سه‌شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ |۱۳ شوال ۱۴۴۵ | Apr 23, 2024
آیت الله اعرافی مدیر حوزه های علمیه

حوزه/ عضو شورای عالی حوزه های علمیه گفت: همه بخش های حوزه سال آینده دارای نقشه راه و سند جامع خواهند داشت و چشم اندازی برای اهداف و برنامه های خود ترسیم خواهند کرد و از جمله آن برنامه ۵ ساله است که همه بخش های حوزه باید سال آینده ارائه کنند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه»، آیت الله علیرضا اعرافی در دیدار هیئت مدیریه مرکز راهبردی مطالعات اسلامی اقتصاد مقاومتی حوزه علمیه اظهارداشت: حوزه امروز در شرایط ویژه و خاصی قرار دارد در آخرین دیداری که با رهبر معظم انقلاب داشتیم، ایشان تعبیری داشتند، حوزه عصر انقلاب با حوزه عصر انزوا تفاوت دارد، لذا برای این تحول و نقش آفرینی باید همت کرد و حرکت هایی را آغاز نمود، کارهای زیادی شده، اما راه نرفته هم بسیار زیاد است.

عضو شورای عالی حوزه های علمیه ادامه داد: نگاه ما این است و آنچه از امام، رهبری و مراجع معظم تقلید آموخته ایم، حوزه در این عصر در نقطه عطف قرار گرفته، بطوریکه در همه قلمروها می بایست سخن مناسب، موضع سنجیده، عالمانه و حکیمانه داشته باشد، حوزه ها همانطور که مطالبه گرهستند باید پاسخگو هم باشد.

آیت الله اعرافی با بیان اینکه حوزه باید اجتماعی باشد، تصریح کرد: حوزه بایدناظر به دردهای جامعه باشد و  بتواند نسخه بپیچد و نظریات مناسب برای گره گشایی از مسائل نظام و جامعه تولید کند، این نگاهی است که وجود دارد و برای تحقق آن نیاز داریم که همه احساس رسالت کرده وظایفشان را انجام دهند.

عضو شورای عالی حوزه بیان داشت: همه باید فداکارانه و ایثارگرانه نسبت به جامعه و مردم بزرگی که داریم و مطالبات نظام اسلامی اقدام  و تلاش کنیم، برای انجام این مهم نیاز به همبستگی، هم افزایی داریم، یک حسّی بالاتر از حس شرایط عادی باید باشد و اینجاست که نیاز به یک فرهنگ همگانی در تمام سطوح و زوایای حوزه باید رقم بخورد.

وی در بخش دیگری از سخنانش ضمن تقدیر از فعالیت های شورای راهبردی مطالعات اسلامی اقتصاد مقاومتی، اظهارداشت: در مورد فعالیت های مرکز برخی مسائل مستقیم به مجموعه مرتبط است و برخی نیز با کمک اساتید و مجموعه کارشناسان مرکز قطعا به نتیجه خواهد رسید.

امام جمعه قم افزود: حوزه و مدیریت حوزه نسبت به جایی که باید نسبت به کار، ستادی بوده و کار انجام بدهد وظیفه دارد که هم قلمروها دارای یک قطبیت و مرکزیت و امور منسجم تر انجام و با تقسیم کار مسائل مورد نیاز جامعه پیگیری شود و اگر نیاز به هم افزایی و هماهنگی است این تعاملات با دیگر مجموعه های علمی مانند انجمن های علمی صورت گیرد.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: این انتظار از انجمن های علمی می رفت که یک جایگاه، پایگاه، کلاس راهبردی برای تولید، توزیع، گفتمان فکری در قلمروهای مختلف داشته باشد.

آیت الله اعرافی افزود: این کار ، کاری ستادی است ، توجه به موضوع اقتصاد مقاومتی اهمیت دارد و نگاه به کل اقتصاد اسلامی و مسائل اجتماعی، تربیتی جایگاه رفیع تری دارد و خوشحالیم که در این مرکز قدم هایی برداشته شده و در انجمن های علمی نیز می توان اقداماتی را انجام داد.

مدیر حوزه های علمیه بیان داشت:معقتدم اگر هم فکری، تعامل و هماهنگی میان بخش های ایجاد شود، کم کم موانع برداشته و آرام آرام شاهد تحول اساسی درحوزه ایجاد می شود، با توجه به اینکه ساختارهایی جدید را ارائه کرده ایم و حتی دفتر اجتماعی و سیاسی را ناظر بر این مسائل تاسیس کرده ایم، اما جایی باید باشد که تولید فکر و پژوهش در آن صورت پذیرد.

عضو شورای عالی حوزه ادامه داد: این مرکز در واقع گام نخست و الگوی اولیه برای تحقق ایده است و ما علی رغم همه مشکلاتی که داریم با مجموعه همراه هستیم، البته بدیهی است که الگوی موجود باید بازآفرینی و بازبینی گردد.

استاد حوزه و دانشگاه بیان داشت: این مجموعه بدون تردید نیازمند یک سند جامع و نقشه راهی است که باید به عنوان یک چشم انداز آن را ترسیم کرد و حتی می توانید به عنوان یک برنامه 5 ساله مطالبی را ارائه کنید همانطور که از سال آینده همه بخش های حوزه باید برنامه 5 ساله خود را ارائه کنند که سال بعد و یا سال بعدش به کجا خواهند رسید.

آیت الله اعرافی اظهارداشت: در خصوص برنامه ها و ایده ها باید گفت، این مراحل باید در این مرکز طی شود، در نقشه راه منعکس گردد و در عملکرد این مرکز تجلی پیدا کند، پایه نخست آن تولید نظریه در حوزه اقتصاد مقاومتی ، نظریه کلان و نیمه کلان، ارائه الگوی عملیاتی، چاپ و انتشار منابع و متون حتی به صورت فشرده و مختصر، شناسایی طلاب مستعد و توانمند به عنوان استاد طرح های مجموعه، گفتمان سازی و نظام تبلیغ و ترویج این تفکرات، بهره گیری از فضاهای رسانه ای، شبکه سازی و ارتباط سازمانی و الگوسازی که امیدوارم در بخش های مختلف محقق شود، از جمه نکاتی است که باید در پایه نخست به آن توجه گردد.

وی ادامه داد: ما باید تلاش کنیم قم در همه عرصه ها و امور الگو و پیشگام باشد، لذا با همه توان و ظرفیت موجود نسبت به تحقق ابعاد علمی، پژوهشی و تحقیقاتی اقتصاد مقاومتی که در متن اقتصاد اسلامی است گام بردارید.

مدیر حوزه های علمیه در پایان به آماده سازی نظامات جامع تحولی حوزه اشاره کرد و گفت: در حال حاضر 15 نظام جامع در عرصه های آموزشی، پژوهشی، تبلیغی حوزه در حال نهایی شدن می باشد که ان شاءالله با تکمیل فراینده های باقیمانده شاهد عملیاتی کردن آن در سیستم حوزه های علمیه خواهیم بود.
انتهای پیام 313/17

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha