جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024
حجت الاسلام قاضی دزفولی

حوزه/ اگر روحانیت بتواند پیام محرم و عبرت‌های عاشورا را مطابق با مقتضیات زمان برای مردم تبیین کند، بسیار سازنده، مفید و اثرگذار خواهد بود.

حجت‌الاسلام والمسلمین سید محمدعلی قاضی دزفولی، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری «حوزه» در اهواز، با اشاره به ضرورت تبلیغ در ماه محرم و صفر، اظهار داشت: وقتی وارد ماه محرم می‌شویم، ازآنجایی‌که دل‌ها به جهت ریخته شدن خون بزرگ‌ترین حماسه‌ساز هستی، آماده و پذیرای حرف حق می‌شود، ما می‌توانیم دین خدا را به نحو مطلوب و مؤثری تبلیغ کنیم.

وی بابیان این که امام حسین(ع) با ایثار و از خود گذشتگی دین اسلام را پابرجا نگاه داشت، تصریح کرد: نکته‌ای که باید مبلغان در منابر و فعالیت‌های تبلیغی خویش بدان توجه کنند، این است که «حضرت اباعبدالله الحسین(ع) با فدا کردن جان خود و اصحابش به همه فهماند که اولویت اصلی باید دین باشد»؛ لذا مبلغان و روحانیان باید پیام‌رسان دینی باشند که امام حسین(ع) برای حفظ و صیانت از آن جان با ارزش و مبارکش را فدا ساخت.

امام‌جمعه دزفول، بابیان این مهم که فعالیت‌های تبلیغی نباید صرفاً به دهه نخست ماه محرم ختم شود، تصریح کرد: دشمن فعالیت‌های مخربی علیه مکتب عاشورایی و انقلاب اسلامی انجام داده که باید با آن مقابله کرد.

این استاد حوزه، محرم را دارای دو بعد شور، احساسات و عواطف عاشورایی و معرفت حسینی خواند و ادامه داد: نخستین بُعد ماه محرم مربوط به شور و هیجاناتی است که در مراسم‌های عزاداری اباعبدالله الحسین(ع) وجود داشته و بُعد دیگر که مهم‌تر و به‌نوعی مکمل بُعد اول است، «معرفت حسینی» است؛ بدین ترتیب که اگر این شاخصه مهم در هیئات عزاداری وجود نداشته باشد، نمی‌توان گفت که مردم به‌ویژه جوانان ثمره خوبی از این مجالس حسینی ببرند.

رئیس شورای فرهنگ عمومی دزفول، افزود: اگر روحانیت بتواند پیام محرم و عبرت‌های عاشورا را مطابق با مقتضیات زمان برای مردم تبیین کند، بسیار سازنده، مفید و اثرگذار خواهد بود.

حجت‌الاسلام والمسلمین قاضی دزفولی، در پایان وجود شور و احساسات بدون معرفت نسبت به قیام اباعبدالله الحسین(ع) در مراسم‌های عزاداری را آفت‌زا توصیف کرد و بیان داشت: اگر صرفاً شور و احساست بر عزاداری سالار شهیدان حاکم باشد، احتمال به حاشیه کشیده شدن و ایجاد بدعت در این آیین‌های وجود دارد؛ کما این که هم‌اکنون نیز این مسأله که ناشی از پرداختن به ابعادی غیر از بعد معرفتی حادثه عاشوراست، اتفاق افتاده است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha