جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024
حجت الاسلام والمسلمین عباس اختیاری مدیر حوزه علمیه خوی

حوزه/ مدیر مدرسه علمیه امام خمینی (ره) خوی گفت: اگر بسترهای لازم برای تحصیل طلاب جوان در شهرستان ها و استان های مرزی فراهم شود،شاهد مهاجرت آنان به استان های دیگر نخواهیم شد.

حجت الاسلام عباس اختیاری در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری «حوزه» در ارومیه، در تشریح برنامه های مدرسه سفیران هدایت خوی، اظهار داشت: با توجه به نیاز استان به مبلغان و طلاب در مناطق مختلف از جمله مراکز فرهنگی دینی شهرها، روستاها، مساجد، یکی از دلایل تاسیس حوزه‌های علمیه سفیران هدایت است.

وی، با اشاره به تاریخچه حوزه علمیه خوی افزود: قدمت فعالیت مدارس علمیه در خوی به 200 سال پیش باز می گردد   که رونق دینی و فرهنگی در راستای تبلیغ دین مبین اسلام توسط فضلا، علما و روحانیون بزرگ در این شهر جاری و ساری بوده است.

وی با اشاره به تربیت علما، بزرگان و مراجع تقلید در حوزه خوی، خاطرنشان کرد: این شهرستان سابقه درخشانی در تربیت علمای اسلام دارد و تاکنون توانسته شاگردان برجسته و عالمان ربانی همچون آیت الله العظمی خویی را در مسیر اشاعه و تبلغ مکتب اسلام به جامعه معرفی کند.

حجت الإسلام اختیاری با اشاره به اینکه مدرسه سفیران هدایت، سومین مدرسه علمیه خوی و نخستین مدرسه علمیه کوتاه مدت در استان آذربایجان غربی است؛ اذعان داشت: در حال حاضر 46 طلبه مشغول تحصیل در این مدرسه علوم دینی هستند که 75 درصد این طلاب بومی و 25 درصد غیربومی  هستند.

وی با بیان اینکه هرسال 23 طلبه بومی و غیر بومی در این مدرسه جذب می شوند، افزود: پذیرش طلاب از طریق برگزاری آزمون اینترنتی صورت می گیرد.

وی راه اندازی مدرسه سفیران هدایت را حرکت پر خیر و برکت در تربیت مبلغ و ترویج دین خواند و ابراز امیدواری کرد: شاهد برکات تبلیغی آن و نشر احکام و معارف اسلام در سطح عموم  مردم هستیم.

مدیر مدرسه علمیه سفیران هدایت خوی با بیان اینکه آذربایجان غربی یکی از استان های مرزی مهم کشور است، تصریح کرد:  با بررسی های انجام شده توسط مسئولین، شرایط شهرستان خوی را مناسب برای تاسیس سفیران هدایت در نظر گرفتند تا به عنوان یکی از شهرستان های فعال در حوزه فرهنگ و دین به پرورش و تربیت مبلغ دینی بپردازد.

مدیر سفیران هدایت خوی، با اشاره به اینکه در حال حاضر بیش از 20 روستا در این شهرستان  فاقد مبلغ دینی هستند، افزود: در این راستا مدرسه سفیران هدایت اقدام به تبلیغ و جذب نیرو از روستاها کرده تا بتواند قدم موثری در مسیر پوشش خلاهای دینی و کمبود مبلغ و روحانی در مساجد روستایی بردارد.

وی دوره های آموزشی در این مدارس را 5 سال عنوان کرد و گفت: این افراد در مدت 5 الی 6 سال در علوم حوزوی چون؛ صرف، نحو، منطق، بلاغت، فقه و اصول تا بالاتر از سطح لمعه رشد کرده و در مباحثی مانند؛ تفسیر قرآن کریم، نهج البلاغه، تاریخ و سیره حضرات معصومین(ع)، کلام اسلامی و شبهات، شناخت ادیان و فرق و شیوه های مختلف تبلیغی در حدّ نیاز یک مبلّغ دینی آموزش می بینند.

حجت الاسلام اختیاری افزود: طلبه های جوان بعد از گذراندن سطح دو آموزشی برای ادامه تحصیل در سطح سه به قم مهاجرت می کنند که اگر بسترهای لازم برای تدریس این جوانان در استان مهیا شود شاهد مهاجرت آنان به استان های دیگر نخواهیم شد.

وی به توانمندی های طلبه های جوان در مدارس سفیران هدایت اشاره کرد و افزود: طلاب این مجموعه آموزشی، توانایی های مدیریت مساجد و امامت جماعت، بیان مسائل شرعی، موعظه و تبلیغ با توجه به نیازهای منطقه ای، اداره جلسات موالید و عزاداری معصومین(ع)، برگزاری جلسات آموزش و قرائت قرآن، اداره کلاس های دینی و عربی مدارس آموزش و پرورش، راهنمایی و هدایت جوانان و نوجوانان در امور دینی، انجام وظایف اجتماعی مربوط به روحانیون را کسب می کنند.

مدیر سفیران هدایت خوی افزود: مجموعه آموزشی سفیران هدایت ضمن پاسداری از ارزش های حاکم بر حوزه، دارای ویژگی های جامعیت و کاربردی بودن آموزش ها، علم محوری، اهتمام به پژوهش و تحقیق، روش شناسی،  کسب مهارت، نظام واحدی، تعهد خدمت تبلیغی است.

وی کمبود فضای آموزشی و بودجه را از مهمترین مشکلات جذب طلبه در این مدرسه عنوان کرد و اظهار داشت: سیاست حوزه ها حفظ عزت نفس می باشد بنابراین از خیرین و مسئولین تقاضا می شود نسبت به حل این مشکلات با هدف کمک به توسعه زیرساخت های حوزه علمیه توجه کنند.

حجت الاسلام اختیاری، رفتار و منش اساتید حوزه را در این عرصه مهم دانست و گفت: اساتید حوزه، باید از نظر وابستگی به دنیا و گرایش به جریانات سیاسی و افراطی یا سیاست زدگی خود را حفظ کنند، در این  شرایط طلاب به استاد اعتماد کرده و الگوهای اخلاقی را در زندگی خود به کار می گیرند.

وی با تاکید بر نقش علما و روحانیون در تحکیم و تبلیغ معارف اسلامی، تصریح کرد: نقش و نفوذ روحانیت در شکل گیری هویت و فرهنگ دینی و اخلاقی مردم واقعیتی است که موافقان و منادیان اسلام نیز به آن اعتراف نموده اند.

انتهای پیام

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha