به گزارش خبرنگار خبرگزاري«حوزه» در مازندران، آقای بابایی استاد دانشگاه در کرسی آزاد اندیشی با موضوع «فرهنگ سازی مطالبه گری محلی(حاشه نشینی) و نقش طلاب در این عرصه» در جمع طلاب مدرسه علمیه ریحانه الرسول(س) نکا ضمن تبیین لزوم مطالبه گری، اظهار کرد: مطالبه گری جزء تاکیدات دینی ما و همچنین مقام معظم رهبری است که پیش نیاز آن مطالعه و تحلیل درست از وقایع و حقایق جامعه است.
وی افزود: با توجه به اینکه رهبر انقلاب فرمودند که اجازه ندهید فضای حوزه علمیه تبدیل به فضای دانشگاهی شود؛ لذا باید هدف و رسالت این مرکز دینی علمی، هدایت انسان ها به سعادت و زندگی بهتر در زمینه های مادی و معنوی باشد.
استاد دانشگاه تاکید کرد: در صورت عدم مطالبه گری صحیح از سوی طلاب و روحانیون، نگاه اعتقادی، سیاسی و مطالبات مردم توسط رسانه هایی مانند بی بی سی، آمد نیوز و ... به سمت تخریب افکار و ارزش های دینی می رود.
استاد ارائه کننده بحث این کرسی تصریح کرد: مطالبه گری سبقه تاریخی دارد که از جمله آن می توان مطالبه گری رسول خدا(صلی الله علیه و آله) در اوضاع جاهلیت شبه جزیره عربستان در جهت تشکیل حکومت و ایستادگی در مقابل مسئولین آن زمان و همچنین امام حسین (علیه السلام)، بزرگترین مطالبه گر تاریخ در مقابل حکومت یزید ملعون را نام برد.
بابایی با اشاره به بحث حاشیه نشینی اعلام کرد: علت اصلی حاشیه نشینی، مهاجرت از روستاها (محل تولید کارهایی از قبیل کشاورزی و دامداری و ...) به شهرها (به دلیل کمبود امکانات و بعضا افتخار) است.
وی اظهار کرد: مسئله مورد بحث ما در این کرسی، مختص به قشر آسیب پذیر کناره شهر ها است که برای تامین معاش زندگی به مشاغل کاذب از جمله؛ بزه کاری (مانند گل فروشی توسط زن و کودکان)، سرقت، اعتیاد و قاچاق مواد مخدر روی می آورند؛ در نتیجه آسیب های وارده بر سه حلقه پدر خانواده(اعتیاد)، مادر(از بین رفتن نقش تربیتی مادر و معامله زن های حاشیه) و فرزندان (عدم تربیت صحیح) تاثیر می گذارد.
بابائی خاطر نشان کرد: با توجه به این که در حال حاضر، حوزه علمیه در راس امور جامعه است، بنابراین طلاب باید به عنوان مبلغان اصول دینی و ارزشهای اخلاقی در حوزه مطالبه گری و تبلیغ احساس مسئولیت کرده و تنها به صدور بیانیه اکتفا نکرده و اقدامات موثرتری انجام دهند.
خانم طاهر پور استاد منتقد این کرسی در ادامه گفت: مطالبات و مشکلات عام مردم به خصوص حاشیه نشینان بر عهده مسئولان بوده و نیازی نیست طلاب و حوزه علمیه به این پرداخته و زمان علمی خود را صرف این امور کنند.
وی اضافه کرد: سطح فعالیت حوزه علمیه پیگیری موضوعات دینی و عقیدتی است و ضرورتی ندارد که طلاب به مشکلات شهری از جمله بحث حاشیه نشینی و تغییر بافت شهر بپردازند.
استاد منتقد این کرسی تاکید کرد: طلاب در سطح مقدماتی حوزه، باید تمرکز به فراگیری علوم پایه حوزوی کرده تا در آینده پاسخ گوی مسائل دینی و اعتقادی جامعه باشند؛ بنابراین طرح موضوعاتی از قبیل حاشیه نشینی و درگیری ذهنی در سطح مقدماتی بر عهده طلاب نیست.
معافی، استاد داور ضمن جمع بندی مطالب ارائه شده بیان کرد: اولویت طلبه سطح دو حوزه، درس خواندن است، اما باید خود را جهت انجام مسئولیت اجتماعی در آینده آماده کند.
وی گفت: جریان فکری سکولار « به ما چه » در طول تاریخ بوده است و طبق فرموده رهبر معظم انقلاب، روحانی که بالای منبر سیاست زدایی می کند؛ در حقیقت "جریان فکری به من چه" که چه اتفاقی در یمن و عراق رخ داده و داعش بوجود آمده است را ترویج می دهد.
وی افزود: امام زمان(عج) ظهور نمی کند تا احکام خمس، زکات و ... را بیان کند، بلکه حکومت اجتماعی فراگیر و هدفمندی را تشکیل خواهد داد.
استاد حوزه در پایان اعلام کرد: حاشیه نشینی مبتنی بر قواعد مکانی است نه فرهنگی، چرا که به لحاظ فرهنگی و اجتماعی "حاشیه نشینان" و یا به تعبیر امام (ره)، "کوخ نشینان"، سرمایه اجتماعی هستند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: سقوط 3 برابری جمعیت روستایی به معنای صعود 3 برابری مصرف زدگی است، لذا مبنای توسعه در دنیا، توسعه دهکده ها و دهکوره ها است؛ چون نگاه تولید محور این اقتضاء را دارد، اما متاسفانه کشور ایران 20 درصد از استاندارد جهانی شهرنشین تر است.
انتهاي پيام۳۱۳/۴۸