جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024
ف

حوزه/ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه ترویج کتاب و کتاب‌خوانی توسعه جوهره فرهنگ‌پروری است، از فعالیت ۲۶ هزار کانون فرهنگی و مساجد در سطح کشور خبر داد.

به گزارش خبرگزاری«حوزه» از کاشان، سید عباس صالحی، در دیدار با آیت‌الله نمازی نماینده ولی‌فقیه و امام جمعه کاشان، فرهنگ را جوهره انقلاب اسلامی دانست و با بیان اینکه انقلاب اسلامی ایران با دیگر انقلاب‌های دنیا قابل‌مقایسه نیست، اظهار داشت: انقلاب اسلامی ایران صرف سیاسی، اقتصادی و اجتماعی نبود، بلکه هویت فرهنگی جان‌مایه این انقلاب بود

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب و مسئولان نظام نیز بر اساس این هویت فرهنگی انقلاب اسلامی ایران را به‌پیش می‌برند، به ویژگی‌های خاصی که در بعضی از مناطق فرهنگی کشورمان وجود دارد اشاره کرد و گفت: بر اساس مطالعات و شناختی که از کاشان دارم این شهرستان را به‌عنوان دارالایمان و نخستین شهر شیعی ایران در کنار شهر مقدس قم که مودت و محبت اهل‌بیت(ع) در آن نهادینه‌شده می‌شناسیم.

وی، از کاشان به‌عنوان کانون گسترش تفکر اهل‌بیت(ع) در سراسر کشور نام برد و افزود: تمدن و تاریخ کاشان از ابتدای قرن اول هجری تاکنون استمرار داشته است و هیچ موقع تمدن، فرهنگ، مرجعیت، علوم اسلامی، فلسفه، عرفان، ادبیات، دارالعلم ، دارالایمان این شهر قطع نشده است.

صالحی با تأکید بر حفظ جوهره فرهنگی، بومی، ادبی، هنری، صنعت‌های مدرن و بومی کاشان، کتاب‌خوانی را هسته مرکزی فرهنگ‌سازی دانست و با بیان اینکه بر اساس فرمایش مقام معظم رهبری کتاب مبدأ و عصاره تمدن سازی است، گفت: هرچقدر بتوانیم موضوع کتاب و کتاب‌خوانی را در فضای جامعه وسیع‌تر کنیم به جوهره فرهنگ‌پروری کمک کرده‌ایم.

وی حضور مردم را در پیشرفت عرصه‌های علمی و فرهنگی مؤثر دانست و به نقش کتاب در ترویج فرهنگ درست مصرف کرده آب اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه آب موضوع ملی و حیاتی کشورمان هست، باید با کتاب مردم و کودکان را درگیر بهینه مصرف کردن آب کنیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه مروجان کتاب‌خوانی باید به‌عنوان یک پویش شناسایی شوند، گفت: ده‌ها ایده دیگر را می‌توانیم با کتاب و کتاب‌خوانی به‌عنوان یک عنصر قابل‌توجه و تأثیرگذار در فضای فرهنگ قرار دهیم.

وی اقتصاد فرهنگ و هنر را از دیگر رویکردهای وزارت ارشاد عنوان کرد و گفت: با توجه به اینکه جامعه اسلامی فرهنگ و هنر روح و ماده است، می‌تواند تولید معنا و معیشت باشد.

صالحی با تأکید بر احیای گذرها و میدان‌های فرهنگی شهرها گفت: اینکه احیای گذرها و میدان‌های فرهنگی موجب توسعه اقتصادهای خرد می‌شود، با استقبال خوبی در شهرهای تاریخی کشور مواجه شده است.

 وی، در پایان از وجود 26 هزار کانون فرهنگی و مساجد در سطح کشور خبر داد و گفت: در حال حاضر بیش از یک‌میلیون نفر در سراسر کشور از اقوام مختلف عضو شبکه کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد کشور می‌باشند.

انتهای پیام/

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha