شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024
یوسفی مقدم

حوزه/ رئیس پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن تصریح کرد: بی توجهی به فرهنگ و اندیشه انقلابی، مهم ترین خطر و آسیب در دهه پنجم انقلاب است.

حجت الاسلام و المسلمین محمد صادق یوسفی مقدم در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری «حوزه»، با بیان این که انقلاب اسلامی تنها انقلابی است که در سده ی اخیر شکل گرفته و به رغم همه توطئه ها و فشارهای دشمنانش توانسته همچنان با قوت باقی مانده و از هویت اصلی خود محافظت کند، اظهار داشت: تاریخ بشر نشان می دهد که انقلاب های بسیاری در دنیا به وجود آمده اند همچون انقلاب سوسیالیستی و یا انقلاب کبیر فرانسه و حتی در کشورهای جهان سوم که این ها به مرور زمان و در اثر توطئه هایی که نظام های لیبرالیستی و استکباری علیه آن ها داشته اند، به نوعی از بین رفته یا تغییر ماهیت اساسی داده اند که آخرین نمونه اش فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی است.

وی افزود: با این وجود انقلاب اسلامی ایران بعد از چهل سال از پیروزی آن همچنان پابرجا و متکی بر اصول و آرمان های اولیه خود که توسط امام راحل پایه گذاری شد، همچنان به پیش می رود و امروز به خصوص می بینیم که در عصر حاضر افکار و اندیشه های انقلاب اسلامی به دنیا صادر شده است.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی همچنین با تاکید بر این که ویژگی ها و شاخصه های بارز انقلاب اسلامی باید همچنان استمرار پیدا کند، گفت: این مساله اقتضای آن را دارد که به ویژه کارگزاران و مسئولان نظام اسلامی کسانی باشند که پایبندی و التزام عملی به اصول انقلاب اسلامی داشته باشند و در مسیر تحقق آرمان های امام و شهیدان حاضر به ایثار و از خودگذشتگی باشند.

وی بیان داشت: ما نباید غافل باشیم از این حقیقت که انقلاب اسلامی در این چهل ساله توانسته جریانی با عنوان جریان مقاومت در برابر توطئه های استکباری در سطح جهان اسلام و حتی خارج از آن ایجاد کند که ابعاد گوناگون این جریان مهم و ریشه دار می بایست مورد تجزیه و تحلیل دقیق علمی و مبنایی و تفکری قرار گیرد.

حجت الاسلام و المسلمین یوسفی مقدم همچنین تاکید کرد: به معنای دیگر کلمه، مبانی فکری مقاومت که ریشه در باورهای انقلابی ملت ایران دارد، باید به درستی تبیین شود تا این مساله که خود یک جریان عملیاتی است، به یک امر فکری و اندیشه ای پایدار و الهام بخش در ذهن طرفداران مقاومت در سراسر دنیا تبدیل شود.

وی ابراز داشت: مساله مهم دیگر که در دهه پنجم انقلاب حتماً باید به آن ها توجه کرد، ناظر به بحث تهدیدات عمده و مهمی است که انقلاب اسلامی را تهدید می کند؛ لذا باید عوامل تهدیدزای انقلاب را به خوبی و دقیق شناسایی کرد که از آن جمله می توان به بی توجهی به فرهنگ و اندیشه انقلابی اشاره نمود.

رییس پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن تصریح کرد: در واقع اگر در جامعه ما و میان مدیران و مسئولان ما، فرهنگ و اندیشه انقلابی که برآمده از ارزش های دینی است، کمرنگ شود، بی شک انقلاب آسیب پذیر خواهد شد.

وی گفت: از سویی دیگر مساله تهدیدهایی مطرح است که از جانب عملکرد مسئولان متوجه انقلاب می شود؛ چه عملکرد ضعیف مسئولان در عرصه اقتصادی و چه در عرصه فرهنگ و چه در عرصه های دیگر که باید برای اصلاح این وضعیت فکری اساسی کرد.

این محقق و پژوهشگر حوزوی همچنین افزود: امروزه یکی از چیزهایی که دشمن و مخالفان انقلاب اسلامی در سطح دنیا روی آن متمرکز می شوند این است که در سایه ضعف عملکردها، بهانه ها و سوژه های از مسئولان بگیرند و با تمرکز و تاکید بیش از پیش بر آن ها علاقه مندان به انقلاب اسلامی را متزلزل و نااُمید کنند؛ لذا به خصوص در عرصه اقتصادی مسئولانی باید در کشور باشند که حقیقتاً افراد کاردان و شایسته و در عین حال پاکدست و مومن باشند.

وی ابراز داشت: به خصوص در شرایط فعلی اقتصادی، مسئولان باید مانند مردم زندگی کنند و در مشکلات و خوشی ها در کنار آن ها باشند و درد محرومیت و فقر را چشیده باشند تا بتوانند برای کاستن از آلام مردم و به خصوص قشر ضعیف جامعه کاری کنند.

حجت الاسلام و المسلمین یوسفی مقدم همچنین افزود: مساله مهم تر از همه این ها که به خصوص در دهه پنجم انقلاب باید دنبال کرد، همان خط روشن و صراطی است که مقام معظم رهبری در بیانیه راهبردی چهل سالگی انقلاب به عنوان گام دوم برای جامعه اسلامی ایران تبیین کردند که باید همه حرکت ها و برنامه در همه ابعاد فرهنگی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی در چارچوب اندیشه جامعی باشد که در این بیانیه مورد تاکید قرار گرفته است.

۳۱۳/۸

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha