به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه»، حجت الاسلام والمسلمین ابوالفضل ساجدی پیش از ظهر امروز در ششمین همایش ملی سلامت معنوی اسلامی که در سالن همایش های دفترتبلیغات اسلامی حوزه در قم برگزار شد، گفت: دانش سلامت معنوی از دانش های بسیار ضروری برای همه اقشار جامعه است.
این استاد حوزه ودانشگاه ادامه داد: منظور از سلامت معنوی به معنای عدم عیب است و در روایات به صورت مستمر بکار رفته و اسلام به سلامت معنوی توجه ویژه داردو همین مسئله نشان می دهد که سلامت باید در مورد معنویت بکار رود.
این محقق ادامه داد: منظور از معنویت یعنی چیزی که آشکار نیست، گفته می شود و حتی به معنای فراتر از عالم ظاهر اطلاق می شود. وضعیت جسمی انسانی دارای کنش و رفتاری و حرکت برای بالاترین کمال است.این نوع سلامت باعث نشاط و امید برای ادامه زندگی را به همراه خواهد داشت.
حجت الاسلام والمسلمین ساجدی بیان داشت: اگر در ساحت کنش رفتاری، بینشی، گرایشی و کنشی حرکت کردیم به قرب الهی خواهیم رسید، اگر کودک قرار است به سلامت معنویت برسد باید زمینه این سه ساحت را در او فراهم کنیم.
عضوهیئت علمی مؤسسه آموزشی امام خمینی(ره) بیان داشت: سلامت معنوی چند وجهی کنش رفتاری، بینشی، گرایشی و کنشی وتعامل بین ساحت ها باعث ترقی و کمال می شود.
این محقق افزود: والدین برای تحقق کمال برای کودک باید در همین ساحت ها به خوبی فعالیت کنند و بینش، گرایش وکنش رفتاری را در فرزند فعال وتجلی دهند، یعنی باید کارکنند فرزند خدا را بشناسد، باور کند و درادامه به آن عمل کند.
حجت الاسلام والمسلمین ساجدی گفت: برای تحقق این مسئله، بینش والدین هم اصلاح شود. اگر این مسئله درست شد، مسائلی مانند تمرین، تکرار وباور هم محقق خواهد شد.
این استاد حوزه ودانشگاه بیان داشت: برای باور شدن باور فرزند اگر سبک زندگی اسلامی در زندگی ها حاکم باشد، باعث رشد زندگی و تعامل خانواده و ایجاد باور می شود. منظور از سبک زندگی یعنی خانواده به ارزشهای دینی توجه داشته باشند و به آنها عمل کنند.
عضو هیئت علمی مؤسسه آموزشی امام خمینی(ره) افزود: اما ناسازگاری و سازگاری والدین می تواند عامل مخرب باور فرزند باشد.، اگر دنبال زندگی سالم و فرزند سالم و اسلامی هستیم لازم است رفتارها مدیریت شود، به ارزشهای دینی دینی عمل شود و در عین حال نباید از ضعف بنیه باورهای فرزند سوء استفاده شود.
حجت الاسلام والمسلمین ساجدی گفت: برای تقویت باورها، باید از موقعیت های مناسب برای بیان توصیه ها توجه داشت و حتی در شرایطی لازم است موقعیت سازی کرد.
این استاد حوزه و دانشگاه بیان داشت: یکی از مراحل تقویت باورها، ایجاد باور اندیشی نسبت به معاد و آخرت است،. اگر این مراحل از سوی والدین انجام بگیرد، به سلامت معنوی فرزندان کمک زیادی خواهیم کرد.
313/40