به گزارش خبرگزاری «حوزه»، حجت الاسلام والمسلمین صدوقی، کارشناس تربیتی مرکز تخصصی مهدویت، صبح امروز در این نشست علمی، ضمن تبیین برخی از شاخصههای تربیتی و نحوه شناخت انسان متدین از غیر متدین، اظهار داشت: بر اساس آموزههای دینی، عبادات فرد، به تنهایی نشان دهنده تدین نیست؛ بلکه امانت داری، صداقت و وفای به عهد از مهمترین مؤلفههای تدین به شمار میرود.
وی، نحوه برخورد شخص با پدر و مادر را یکی دیگر از بسترهای تشخیص انسان متدین از غیر متدین دانست و اظهار داشت: نظاممندی هویت شخصی بر اساس آموزههای الهی مهمترین هدف انسان از کسب علوم دینی است.
حجت الاسلام والمسلمین صدوقی با تأکید بر این که هدف از تحصیل صرفاً افزایش معلومات نیست، خاطرنشان کرد: باید نگاههای خود را برای ورود به حوزههای علمیه اصلاح نماییم، متعادل گشتن و متعالی شدن، بزرگترین هدف آدمی در کسب معارف است.
وی با بیان این که قبل از تبیین معارف ناب الهی و انتقال آن به دیگران، باید خود درک صحیح و عمیقی از آموزههای ناب الهی داشته باشیم، ابراز داشت: باید ضمن نهادینه سازی آموختههای معرفتی، این مهم را در زندگی خود ساری و جاری نماییم.
این کارشناس تربیتی مرکز تخصصی مهدویت، ادامه داد: بر اساس آموزههای دینی، حرکت انسان باید به سمت تعالی بوده، همواره از خداوند متعال درخواست نماید تا زندگی و مرگش را همانند پیامبران و اولیای الهی قرار دهد.
وی، رسیدن به حیات طیبه را از مهمترین و برجستهترین شروط همنشینی انسان با انبیا و اولیاء الهی ذکر کرد و اظهار داشت: تحصیل علم یکی از راههای رسیدن به حیات طیبه میباشد. در این مسیر نهادیه سازی معارف الهی در مسیر زندگی به منظور اصلاح و تثبیت شخصیت آدمی، از جایگاه والاتری برخوردار است.
حجت الاسلام والمسلمین صدوقی ضمن تأکید بر الگوپذیری سبک زندگی انسان از سیره اهل بیت(علیهم السلام)، شخصیت ظاهری و باطنی آدمی را مورد توجه قرار داد و یادآور شد: شخصیت ظاهری، همان جلوه نمایان انسان بوده، شخصیت باطنی آدمی نیز در بزنگاهها، حوادث و رویدادهای خاص جلوهگر میشود.
این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به این که تفاوت در شخصیت ظاهری و باطنی آدمی نشان دهنده، پائین بودن جایگاه تدین در نهان وجودی شخص است، ابراز داشت: مبلغ خوب بودن، نباید هدف برای تحصیل علوم قرار گیرد. باید دگرگونی شخصیت و تحول در زندگی مهمترین هدف تحصیل معارف ناب الهی، باشد.
این کارشناس تربیتی مرکز تخصصی مهدویت تأکید کرد: هرگاه رفتار، عمل و ساختار و ترشحات وجودی انسان با فطرت آدمی سنخیت داشته باشد، همه جذب او شده، از سخن نافذتری برخوردار خواهد بود.
حجت الاسلام والمسلمین صدوقی در پایان سخنان خود ضمن تأکید بر اهتمام هرچه بیشتر طلاب علوم دینی نسبت به نهادینه سازی معارف ناب الهی در شخصیت وجودی خویش، تصریح کرد: اگر به شاخصههای مهم زندگی و تحصیل دینی، توجه نکنیم؛ علی رغم پیروزیهای ظاهری و دنیوی، شکست خوردهای بیش نخواهیم بود.
۳۱۳/۱۰