به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین پناهیان امروز در مراسم اختتامیه گردهمایی فعالان مردمی جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی که در مسجد جمکران برگزار شد، با ذکر این مطلب که ولایت، مهمترین اجزای دین است، گفت: مومنین با مساله ولایت امتحان می شوند.
وی افزود: دلایل و شواهد نشان می دهند که به عصر ظهور نزدیک می شویم؛ ولی پیش از ظهور با یک آزمون بزرگ مواجه شدیم که همان تجمع اربعین است؛ این تجمع بزرگ چند میلیونی یک امتحان بزرگ برای محبین اهل بیت(ع) است.
حجت الاسلام والمسلمین پناهیان اظهارکرد: مومنین، عملا به یک همایش بزرگ جهانی دعوت شده اند و باید نقش خود را در این همایش بزرگ جهانی به انجام برسانیم؛ اصلا بعید نیست که این امتحان اربعین، پیش درآمد آزمون بزرگ ظهور باشد؛ اگر مومنین از این امتحان سربلند بیرون آمدند می توان روی آنها حساب کرد که در آزمون ظهور نیز سربلند بیرون می آیند.
کارشناس مذهبی بیان کرد: هزینه ای که اربعین از ما می برد یک هزینه مالی و وقتی مختصر است؛ در این هنگام نباید این عرصه را از دست بدهیم؛ رزمندگان ما در جنگ، جنگ را یک امتحان می دانستند و به همین جهت این عرصه را رها نمی کردند.
وی گفت: در کربلا همیشه پای عشق به میان نبود، بلکه همین خشیت که مبادا از حسین(ع) کم بگذاریم و در قیامت در مقابل پیامبر روسیاه بشویم باعث شد که این یاران در کنار حضرت بمانند؛ در کنار این خشیت، عشق هم طلوع کرده بود و فضا را مترنم می کرد.
سخنران این گردهمایی افزود: امروزه در خصوص اربعین، احساس مسئولیت می کنیم ونه صرفا محبت؛ این مجلس، مجلس جهانی حضرت اباعبدالله الحسین(ع) است و باید پررونق تر از سالهای قبل برگزار کنیم قطعا با مانع تراشی های دشمنان نیز مواجه خواهد که باید با آنها مقابله کنیم.
حجت الاسلام والمسلمین پناهیان اظهارکرد: همان ابلیسی که سرویس های جاسوسی را اداره می کند، اندیشه یک مدیر بی ایمان را نیز مدیریت می کند؛ این گونه موانع در مقابل ما است؛ ولی نباید پشت این موانع بمانیم؛ باید به موضوع اربعین و امر تعظیم شعائر الهی و ولایی و حماسه بزرگ جهانی امامت و ولایت، به عنوان یک امتحان نگاه کنیم و با خشیت نگران نتیجه هم باشیم.
کارشناس مذهبی بیان کرد: بدون تردید، اربعین یک جلوه بسیار مهم در عرصه ولایت است و خداوند از ما سئوال می پرسد که با نعمت اربعین چه کردید؟ احساس خشیت و نگرانی داریم در این رابطه که مبادا از امام حسین(ع) کم بگذاریم.
وی گفت: اگر هرسال رونق بیشتری به حماسه اربعین ندهیم در روز قیامت چه پاسخی به سوالات و محاسبه الهی خواهیم داشت؟ اگر با سختی ها و موانع حماسه اربعین تلاش بیشترین نکنیم چه پاسخی خواهیم داشت؟ اربعین مثل یک هیئت شخصی نیست که بتوان در میزان پذیرایی آن تغییر ایجاد کنیم.
حجت الاسلام والمسلمین پناهیان افزود: اگر کسی بخواهد از زیاده مال خود برای اربعین هزینه کند هنر نکرده است بلکه هنر واقعی آن است که یک فرد از زندگی عادی خود بزند و خرج اربعین کند؛ با امر ولایت و آنچه مرتبط به نعمت ولایت است باید درست برخورد کند.
وی با اشاره به وظیفه مسئولان در خدمت به اربعین گفت: اگر مدیران ما حقوق یک ماه خود را به اربعین اختصاص دهند مشکلات مالی اربعین حل می شود؛ امام حسین(ع)است که این مملکت را حفظ کرده و خواهد کرد و این فرصت را برای این مدیران ایجاد کرده است.
کارشناس مذهبی بیان کرد: اگر مدیران ما اهمیت اربعین را درک نکنند بیچاره می شویم؛ اگر این مطلب را درک کنند با شرایط بودجه ای نیز می توانند از حقوق خود بزنند و به این مساله کمک کنیم؛ نمایندگان مجلس قطعا از این مساله استقبال می کنند؛ نمایندگان مجلس از صدقه سر امام حسین(ع) نماینده هستند.
وی گفت: حماسه اربعین برای همه ما تکلیف ایجاد کرده است؛ نمی توانیم نسبت به این مساله بی اعتنا و بی تفاوت باشیم؛ باید از همه مسئولان و ذی نفوذان سوال شود که برای اربعین امسال که با دشواری هایی همراه بوده است چه کردید؛ هر امام جمعه و استاندار و وزیر و وکیل و مدیرکلی باید وظیفه خود را در این زمینه اعلام کند؛ مساله اربعین مساله حاشیه ای و سلیقه ای نیست؛ مگر می شود 20میلیون در کنار هم تجمیع شوند و خداوند به دعای آنها ترتیب اثر ندهد.
سخنران این گردهمایی افزود: کسانی که به زیارت اربعین مشرف می شوند باید به شکل کاروانی حرکت کنند؛ در این حماسه نباید تک نفره شرکت کنیم بلکه باید تشکل های مردمی را در این حماسه حمایت کنیم؛ هیئت های مذهبی بهترین تشکل برای حضور در این حماسه هستند؛ در حماسه اربعین باید تشکیلاتی عمل کنیم.
حجت الاسلام والمسلمین پناهیان اظهارکرد: خدمت رسانی در مسیر اربعین از مهمترین کارهایی است که باید در این حماسه روی آن تمرکز داشت؛ پاداش حضور کاروانی در زیارت به حدی زیاد است که درک نمی کنیم، چرا برخی به تنهایی به این سفر می روند.
کارشناس مذهبی بیان کرد: نمی توان 2 میلیون نفر را در این کاروان به تنهایی به این حماسه فرستاد؛ قطعا حضور کاروانی می تواند شکوه این مراسم را افزون کند؛ قطعا حمایت از افراد در این کاروان ها دو چندان خواهد شد؛ مجالس بین راهی اربعین زیباترین و معنوی ترین محافل است.
وی گفت: برخی هیئت ها به جای اینکه هیئت باشند، برگزار کننده مراسم هستند؛ اهل هیئت با هم همدلی دارند و در خیر و شر هم حضور دارند؛ هیئت نباید به برگزار کننده مراسم مبدل شود؛ مسجد نیز باید چنین باشد؛ فرق مسجد با نماز جمعه آن است که مردم در مسجد صمیمی تر هستند و باید رفیق باشند؛ اهل مسجد باید با هم در مسیر اربعین حضور یابند.
حجت الاسلام والمسلمین پناهیان افزود: همه مسایل فرهنگی ما باید حول محور اربعین باشد؛ می توانیم فینال مسابقات قرآنی و فرهنگی و هنری خود را به مسیر اربعین منتقل کنیم؛ اربعین کاری در کنار کارهای دیگر نیست، بلکه باید اولویت و محور همه کارها باشد؛ هر کاری در ارتباط با حضرت امام حسین(ع) قرار گیرد بابرکت می شود و حافظ و احیا کننده قرآن و احکام دین است.
وی اظهارکرد: اربعین برای تفریح نیست بلکه یک حماسه عظیم و یک وظیفه است که همیشه با سختی همراه است؛ کار ما هنوز به سختی شب های عملیات نرسیده است، ولی باید خد را برای سختی های دیگر آماده باشیم.