حجت الاسلام محمد ولی پور در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری «حوزه» در خرم آباد اظهارداشت: امروز باید فرهنگ مطالعه و کتابخوانی بیش از هر زمان دیگری در حوزه نهادینه شود، چرا که حوزویان و طلاب با توجه به هجوم نقشههای فرهنگی دشمن برای مبارزه و مقابله با این هجمه ها باید به اهرم دانش و آگاهی مسلط باشند.
وی با اشاره به اینکه طلاب برای مطالعه نباید تنها به خواندن کتاب های درسی اکتفا کنند افزود:مبلغان باید با تحقیق و پژوهش زمینه ساز تألیف و انتشار کتب علمی،دینی و فرهنگی بوده و خوراک مفید فکر و اندیشه برای مردم را فراهم کنند.
مدیر مدرسه علمیه رضویه خرم آباد گسترش فرهنگ مطالعه در بین افراد را از مهمترین عوامل توسعه جوامع برشمرد و افزود: برای فرهنگ سازی کتاب و کتابخوانی، نیازمند همت همه دستگاههای فرهنگی از جمله صدا و سیما،حوزه های علمیه ، دانشگاه ها و مراکز فرهنگی هستیم.
حجت الاسلام ولی پور با بیان اینکه حوزویان و مبلغان نقش موثری در تبلیغ آموزههای دینی و اخلاقی در جامعه دارند تصریح کرد: برای توسعه فرهنگ مطالعه آزاد در حوزه باید با اختصاص زمانی برای این امر طلاب را به مطالعه و پژوهش محوری ترغیب و تشویق نمود.
وی با تاکید بر توسعه زیر ساخت های مکان های عمومی مطالعه در حوزه خاطر نشان کرد:برای فرهنگ سازی و گسترش مطالعه آزاد در بین طلاب باید کتابخانه های مدارس علمیه به روز و تجهیز شوند.
معاون تبلیغ و تهذیب حوزه علمیه استان لرستان با اشاره به این که طلاب و اساتید حوزه باید با مطالعه در متون و منابع غنی حوزه و دانشگاه تلاش کنند به سوالات و شبهات افراد در زمینه های دینی و فرهنگی پاسخ دهند افزود:برای پاسخگویی به این نیاز جامعه طلاب باید علم خود را به روز کنند و از منابع روایی و مفید بهره بگیرند.
حجت الاسلام ولی پور استفاده از منابع مکتوب و روایی را برای مطالعه در بین اقشار جامعه مفید دانست و بیان داشت:با وجود توسعه تکنولوژی و ارتباطات مجازی و دیجیتالی هیچ رسانهای جایگزین کتاب نخواهد شد، چرا که مطالعه کتاب علاوه بر ارتقای آگاهی افراد، موجب ماندگاری مطالب و به کارگیری آموزههای لازم نیز خواهد گردید.