خانم پارسایی، مدیر مدرسه علمیه حضرت زینب (س) مشهد در گفتگو با خبرگزاری «حوزه» در مشهد با اشاره به جلایگاه تحقیق و پژوهش در حوزه، گفت: حوزویان به علت غنای اندیشه و عمق باورهایشان، در صورتی که اقدام به نگارش و تألیف کتاب نمایند، قادر خواهند بود از اثرگذاری بیشتری در حوزه معارف دینی و اسلامی برخوردار باشند.
وی افزود: البته این امر مستلزم کسب مهارتهای لازم و ایجاد زیر ساخت های ضروری برای نگارش و تألیف کتاب است و بیشک کتابی می تواند جایگاهش را در میان خوانندگان پیدا کند که با محتوایی غنی و با قلمی توانا نگاشته شود.
مدیر مدرسه علمیه حضرت زینب (س) مشهد با بیان اینکه در سال 93-94 تالیف نداشته ایم، خاطر نشان کرد: در این بازه زمانی، این مدرسه در حال کار بر روی دو پروژه تحقیقاتی بود و همچنین عدم تأمین اعتبار مالی و همزمان بودن چند فعالیت پژوهشی، از علت های عدم تألیف کتاب بوده است.
وی با اشاره به اهمیت حضور طلاب در عرصه تألیف، ابراز داشت: اگر طلاب به عنوان پرچمداران دین و مروّجان فرهنگ اصیل دینی، در هر عرصهای حضور فعال و مؤثر داشته باشند، اثری ماندگار بر جای خواهند گذاشت.
مدیر مدرسه علمیه حضرت زینب(س) مشهد، افزود: تألیف و کتابت از عرصههایی است که اگر طلاب با انگیزه و هدفمند و با پیش فرض حل مسائل و مشکلات جامعه قدم در آن بگذارند، خواهند توانست به حل معضلات و مسائل جامعه کمک کنند.
وی با تاکید بر این که مهمترین رسالت طلاب، تبلیغ و ترویج دین است، ابراز داشت: تبلیغ یک امر تک بعدی نیست و نمیتوان آن را به سخنرانی و منبر محدود ساخت، بلکه گستره آموزههای دینی، اقتضای بهرهگیری از روشهای متنوع در تبلیغ آن دارد.
مدیر مدرسه علمیه حضرت زینب(س) مشهد یکی از بنیادیترین و پایدارترین شیوههای ترویج و تبلیغ گزارههای دینی را پژوهش و تألیف کتاب دانست و گفت: امروزه با بالا رفتن هجمههای تبلیغی دشمن در انتقال اندیشههای مسموم و ایجاد انحرافات و خرافات، تبیین اندیشه های شیعی در قالب کتاب، مقاله و رسانههای نوشتاری ضروری است.
وی با بیان اینکه طلاب باید در عرصه نگارش و تألیف جهت انتقال دقیق معارف دینی حضور پررنگی داشته باشند و از سوی دیگر با رصد مسیر ورود دشمن به روشنگریهای مکتوب بپردازند، گفت: این کار به ویژه در فضاهای نوین رسانهای امروز که سرعت انتقال مباحث بسیار بالا رفته است، به قلم زدن نیاز دارد.
وی با اشاره به تمایل مراکز و نهادهای مختلف برای استفاده از پژوهش های حوزویان، اظهار کرد: امروزه به لطف خداوند و به مدد پشتکار و مساعی طلاب در عرصههای مختلف؛ اقبال مراکز و نهادهای مختلف دولتی و غیر دولتی برای بهرهگیری از توانمندیهای طلاب بسیار زیاد شده که از آن جمله میتوان به حضور پررنگ طلاب در عرصه قلم زنی در مطبوعات، رسانه ملی، مجلات و نشریات و پژوهشکدههای مختلف اشاره نمود.
پارسایی در ادامه با بیان این که امروز توانمندی طلاب در عرصههای علمی- پژوهشی در سطح نسبتاً مطلوبی قرار دارد، یادآور شد: زمینه بهرهمندی از این توانمندیها آن گونه که شایسته است در فضاها و جوامع دیگر ایجاد نشده است.
وی تصریح کرد: مسئولان و متولیان نهادهای حوزوی باید بستر حضور پر رنگ طلاب در عرصههای علمی- پژوهشی را بیشتر فراهم کنند.
مدیر مدرسه علمیه حضرت زینب(س) مشهد به عرصههای حضور طلاب در زمینه نوشتن و تألیف اشاره و بیان کرد: به طور کلی میتوان گفت تمام گسترهای که دین را شامل میشود، میتواند مورد تحقیق و پژوهش طلاب قرار گیرد.
پارسایی افزود: به طور دقیقتر آنچه امروزه از پژوهشهای دینی مورد انتظار است، کاربردی سازی و عینیت بخشی به مبادی و تعالیم دینی می باشد؛ به گونهای که تئوریها و نظریههای دینی واکاوی شده و در مرحله نظری و عملی مطابق بر هم و متناسب با نیاز مخاطب ارائه شود.