به گزارش خبرگزاری حوزه، دکتر محمد حسن زاده در نشست آسیبشناسی پژوهش در حوزه کتابخانههای عمومی که در سالن جلسات کتابخانه آیت الله خامنهای قم برگزار شد، با اشاره به مطلب فوق اظهار داشت: امروز در سطح جهان ، کتابخانه های عمومی یکی از ارکان مهم پژوهش و تحقیقات به شمار می روند و ما باید این جایگاه را در ایران اسلامی روز به روز تقویت کنیم.
وی با تاکید بر لزوم حمایت از نهاد کتابخانه های عمومی و توسعه کمی و کیفی در این بخش گفت: یکی از راهکارها این است که بخشی از مالیات های مردمی در راستای توسعه کتابخانههای عمومی در کشور مصرف شود و این مساله از وضعیت نگاه حاشیه ای که در حال حاضر وجود دارد، خارج گردد.
عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس همچنین با بیان این که به لطف الهی افقهای بلندی در دستور کار انجمن علمی ارتقای کتابخانههای عمومی قرار گرفته است، افزود: این انجمن یک سازمان فرانهادی است و متعلق به نهاد کتابخانههای عمومی نیست به همین جهت کتابخانههای عمومی میتوانند به صورت مستقل با این انجمن ارتباط داشته باشند.
وی بیان داشت: تلاش ما این بوده که در راستای ترویج فرهنگ قدردانی از افراد بزرگتر و پیشکسوت، در این انجمن نسبت به تجلیل از پیشکسوتان و افراد با سابقه اهتمام ویژه ای داشته باشیم و در این راستا برنامه هایی را اجرا کرده و برنامه هایی هم در دست اقدام داریم.
حسن زاده همچنین از تشکیل کارگروه کتابخانههای روستایی و کارگروه خدمات ویژه از جمله نابینایان به عنوان اهداف آینده انجمن یاد کرد و افزود: ما به دنبال توسعه دادن بُعد علمی و پژوهشی کتابخانههای عمومی هستیم و در این راستا از نظرات و پیشنهادات افراد مختلف بهره مند خواهیم شد.
وی همچنین با بیان اینکه تحقیقات برون دانشگاهی می بایست از سوی کتابخانههای عمومی به طور جدی پیگیری شود، گفت: استفاده از بستر رسانههای عمومی برای انتشار و انعکاس تحقیقات میتواند در فرهنگسازی و افزایش اثر پژوهش بسیار موثر و مفید باشد، ضمن آنکه متاسفانه هنوز آن طور که باید و شاید خط تحقیقاتی و پژوهشی در کتابخانههای عمومی شکل نگرفته که باید این نقیصه به زودی مرتفع شود.
۳۱۳/۸