حکمت اسلامی به زبان فارسی و انگلیسی،برگزاری دوره های آموزشی و پژوهشی وبانک اطلاعات مدارک از دیگر فعالیت های این مجمع بوده است.
حجت الاسلام رضاپور مسئول کمیته احیا آثار همایش حکیم طهران با محوریت بررسی آثار و اندیشه های آقا علی زنوزی در بخش دیگری از این نشست خبری درباره برگزاری این همایش گفت: حکیم طهران، فرزند ملا عبدالله زنوزی است که از شاگردان ملاعلی نوری است و از احیاگران حکمت متعالیه است.
وی افزود:حوزه حکمی تهران بسیار با برکت است و علمای بزرگی پرورش یافته این حوزه هستند و مرحوم آقا علی ،چهل سال در حوزه حکمی تهران، تدریس فلسفه داشته اند.
*تاسیس کمیته احیاء آثار علامه زنوزی
حجت الاسلام رضاپور خاطر نشان کرد:یکی از کارهایی که در رابطه با این همایش صورت گرفت تاسیس کمیته احیا آثار ایشان بودچرا که آثار ایشان قبلا هم به لحاظ کیفی و کمی چاپ می شد ولی تلاش شد آثار و تعلیقات گردآوری شود و نسخه های جدید چاپ شود.
وی گفت: در کمیته احیا آثار، پنجاه و سه نسخه گردآوری شده و در حال حاضر تعدادی از آثار در حال ارزیابی و چاپ است که «بدایع الحکم» و «سبیل الرشاد» یکی از آثار مشهور ایشان است که تلاش شده با اسلوب جدید و بهتری با در نظر گرفتن پنج نسخه جدید چاپ شود.
دکتر حسن عبدی دبیر کمیته علمی همایش نیز گفت: این مجمع عالی نقش مهمی در تحقیقات فلسفی کشور داشته و در شهرهای تهران، مشهد، اصفهان و تبریز شعبه دارد وبا همکاری پژوهشگاه های مختلف، پیش نشست های مختلفی برگزار کرده است.
وی گفت:47 چکیده مقاله به دبیرخانه این همایش ارسال شده و تاکنون 40 مقاله دریافت شده و بررسی ها منجر به این شد که 27 مقاله تایید شود که آثار رسیده از سوی اندیشمندان علوم عقلی حوزوی مورد بررسی قرار می گیرد و در پایان به عنوان مقاله علمی پژوهشی در نشریه ی مجمع عالی حکمت چاپ می شود.
وی در پایان خاطر نشان کرد:تا 30 مهر فرصت ارسال مقالات وجود دارد واین همایش دو روزه بر اساس نظر هئیت احیا آثار در دی یا بهمن ماه سال 1394 در قم و تهران برگزار خواهد شد.