شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024
حجت‌الاسلام سید حمید میرباقری

حوزه/ خطیب حرم مطهر رضوی گفت: سیره رفتاری و عملی امام علی (ع) در تمام برهه‌های زمان مثال‌زدنی و الگوگیری از آن، ازجمله نیازهای امروز مسلمانان است؛ یکی از مواردی که نیاز آن امروز در جامعه ایران به‌وفور قابل‌لمس و درک است، الگوگیری از رفتار و نحوه برخورد امام علی (ع) با اطرافیان است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه» از مشهد، حجت‌الاسلام سید حمید میرباقری، در سالروز ولادت حضرت علی (ع) در حرم مطهر رضوی در جمع زائران و مجاوران امام رضا (ع) با اشاره به ویژگی‌های شخصیتی این امام همام اظهار داشت: امیرالمؤمنین انسان را انسان می‌دید، علی (ع) اخلاق مصلحت اندیشانه نداشت بلکه اخلاق او برگرفته از ایمان اعتقاد و باوری بود که ریشه در دین دارد.

خطیب حرم مطهر رضوی خطاب به زائران و مجاوران حضرت رضا (ع) تصریح کرد: سیره رفتاری و عملی امام علی (ع) در تمام برهه‌های زمان مثال‌زدنی و الگوگیری از آن، ازجمله نیازهای امروز مسلمانان است؛ یکی از مواردی که نیاز آن امروز در جامعه ایران به‌وفور قابل‌لمس و درک است، الگوگیری از رفتار و نحوه برخورد امام علی (ع) با اطرافیان است.

وی با اشاره به اینکه شخصیت حضرت علی (ع)، جامعه الاطراف بود و پس از چند هزار سال از اسلام هنوز نام و شخصیت حضرت علی (ع) به فراموشی سپرده نشده، بلکه هرروز به ماندگاری آن افزوده می‌شود، گفت: درواقع گستره زندگی آن حضرت در هر جهتی چه نظری و چه به اعتبار عملی، درس زنده و زندگی بخشی برای نوع بشر است و اگر واقعاً کسی بخواهد در دریای پر موج ارزش‌های وجودی امیرالمؤمنین شناور شود، گوهرهای بسیار پر بهایی می‌تواند به دست بیاورد و به دیگران عرضه کند باید به سیره اخلاقی امام علی (ع) در ارتباط با مردم مراجعه کند.

حجت‌الاسلام میرباقری خاطرنشان کرد: اولین نکته‌ای را که ما از سیره عملی علی (ع) در رفتار با مردم استفاده می‌کنیم، این است که حضرت قائل به مرزبندی در بین مردم نبود و به همین دلیل تمام اقشار، اصناف، طبقات و حتی آن‌هایی که علی (ع) را باور نداشتند به‌سادگی می‌توانستند با حضرت علی (ع) بنشینند حرف بزنند، سؤالاتشان را مطرح کنند و گفت‌وگو داشته باشند.

وی تصریح کرد: بنابراین اصل مسلم در رفتار و تعامل اخلاقی امیرالمؤمنین با مردم بر سه اصل رحمت، محبت و مودت استوار بود و بر همین اساس در عهدنامه مالک اشتر می‌فرماید: «اگر کسی مرتکب خلاف شد و ازنظر قانونی هم جرم او اثبات شد و قاضی حکمی را برای تنبیه و عقوبت او صادر کرد، به خاطر اینکه مجرمی را به دام انداختی، شادی نکنی و اظهار سرور نداشته باشی که توانستی کسی را شلاق بزنی و زندان بیندازی و عقوبت کنی».

این کارشناس مسائل مذهبی به سایر ویژگی‌های اخلاقی حضرت علی (ع) تقوا اشاره کرد و افزود: تقوا از مهم‌ترین خصوصیات اخلاقی و فردی حضرت علی (ع) و از رایج‌ترین کلمات در نهج‌البلاغه است؛ تقوا شخصیت انسان را تحت سیطره قرار می‌دهد و با وصل اسنان به قدرت لایزال الهی زمینه‌های تأمین نیازها و رفع مشکلاتش را فراهم می‌کند.

وی گفت: راز روشنگری عقل و روشن‌بینی حاصل از تقوا این است که تقوا زمینه فکر و اندیشه و تشخیص راه درست را فراهم می‌سازد، حاکم باتقوا در سایه روشن‌بینی و بصیرت حاصل از تقوا، به روش صحیح و منطقی، مسائل را موردبررسی قرار می‌دهد و به نتیجه مطلوب دست می‌یابد.

گفتنی است در سالروز ولادت حضرت علی (ع) حرم مطهر حضرت رضا (ع) میزبان حضور زائران و مجاوران از شب میلاد حضرت بودند، گروه‌های سرود نوجوانان، جوانان، حضور قاریان بین‌المللی، مدیحه‌سرایی، مناجات خوانی، سخنرانی‌های مذهبی در صحن‌ها، رواق‌های حرم مطهر، برگزاری حلقه‌های معرفت با موضوع حضرت علی (ع) از دیگر برنامه‌های روز میلاد امیرالمؤمنین (ع) بود.

انتهای پیام/ن313/24

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha