چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳ |۹ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 11, 2024
حسین مهرپور

استاد حقوق گفت : امروز در بحث قانون‌گذاری مشکلات زیادی داریم که گره آن در دست حوزه است و حوزه باید با دید جدید، جامع‌نگر و منطبق بر زمان و مکان از لحاظ فقهی وارد کار شود زیرا تا این مسئله حل نشود مجلس و مجمع هم نخواهند توانست راهگشا باشند.

به گزارش خبرنگارخبرگزاری«حوزه»، حسین مهرپور، پیش از ظهر پنجشنبه در همایش تقنین در جمهوری اسلامی و بررسی عملکرد آیت الله هاشمی رفسنجانی در مجلس شورای اسلامی و مجمع تشخیص مصلحت نظام که در دانشگاه مفید برگزار شد اظهار کرد: آیت الله هاشمی از شخصیت‌های موفق و موقعیت‌شناس بود و هوش و ابتکار خوبی در زمینه مدیریت داشت.

وی با بیان اینکه مرحوم هاشمی معتدل و منصف بود گفت:وی از بعد انقلاب رئیس مجلس شد و در دوره ریاست جمهوری نیز ریاست مجمع را عهده دار بود و در طول این مدت طولانی همواره در ارتباط با قانون‌گذاری بودند.

مهرپور تصریح کرد: یکی از مسائلی که ایشان پیگیری می‌کرد این بود که قوانین مورد نیاز و احتیاج جامعه وضع و تصویب شود، از این لحاظ بعد از انقلاب، سیلی از قوانین فقهی با عنوان قانون مجازات اسلامی وارد مجلس و به عنوان قانون تصویب شد و نهادهای نظام هم پشتیبان و حامی اجرای این قوانین بودند ولی برخی از این قوانین زمینه اجرا و پذیرش نداشت.

وی  با بیان اینکه امام خمینی(ره) اختیار فوق العاده در تصویب برخی قوانین به مجمع داد، افزود: امام، وقتی دستور بازنگری قانون اساسی را دادند تاکید فرمودند که این نهاد، قوه‌ای در عرض قوای دیگر نیست.

این استاد حقوق ادامه داد: امام راحل، اجازه‌ای را که دادند قبل از تغییر قانون اساسی بود و این اجازه را بعدا برداشتند، ولی عملا مجمع در همان موقع هم قانون‌گذاری می‌کرد گرچه وظیفه قانون‌گذاری بر عهده مجلس است.

وی گفت: امروز هم ما در بحث قانون‌گذاری مشکلات زیادی داریم که گره آن در دست حوزه است و حوزه باید با دید جدید، جامع‌نگر و منطبق بر زمان و مکان از لحاظ فقهی وارد کار شود؛ زیرا تا این مسئله حل نشود مجلس و مجمع هم نخواهند توانست راهگشا باشند. 

مهر پور بیان کرد: حوزه و مراجع و فضلا باید تلاش کنند تا این تفکر انحرافی که فقه اسلامی عاجز از اداره کشور است ترویج نشود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha