شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024
حجت‌الاسلام علی مولایی  مدیرکل روابط عمومی حوزه  خواهران

حوزه/ اگر روابط عمومی با آحاد جامعه در ارتباط نباشد، نمی تواند انواع نگرش ها را بشناسد و اضلاع گیری کند وبرداشت ها ی مختلف از سازمان ها را تحلیل و بر اساس آن روش ها در حل معضل به دست بیاورد از این رو به قهقرا رفته و حرکت اش رو به افول خواهد بود.

حجت‌الاسلام علی مولایی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری «حوزه» ضمن گرامیداشت 27 اردیبهشت روز روابط عمومی و ارتباطات، به معرفی توانمندی ها و نوع  فعالیت در این زمینه اشاره کرد و گفت: برای اینکه روابط عمومی و فعالیت آن را معرفی کنیم از بین ده ها تعریف باید ببینیم در وهله اول در چه ارگان، نهاد یا سازمانی  فعال هستیم، با در نظر گرفتن اشتراکات فنی، تفاوت هایش را با روابط عمومی سایر مراکز دولتی و خصوصی بررسی کنیم.

شاخصه کلی روابط عمومی ها باور واقعی و ایمان درونی است

مدیرکل روابط عمومی و امور بین‌الملل حوزه‌های علمیه خواهران خاطرنشان کرد: کارکرد روابط عمومی در مراکز دولتی، خصوصی، آموزشی یا مراکز صنعتی متفاوت است،اما شاخصه کلی آنها، باور و ایمان واقعی درون می باشد.

وی اذعان داشت: اصولا روابط عمومی ها از خود تعریف و دفاعی نمی کنند و به واسطه اینکه باید به بخش های مختلف سازمان بپردازند، لازم است بیش از دیگران  تلاش کنند،باید یک عشق و علاقه خاصی را کارگزاران روابط عمومی نسبت به کارشان داشته باشند تا موفق شوند.

مدیرکل روابط عمومی و امور بین‌الملل حوزه‌های علمیه خواهران بیان داشت: نگاه تیزبینانه و دقیق به مسائل در درون سازمان، باید در روابط عمومی ها وجود داشته باشد، مسئولان روابط عمومی باید خوب ببینند تا به خوبی تحلیل کرده و از آن دفاع کنند،در واقع روابط عمومی پلی میان سازمان و مخاطبین است؛ البته اینکه می گویند روابط عمومی باید با کل جامعه در ارتباط باشد حرف درستی نیست، بلکه باید با مخاطبان سازمان که در برخی اوقات دامنه وسیعی دارد ارتباط برقرار کند.

نگاه تیزبین یکی از شاخصه های مهم در روابط عمومی ها است

حجت‌الاسلام مولایی یادآور شد: روابط عمومی علاوه بر معرفی و دفاع از سازمان، وکیل مدافع مخاطبین نیز بوده و دیدگاه ها و باورهای آنها را در مورد سازمانبیان می نماید و یا آن چه را باور دارد در درون سازمان منتقل می کند تا برای آن پاسخ مناسب پیدا کند و حتی می تواند جریان و حرکت سازمان را تغییر دهد، پس نگاه تیزبین یکی از شاخصه های مهم در روابط عمومی ها می باشد.

وی خاطرنشان کرد: نکته دیگر در روابط عمومی ها استفاده هنرمندانه از قالب های رسانه ای می باشد، اگر نگاه هنرمندانه ای نداشته باشد نمی تواند از ظرفیت ها استفاده کند؛ اگر روابط عمومی  قالب های رسانه را نشناسد، نمی تواند در فصاحت و بلاغت کار خودش نیز موفق باشد، درست و به جا سخن بگویدو این دید را منتقل کند، نگاه هنرمندانه و ظریف و لطیف از شاخصه های جدی روابط عمومی فعال است .

حجت‌الاسلام مولایی عنوان کرد: مدیران و کارکنان و متصدیان روابط عمومی باید رابطه ای عمیق با شغل خود داشته باشند و در تمامی لحظه های شب و روز با آن زندگی کنند، اگر کسی نیروی روابط عمومی باشد و فقط در ساعات اداری چنین روحیه ای داشته باشد موفق نخواهد بود.

 ابزار ارتباطی روابط عمومی قوی باشد

وی یادآور شد: از شاخصه های مهم در موفقیت، عدم تقید به مکان و زمان معین است، اینکه تنها در زمان و مکان خاصی فعالیت کند، موفقیتی در پی ندارد، بلکه روابط عمومی باید بتواند با دستان خالی کار کرده و سازمان خود را معرفی و از آن دفاع کند.

این محقق و پژوهشگر حوزه به آفت های عرصه روابط عمومی ها اشاره کرد و گفت: از آفات جدی در حوزه روابط عمومی این است که خود را به برخی از ابزار اطلاع گیری و اطلاع رسانی محدود کند، در روابط عمومی باید همواره به دنبال ابزارهای جدید و به روز برای انجام شرح وظایف بود،زمانی استفاده از شیوه های سنتی باب بود و امروزه شیوه های نوین و ابزارهای جدید آمده است، معتقدم که باید هر دو را مورد استفاده قرار داد، متاسفانه در برخی از روابط عمومی ها از روش های سنتی استفاده می کنند و دایره مخاطبین شان پایین است در برخی دیگر تنها به روش های مدرن و ابزارهای الکترونیک روی آورده اند که دایره عمق بخشیدن به ارتباطاتشان ضعیف است.

حجت‌الاسلام مولایی تصریح کرد:یکی ازدیگر  آفات روابط عمومی ها، قانع شدن متصدیان آن در کار است؛ یعنی تصور کنند که هر چه انجام داده اند برای معرفی سازمان کفایت می کند؛ جامعه همواره درخواست فکر، حرف و جلوه ای نو را از مجموعه می خواهد، پس روابط عمومی ها نباید قانع شوند به اینکه کارمان را انجام داده ایم و جواب می دهد.

وی افزود: با توجه به حجم بالای اطلاعات و گستردگی شبکه های مجازی و رسانه های مختلف، تصور اینکه خود را معرفی کرده ایم کفایت می کند و در ذهن مخاطب بر جای می ماند، حرفی غلط است؛ مخاطبین حتما از مراکزی نامی به ذهن دارند که زمانی شناخته شده بودند؛ اما با وجود انبوهی از اطلاعات سنگین به فراموشی سپرده شده اند و سال ها است که از آن ها سراغی گرفته نمی شود

مدیرکل روابط عمومی و امور بین‌الملل حوزه‌های علمیه خواهران تاکید کرد:اگر این قانع شدن را روابط عمومی ها سرلوحه کار قرار دهند، خود را فریب داده و اولین قدم های  ناکارآمدی را رقم زده اند.

روابط عمومی خود را به کارمندان محدود نکند

وی در مورد دیگر آفات عنوان کرد: یکی از آفات جدی روابط عمومی ها که توجه به آن درحوزه های علمیه از اهمیت بالایی برخوردار است، عدم ارتباط جدی با مخاطبین و آحادمردم است؛ اگر روابط عمومی خود را در سازمان به کارمندان و مخاطبین خود سازمان محدود کند، دیگر روابط عمومی محسوب نمی شود.

این مدیر روابط عمومی ادامه داد: اگر روابط عمومی با آحاد جامعه در ارتباط نباشد، نمی تواند انواع نگرش ها را بشناسد و اضلاع گیری کند و انواع برداشت ها از سازمان های مختلف راتحلیل و بر اساس آن روش ها در حل معضل به دست بیاورد از این رو به قهقرا رفته و حرکت اش رو به افول خواهد بود.

حجت‌الاسلام مولایی عدم ارتباط روابط عمومی ها با یکدیگر را از دیگر آسیب ها بیان داشت و گفت:اگر روابط عمومی یک سازمان نتواند، ارتباط صمیمی با روابط عمومی های دیگر به جهت هم افزایی های فنی داشته باشد، موجب می شود،‌نتواند از ظرفیت ها استفاده کند.

وی در مورد فعالیت شورای روابط عمومی ها در حوزه گفت:در مراکز کلان حوزه های علمیه شامل؛ مرکز مدیریت حوزه های علمیه، مرکز مدیریت حوزه علمیه خواهران، دفتر تبلیغات اسلامی، جامعة المصطفی العالمیه و مرکز خدمات حوزه های علمیه از سال 1389 و مقارن با سفر رهبری به شهر قم شورای روابط عمومی مراکز حوزوی را تشکیل دادیم.

در جهت هم افزایی گام برمی داریم

مدیرکل روابط عمومی و امور بین‌الملل حوزه‌های علمیه خواهران بیان کرد: مدیران روابط عمومی این 5 مرکز به صورت مستمر،‌ جلسات هفتگی برگزار کرده و علاوه بر برنامه ریزی و اجرای امور مشترک،‌آنهارا در سطح کلان حوزه به اجرا در می آورند، ظرفیت ها و امکانات لازم را در اختیار یکدیگر قرار می دهند که یک هم افزایی جدی را به دنبال داشته و پل ارتباطی صمیمی را میان مراکز حوزوی ایجاد نموده است و برکات خوبی را به همراه داشته است.

وی در خصوص فعالیت های روابط عمومی حوزه خواهران عنوان کرد: روابط عمومی حوزه های علمیه خواهران با نگاه وسیع، حجت الاسلام و المسلمین جمشیدی و حمایت های بسیار خوب در سالهای اخیر توانسته فعالیت های زیادی را به ثمر برساند.

حجت‌الاسلام مولایی اذعان داشت: روابط عمومی حوزه خواهران در  4 بخش از جمله، ارتباط با اشخاص حقوقی و حقیقی مورد نیاز سازمان مدیریت است و در بخش دوم ارتباط بسیار صمیمی و دائمی با دفاتر مراجع تقلید برقرار کرده ایم، یکی از ثمرات آن،‌دریافت اجازه صرف بخشی از وجوهات از سوی مراجع تقلید برای حوزه خواهران است.

مدیرکل روابط عمومی و امور بین‌الملل حوزه‌های علمیه خواهران افزود: بسیاری از برنامه های دیگر و حتی برگزاری مراسم های مورد نیاز مرکز و مشترک با سازمان های دیگر از فعالیت های این بخش به شمار می رود

وی گفت: در مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران،بخش مستقلی به نام امور بین الملل تعریف نشدهو هرچند در شرح وظایف کلان سازمان فعالیت های بین المللی وجود دارد، بنابراین به تصویب شورای اداری مرکز، از حدود سه سال قبل فعالیت های بین المللی بر عهده اداره کل روابط عمومی قرار گرفت است.

حجت‌الاسلام مولایی تصریح کرد: طی سه سال گذشته بیش از 250 مهمان غیر ایرانی از مجموعه حوزه های علمیه خواهران بازدید کرده اند؛البته ارتباط خوبی با مرکز ارتباطات و بین الملل مرکزمدیریت حوزه برادران داریم و تعامل جدی با این مرکز تعریف کرده ایم؛ برگزاری جلسات مشترک یک تعامل بسیار جدی با بخش بین الملل به وجود آورده است که برای این بخش، برنامه هایی طراحی شده و مسئولیت ها در حال انجام است.

حوزه در بخش خبر به پیشرفت های خوبی دست یافته است

وی گفت: یکی از مهم ترین بخش ها که در روابط عمومی حوزه های علمیه خواهران  فعال شده، بخش خبر است؛ با توجه به اینکه خبرگزاری حوزه، انصافا در این چند سال کمک های خوبی به حوزه های علمیه خواهران کرده و ما با اعتقاد با مرکز خبر حوزه تعامل داریم؛ اما لازم بود که اخبار حوزه های علمیه خواهران به صورت وسیع تر و گسترده تر تولید و منتشر شود؛ لذا در کنار نشریه نمای حوزه که نشریه رسمی حوزه خواهران می باشد  تاسیس خبرگزاری کوثر نیوز را در دستور کار قرار داده ایم.

روزانه 100 خبر توسط خواهران طلبه سراسر کشور تولید می شود

مدیرکل روابط عمومی و امور بین‌الملل حوزه‌های علمیه خواهران عنوان کرد: در حال حاضر مراحل قانونی خبرگزاری کوثر نیوز انجام شده و منتظر مجوزهای نهایی هستیم؛ اما بیش از یک سال است که این خبرگزاری در حال فعالیت است، بیش از 100 خبر در روز از کل کشور  توسط طلاب خواهر در سراسر کشور که به صورت افتخاری با مرکز همکاری دارند، تولید می شود.

وی خاطرنشان کرد: در این راستا برنامه ای کوتاه مدت و میان مدت داریم که بر مبنای آن برای هر مدرسه علمیه دو رابط خبری از بین طلاب داشته باشیم تا برای تربیت و آموزش این رابطین خبری تلاش شود معاونت فرهنگی و تبلیغی در این زمینه برنامه های جدی دارد تا به یک استاندارد نهایی برسانیم.

حجت الاسلام مولایی تصریح کرد: در بخش خبر و رسانه با توجه به نیاز جدی رسانه های دیداری و شنیداری به ویژه رادیو و تلویزیون برای حضور کارشناسان خانم در صدا و سیما،امر شناسایی خواهرانی که علاوه بر سطح قابل قبول علمی ، قدرت حضور و بیان رسانه ای داشته باشند در دستور کار قرار داده ایم.

وی گفت: از 120نفر از بانوان طلبه در برخی استان ها تست اجرا به عمل آمده و  توسط صدا و سیما بررسی و رعایت اصولی که مربوط به خواهران است در این برنامه لحاظ شده و امیدواریم بتوانیم درخواست صدا و سیما را مبنی بر حضور کارشناسان خواهر زبده طلبه با رعایت موازین شرعی و چارچوب های حوزوی، تامین نمائیم.

مدیرکل روابط عمومی و امور بین‌الملل حوزه‌های علمیه خواهران یادآور شد:همچنین در فاز بعدی بعد از شناسایی، مباحث آموزشی دنبال می شود تا طلاب را از بعد رسانه آموزش دهیم و حرکت جدی تری را در عرصه رسانه پایه گذاری نمائیم.

مدیرکل روابط عمومی و امور بین‌الملل حوزه‌های علمیه خواهران متذکر شد:در شناسایی این افراد با نگاه و بینش مدیران حوزه موفق بوده ایم، امید است این سیر تداوم داشته باشد و در آینده شاهد حضور جدی تر روابط عمومی ها در همه عرصه های حوزه باشیم به نظر ما همه طلاب باید روابط عمومی باشند، طلبه ای که روابط عمومی قوی نداشته باشد در امر تبلیغ و ارتباط گیری با مردم دچار مشکل می شود.

وی گفت: لذا تفاوت روابط عمومی حوزوی با سازمان ها در این است که می توان از ظرفیت  عموم طلاب چه خواهر و یا برادر برای معرفی توانمندی ها و فعالیت های حوزه به خوبی استفاده  کرد.

همه ظرفیت ها را برای حفظ میراث حوزه به کار گرفته ایم

حجت الاسلام مولایی در پایان بیان کرد:برای دفاع از حوزه، میراث با ارزش اهل بیت(ع) و علمای سلف،  همه ظرفیت ها را باید به کار گرفت تا ارتباط جدی تر میان روحانیت و مردم روز به روز گسترده شود و حرکت ما به سوی تعالی حوزه های علمیه است  که انشاء الله مورد رضایت امام زمان(عج) باشد تا حرکتی سریع تر و مفید تر به خود بگیرد.

گفت وگو : اکبر پوست چیان

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha