پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024
حجت‌‌الاسلام فخار طوسی

حوزه/ امروز در دنیا به تدریج بهره گیری از شیوه بحث و گفتگوی گروهی در مجامع علمی به یک شیوه مرسوم و مورد قبول تبدیل می شود و حال آن که ما از صدها سال پیش آن را در حوزه های علمیه شیعه با قدرت تمام داشته ایم.

حجت الاسلام والمسلمین فخار طوسی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری «حوزه»، با اشاره به مطلب فوق اظهار داشت: حقیقتاً مباحثه از سنت های بسیار خوب و به جا مانده از قدیم است که متاسفانه در کنار برخی سنت های دیگر همچون سنت تقریر شفاهی و یا کتبی و بازنویسی و حاشیه نویسی درس ها تا حدی در حوزه کمرنگ شده است.

وی با تاکید بر لزوم تقویت این گونه سنت های ارزشمند و اثرگذار در حوزه گفت: به عنوان مثال واقعاً جالب است که در حال حاضر در برخی دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی کشور ، از سنت مباحثه استفاده می شود و در ضمن الان در دانشگاه های معتبر دنیا بر روی اجرای این سنت یا مشابه آن برای تعمیق مباحث علمی تاکید می گردد.

این استاد حوزه خاطرنشان کرد: امروز در دنیا به تدریج بهره گیری از شیوه بحث و گفتگوی گروهی در مجامع علمی به یک شیوه مرسوم و مورد قبول تبدیل می شود و حال آن که ما از صدها سال پیش آن را در حوزه های علمیه شیعه با قدرت تمام داشته ایم.

وی افزود: البته مباحثه گاه مربوط به قبل از درس است که همان پیش مطالعه می باشد و یک مباحثه بعد از درس که این ها یک مقدار به نظر می رسد در بین برخی حوزویان کمرنگ شده که باید در زمینه تقویت و احیای آن کوشید.

حجت الاسلام و المسلمین فخار طوسی بیان داشت: در این باره به نظر می رسد که نیاز داریم نهضت فراگیر در حوزه با زعامت بزرگان و اهتمام ویژه اساتید و البته نظارت مرکز مدیریت ایجاد شود که تحت عنوان احیای سنت های اصیل حوزه باشد و حتی دفتر یا مرکزی با اشراف خود مرکز مدیریت در این باره ایجاد شود.

وی افزود: همچنین به عنوان یک پیشنهاد می توان کمیته هایی تشکیل داد تا راهکارهای اجرایی این مساله را مورد توجه قرار داده و مدارس تحت برنامه و حتی خارج از برنامه با ابزارهای مدیریت و روشهایی که موردتوجه اساتید است را پوشش داد.

 

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha