چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳ |۹ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 11, 2024
گنابادی نژاد

حوزه/ مدیر کل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی مهم ترین وظیفه طلبه را دین شناسی دانست و تصریح کرد: تمامی انسان نیازمند خوراک دینی و روحی هستند و روحانی و طلبه باید این نیاز و خلاء را تامین کند.

به گزارش خبرگزاری «حوزه» از مشهد، حجت الاسلام گنابادی نژاد، مدیر مدرسه فقاهت و مدرسه علمیه سلیمانیه مشهد، در سومین روز اردوی طلاب جدید الورود حوزه علمیه خراسان با اشاره به روایتی از امام کاظم(ع) که علم بشریت را در شناخت خداوند متعال، شناخت نفس خود، تحقیق و تفحص در چرایی و هدف خلقت و شناخت مسائلی که باعث سقوط انسان خواهد شد،  می دانند، گفت: یکی از مسائلی که برای هرطلبه ای لازم است فکر کند این است که چرا وارد حوزه علمیه شده است، در حالی که شاید صدها فرصت دیگر وجود داشته است.

وی با بیان اینکه اگر برای این ورود، دلیل متقنی وجود نداشته باشد، تلاش او برای رسیدن به هدف نهایی با سستی و فرسایش همراه خواهد شد، ابراز داشت: طلبه وارد دین می شود تا دین شناس شده و در آن تفقه نماید تا به خداشناسی برسد.

مدیر کل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی مهم ترین وظیفه طلبه را دین شناسی دانست و تصریح کرد: تمامی انسان نیازمند خوراک دینی و روحی هستند و روحانی و طلبه باید این نیاز و خلاء را تامین کند.

وی افزود: والدین طلاب، گرانبها ترین و بی نظیر ترین سرمایه خود را وارد حوزه های علمیه می کنند که این سرمایه بی نظیر قرار است که خدمتگزار و خادم دین باشد.

حجت الاسلام گنابادی نژاد با اشاره به این که ملاصدرای شیرازی، شرایط پذیرش طلبه را عدم تمایل به مال اندوزی و مادیات می داند، گفت: اگر طلبه ای در کنار درس و تحصیل به دنبال مال اندوزی بیش از حد باشد، به جایی نخواهد رسید بلکه باید خدا و دین را در اولویت و بعد از آن، مال را تنها برای نیازهای خود خواسته باشد.

وی، دومین شرط مدنظر ملاصدرا را عدم تحصیل مقام عنوان و خاطرنشان کرد: یکی از ویژگی های علما و روحانیت، اخلاص آن ها بوده و هست که در نهایت منجر به گمنامی آنان می شده است.

مدیر کل اوقاف و امور خیریه خراسان، شرط سوم در مسیر طلبگی را گناه نکردن برشمرد وآن را موجب رشد، ترقی و صعود طلبگی تدریجی دانست و اظهار داشت: طلبه باید به دنبال این باشد که خوب درس بخواند و نباید طلاب توقع داشته باشند که یک شبه قله های علم و معنویت را طی کنند.

مدیر مدرسه علمیه فقاهت مشهد با بیان اینکه سقوط می تواند در یک لحظه اتفاق بیفتد و باعث انحراف طلبه شود، گفت: گناه یک طلبه با یک فرد معمولی متفاوت است و اگر طلبه ای تا قبل از ورود به حوزه، به نماز واجب اهمیت می داد، امروز باید نوافل را هم به آن اضافه کند.

مدیر کل اوقاف و امور خیریه خراسان با اشاره به اینکه چهارمین نکته این است که طلبه نباید تقلید کند، گفت: طلبه باید روزی به مقام اجتهاد برسد و نباید هر موضوعی را بدون علت بیان کند و همچنین سخنی را که سند و مدرک ندارد، بپذیرد.

وی با بیان این که آیت الله العظمی مکارم شیرازی سه عامل تلاش، اخلاص و نظم و انضباط را عوامل موفقیت می دانند، خاطرنشان کرد: اگر عالمی به دنبال دنیا رفت، متظاهر به دنیا و ریاکار خواهد شد و در نهایت نسبت به اسلام و دین بی تفاوت خواهد شد.

گفتنی است، در سومین روز از اردوی راه دل، بیش از 500 نفر از طلاب جدیدالورود استان های خراسان رضوی، شمالی و جنوبی حضور داشتند.

انتهای پیام

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha