به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه» در تهران، حسن رحیم پور ازغدی، در ادامه سلسله همایش «انقلاب فاطمی» که عصر امروز در مسجد امام خمینی(ره) بازار تهران برگزار شد، با گرامی داشت چهلمین فجر انقلاب اسلامی، به تبیین دیدگاه حضرت امام(ره) درباره بازار اسلامی پرداخت و گفت: اساس انقلاب تلاش برای تغییر است، اما اگر کسانی گمان کنند بدون تغییر خودشان می توانند در تغییر جهان موفق باشند سخت در اشتباهند و قطعا دچار خطاهای بزرگی خواهند شد.
وی افزود: امکان ندارد انسان خود را تغییر ندهد و اصلاح نکند اما بتواند جامعه را اصلاح یا تغییر بدهد، این امکان ندارد! اگر در عرصه هایی بیرونی موفق نبودیم دلیلش عدم موفقیت در تغییرات درونی است زیرا عملکردهای بیرونی تجلی درون انسان ها است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان این که تربیت جامعه از تربیت نفس انسان شروع می شود، اظهار داشت: اگر بازاریان بگویند ما جامعه یا مشتری دروغگو یا دولت دروغگو نمی خواهیم، باید خود بازار دروغگو هم نباشد. بنا بر این مسائل کاملا دوسویه است و این یک اصل تکوینی الهی است که اگر بخواهید جهان را تغییر بدهید باید تفسیر مردم از جهان را تغییر بدهید.
وی ادامه داد: انقلاب اسلامی برای این صورت گرفت که قدرت و ثروت یکجا جمع بود و به مردم نمی رسید یعنی نه قدرت به مردم می رسید و نه ثروت. اما انقلاب اسلامی آمد تا این قدرت و ثروت، و منزلت و معرفت را عادلانه بین همه مردم توزیع کند.
رحیم پور ازغدی با بیان این که ظاهر مردم نشاندهنده باطن حاکمان است، تصریح کرد: الناس علی دین ملوکهم یعنی همه مردم در طول تاریخ به طور طبیعی و به لحاظ جامعه شناختی معمولاً آئینه حاکمانشان نیز هستند. اگر از حاکمان دروغ بشنوند، دروغ می گویند، و اگر حاکمان را انقلابی و بااخلاق ببینند مردم هم انقلابی و با اخلاق می شوند. از همین جهت است که پیامبر(ص) فرمود «همانگونه که هستید بر شما حکومت می شود» یعنی هر ملتی لایق همان حاکمانی است که دارند.
وی گفت: بنا بر این حساسیت انتخاب حاکمان در اینجا روشن می شود، اینکه به کی رای می دهیم و چگونه موضع می گیریم آثارش در زندگی مستقیم مردم نشان داده می شود.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان این که هنر ظاهر سازی نیست، گفت: هنر سبک زیستن است. هنر اصلی آن ماجرایی است که در بازارها و تیمچه ها و پاساژها می گذرد. به عبارتی اگر به قدرت صدام برسی و صدام نشی هنر است و الا به قدرت نرسی و صدام نباشی که هنر نیست! پس هر کدام از ما یک شاه دیکتاتور در دل خودمان داریم که همان هوای نفس است.
وی در ادامه با اشاره به وضعیت اقتصادی حاکم بر بازار، بیان داشت: دولت باید از واردات بی رویه کالا که برخلاف مصلحت کشور است، ممانعت کند و نظارت جدی بر این امور داشته باشد. بعضی وقت ها که کالایی وارد کشور می شود در ظرف یکسال صدها کارخانه داخلی را به نابودی می کشاند.
رحیم پور ازغدی گفت: در کنار نظارت جدی دولت بر کالاهای وارداتی، باید نظارت بر بازار داخلی هم باشد تا حقوق مردم هم تامین بشود تا جنس قلابی و بی کیفیت به مردم ارائه نشود.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در پایان با اشاره به ضرورت استقلال اقتصادی کشور، گفت: امام خمینی(ره) صریحاً در این باره می فرماید ما همانطور که باید از تولیدات داخلی حمایت کنیم تا تولیدکننده داخلی قوی باشد و بتواند روی پای خود بایستد و بازار ما صادرکننده باشد، همانطور هم اگر در داخل به چیزی نیاز داریم و خودمان نمی توانیم تولید کنیم؛ مانعی نداریم که از خارج بخریم یا وارد کنیم منتهی نباید به هر دو طرف اجحاف شود.
وی افزود: امام خمینی می فرماید ما به هیچ کس نمی خواهیم ظلم کنیم اما ظلم هم نمی پذیریم. به عبارت دیگر ما تجارت خارجی را قبول داریم اما به شرطی که به حال ملت لازم و مفید باشد و در آن تجارت؛ ظلم و تحقیر و وابستگی نباشد و بر مبنای دو طرف مساوی یعنی برد برد عمل شود. 313/42