به گزارش خبرگزاری«حوزه» از اصفهان، سید جواد امام جمعه زاده، شامگاه دوشنبه در ویژه برنامه روز وحدت حوزه و دانشگاه که به میزبانی حوزه علمیه اصفهان برگزار شد، اظهار کرد: منظور از وحدت حوزه و دانشگاه یکی شدن این دو مجموعه نیست و امام راحل و رهبر معظم انقلاب هرگز چنین منظوری از وحدت حوزه و دانشگاه نداشتند.
وی با بیان اینکه منظور اصلی از وحدت حوزه و دانشگاه کنار هم قرار گرفتن و تعامل و هم افزایی این دو مجموعه است، افزود: شیخ رئیس ابوعلی سینا و دیگر علما بیان می کنند برای تحقق هر چیزی دو امر لازم است، اول اینکه مقتضی موجود باشد ودوم اینکه مانع موجود نباشد.
عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان تصریح کرد: بحمدلله بدنه وشاکله اصلی حوزه این اعتقاد را دارند که باید وحدت بین این دو نهاد تحقق یابد و امری لازم است
وی با بیان اینکه گرچه گام های خوبی در چهاردهه صورت گرفته، ولی تا نقطه مطلوب فاصله داریم، عنوان کرد: وحدت حوزه و دانشگاه تا به امروز به این دلیل کامل محقق نشده است که برخی از موانع هنوز مفقود نشده و برخی موانع وجود دارد .
امام جمعه زاده اذعان کرد: ارتباط ما دانشگاهیان با حوزویان باید بیشتر شود و این ارتباط به شبی در سال اکتفا نگردد، این تعامل و همکاری باید مستمرا تکرار شود تا نهادینه گردد، البته باید محور این گفت وگوهای بین نخبگان حوزه و دانشگاه عقل و تفکر عقلانی باشد .
وی با اشاره به اینکه گرچه عده ای دوست ندارند بین حوزه و دانشگاه تعامل و وحدت ایجاد شود، خاطرنشان کرد: باید از این بادهای خزان و خناسان هراسی نداشت و به مسیر ادامه داد، قطعا براساس خردورزی و عقل محوری این تعامل حوزه و دانشگاه محقق می شود.
استاد دانشگاه اصفهان با تاکید براینکه عقل در مکتب اسلام و شیعه جایگاه والا و بالایی دارد، بنابراین عقل باید محور باشد، متذکر شد: یکی از موانعی که هنوز کامل مفقود نیست این بوده که چه دانشگاهیان نسبت به حوزویان و چه حوزویان نسبت به دانشگاهیان نقاط منفی یکدیگر را بیش از آن که هست بزرگ می کنیم و می بینیم.
وی ادامه داد: باید بدانیم هیچ مجموعه ای بی عیب نیست، ولی باید به وجوه اشتراک مثبت و نقاط قوت بسیار زیاد است، البته این منفی گرایی متاسفانه در فرهنگ ما ریشه دارد.
امام جمعه زاده افزود: عینک ما نسبت به یکدیگر مورد قبول و مناسب نیست و وحدت حوزه ودانشگاه کاملا امکان محقق شدن دارد، لذا باید بیشتر تلاش کرد، فقط باید هم حوزویان و هم دانشگاهیان بیشتر همدیگر را درک کنند.
وی بیان کرد: یک دانشگاهی باید یک حوزوی را بفهمد و یک حوزوی باید یک دانَشگاهی را واقعا درک کند وقتی این فهم ایجاد شد تفاهم و تعامل صورت می گیرد.
انتهای پیام