به گزارش خبرگزاری «حوزه» حجت الاسلام حصاری در حاشیه بازدید مدیر حوزه های علمیه از حوزه های علمیه خواهران که به مناسبت هفته پژوهش برگزار شد، به سه دوره «تاسیس»، «تثبیت» و «بالندگی» پژوهشی در این نهاد حوزوی اشاره داشت و گفت: فعالیت های معاونت پژوهش در مرحله «تاسیس» بر پشتیبانی محتوایی از نظام آموزشی، تدوین برنامه های آموزشی و سرفصل های درسی استوار بود.
وی افزود: یکی از ابتکارات جالب در گذشته تحقیقات پایانی سطح دو بود که برکات زیادی برای مرکز و جامعه دینی داشت.
حجت الاسلام حصاری یادآور شد: سالانه دوهزار پایان نامه طلاب سطح دو بررسی می شود و بسیاری از آنها قابل چاپ و نشر در جامعه مخاطب است.
معاون پژوهشی حوزه های علمیه خواهران با بیان اینکه در مرحله «تثبیت» برنامه های پژوهشی مورد تدوین قرار گرفت، ابراز داشت: همچنین شکل گیری مسیرهای پژوهشی، تدوین آئین نامه های مربوط به تحقیقات پایانی و پایان نامه ها، ایجاد کانون های پژوهشی در مدارس و برگزاری کارگاه های مهارت آموزی پژوهشی که به صورت بسیار گسترده در مدارس مختلف در اقصی نقاط کشور انجام شد موجب ارتقای توان پژوهشی طلاب شد.
حجت الاسلام حصاری با بیان اینکه امروز به مرحله «بالندگی» در عرصه پژوهش دست یافته ایم، اظهار داشت: امروز می توان بر روی به فعلیت رساندن توان پژوهشی طیف گسترده طلاب فارغ التحصیل و در حال تحصیل حساب ویژه ای باز کرد.
*سازماندهی 370 هسته پژوهشی
وی همچنین به سازماندهی 370 هسته پژوهشی از فارغ التحصیلان حوزه های علمیه خواهران در فعالیت های پژوهشی اشاره کرد و گفت: آثار مختلفی در قالب مقاله، کتاب و کتابچه تولید شده است.
حجت الاسلام حصاری افزود: همچنین 130 کانون پژوهشی در مدارس سطح دو و 41 انجمن پژوهشی در مدارس سطح سه فعال هستند.
*شکل گیری هزار گروه رشد
وی همچنین به شکل گیری هزار گروه رشد در حوزه های علمیه خواهران اشاره کرد و گفت: این گروه ها با هدف آموزش و تمرین کار پژوهشی گروهی و ارتباط نزدیک با مسائل دینی عینی جامعه تشکیل شد.
*توانمندی ده هزار خواهر طلبه در عرصه پژوهش
معاون پژوهش حوزه های علمیه خواهران با اشاره به اینکه در حال حاضر ده هزار خواهر طلبه در فعالیت های پژوهشی توانمند هستند، ابراز داشت: اگر این طلاب مورد حمایت جدی قرار بگیرند و محیط های مناسب پژوهشی برای آنها تاسیس شود، قطعا سهم خوبی در بازتولید معارف دینی متناسب با نیاز جامعه مخاطب خواهند داشت.
حجت الاسلام حصاری افزود: در سال های آتی شاهد حجم گسترده ای از کارهای قلمی خواهران در عرصه های مختلف پژوهشی خواهیم بود و هم اکنون نیز اگر آثار پژوهشی گردآوری شود به نمایشگاه بزرگی تبدیل خواهد شد.
وی با اشاره به شناسایی مجموعه ای از فارغ التحصیلان رشته های تخصصی در سطح سه، گفت: این طلاب به فعالیت های علمی پژوهشی ویژه خود پرداخته اند.
معاون پژوهش حوزه علمیه خواهران با اشاره به برگزاری همایش پژوهشگران برتر در حوزه قرآنی و کلامی، گفت: در حال حاضر 114 اثر ارزیابی شده همایش پژوهشگران برتر حوزه قرآن آماده چاپ و نشر می باشد که بیش از 30 عنوان به چاپ رسیده است.
حجت الاسلام والمسلمین حصاری افزود: همچنین در گرایش کلام نیز طرح نامه حدود 70 اثر مورد تایید قرار گرفته که منتظر تدوین و آماده سازی از سوی خواهران پژوهشگر هستیم.
وی یادآور شد: قدم مهمی در مسیر تحقق فرمایش بلند رهبری در تربیت هزاران پژوهشگر برداشته شده است و در صورت تایید سازوکارهای تدوین شده، اقدامات نهادینه شده قوی را در سطح حوزه علمیه خواهران خواهیم داشت.
*تدوین نظام نامه تاسیس موسسات پژوهشی
معاون پژوهش حوزه های علمیه خواهران با اشاره به اینکه نظام نامه تاسیس مراکز و موسسات پژوهشی با توجه به ظرفیت های استحصال شده در نقاط مختلف کشور تدوین شده است، گفت: اگر در هر مرکز استان بتوانیم یک شهرک پژوهشی ویژه خواهران به صورت پیوسته و شبکه ای در نقاط مختلف کشور ایجاد کنیم، گام بلندی در عرصه پژوهش محوری صورت گرفته است.
*ارائه طرح تربیت محقق
حجت الاسلام والمسلمین حصاری افزود: همچنین مرکز تربیت محقق نیز در قالب طرحی ارائه شده و در شورای علمی تربیتی مرکز مورد تصویب قرار گرفته و در صورت گذراندن بقیه مراحل می توانیم در عرصه ها و زمینه های مختلفی پژوهشگران مورد نیاز جامعه مخاطب را تامین کنیم.
وی با بیان اینکه حوزه های علمیه خواهران در عرصه پژوهش آموزش محور گام های مهمی برداشته است، ابراز داشت: برای نخستین بار رعایت سطح بندی سطوح آموزشی، سنوات تحصیلی و رده بندی اقدمات پژوهشی تالیف، ابلاغ و اجرا شده است.
معاون پژوهش حوزه های علمیه خواهران با بیان اینکه این معاونت در حال تدوین پیوست های پژوهشی متون آموزشی است، خاطرنشان کرد: نظام آموزشی حوزه های علمیه خواهران به سمت پژوهش محور شدن در حال حرکت است.
انتهای پیام/313/33