به گزارش خبرگزاری «حوزه»، حجت الاسلام والمسلمین ابوالقاسمی با اشاره به اهمیت تبلیغ و چگونگی ارائه معارف اسلامی در بین مذاهب و فرهنگهای مختلف اظهارداشت: در عرصه تبلیغ، ظرافتهای خاصی را میبایست در نظر گرفت که یکی از این ظرافتها مسئله ذائقه مردم است. لذا باید توجه داشت هر گروه سِنی، الزامات مخصوص خود را دارد و برای کسب موفقیت باید ویژگیها، سلیقهها و علاقههای هر گروه و قشر خاص را در تبلیغ، به درستی نیاز سنجی کرده و فرا گرفت.
معاون بین الملل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی تاکید کرد: این تفکر که میتوان برای اجرای تبلیغ، از یک روش کلی برای تمامی افراد، شهرها و کشورها استفاده کرد، اشتباه و دور از تدبیر است؛ بلکه طلاب در زمان تبلیغ میبایست، به گونه ای عمل کنند که ذهن مخاطب معطوف به واقعیتها و حقایق راستین شود.
حجت الاسلام والمسلمین ابوالقاسمی گفت: در واقع اصل و اساس تبلیغ طلاب، تأثیرگذاری است که نتیجه تأثیر، ایجاد تغییر در مخاطب میباشد. بنابراین باید بتوان در امر تبلیغ توجه ویژه ای به ذائقهها، علاقهها، زبان، فرهنگ، آداب و رسوم، داشت و این در حالی است که دیدگاه و روش ادیان و کتب آسمانی را میبایست با دقت آموخت و در خلال تبلیغ از آنها استفاده کرد. در واقع باید امر تبلیغ با زبان تفاهم و اشتراک، بیان شود تا بتواند تأثیر واقعی خود را داشته باشد.
وی اذعان کرد: برای تحت تأثیر قرار دادن دیگران، میبایست اول در فکر و ذهن آنها نفوذ کرد. از جمله بهترین راههای نفوذ در ذهن و فکر افراد، خوب و دقیق گوش کردن به حرفها و نقطه نظرات مخاطبین است و در گام بعد با تایید کلمات مخاطب، بخشی از آن مفاهیم را با بیان دیگر استفاده کرده، نتیجه لازم و مدنظر خودمان را به آنها، القاء کنیم که این روش بسیار اثر گذار و نفوذ پذیر است.
معاون بین الملل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در ادامه با اشاره به اهمیت درک متقابل افزود: در امر تبلیغ باید ویژگیهای طرف مقابل را درک کرده، خود را با مخاطب تطبیق داد، راه حل رسیدن به این مهم این است که اول، نگرشها را از طریق تفهیم جایگاه برای مردم بازگو کرد؛ سپس با اهمیت آن را به وجود آورد و در مرحله بعد آن نگرشها را تغییر داده و تقویت کرد.
این استاد حوزه خاطر نشان کرد: راه نفوذ این است که بتوان از دریچه افکار افراد وارد شده و این نگرشها را تغییر داد؛ اهمیت این موضوع به قدری است که اگر طلبه ای، تسلط کافی به احادیث، روایات و قرآن داشته باشد، اما به این موضوع بسیار مهم توجه نداشته باشد، کلام او، نتیجه و تاثیری نخواهد داشت.
حجت الاسلام والمسلمین ابوالقاسمی تصریح کرد: طلاب مراقب باشند در زمان تبلیغ، خود را بالاتر از مردم ندانند و از توجه به نظرات مردم غافل نشوند. چرا که در امر تبلیغ، توجه به مخاطب بسیار مهم است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: برای برقراری ارتباط صحیح با مخاطب، میبایست دو مؤلفه را رعایت کرد؛ مولفه اول، شناختها و کسب اطلاعات ظاهری است که شامل زبان، شهر، مذهب و پوشش میشود و مولفه دیگر شناخت باطنی است که نوع نگرش و بینش را شامل میشود. برخی از مردم در کشورهایی مثل ژاپن نگرش بسته ای به مذاهب دارند و برای فرد مبلغ اهمیتی قائل نمی شوند، اما برخی در کشورهایی مثل ایران با توجه به پیشینههای قومی و مذهبی، نگرش مثبتی به امر تبلیغ دارند و زمینههای حق پذیری در روحیه آنان وجود دارد.