شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ |۱۰ شوال ۱۴۴۵ | Apr 20, 2024
آیت الله مصباح یزدی

حوزه/ رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) گفت: متاسفانه عده ای از مسئولان اینگونه بیان می کنند که مجلس و دولت وظیفه ای درباره تنظیم قانون و اجرای آن درباره دین مردم ندارد، برخی از آنان دین را در حاشیه زندگی مردم دانسته و برخی نیز می گویند دین یک امر زائد است، این تفکرات ریشه در سکولاریسم دارد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، آیت الله محمدتقی مصباح یزدی، عصر امروز در آئین افتتاحیه سال تحصیلی جدید که در سالن جلسات موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) برگزار شد، اظهار داشت: فهم صحیح عقاید و مفاهیم دینی از بزرگترین وظایف و مسئولیت هایی است که بر عهده حوزویان است.

ایشان افزود: در زمان آغاز طلبگی شرایط برای ما بسیار سخت و محدود بود و اگر برای کسی سوال مطرح می شد، موقعیتی برای پرسش و طرح سوال وجود نداشت.

رئیس موسسه امام خمینی(ره) با بیان اینکه رهبر انقلاب شناخت جامعی نسبت به نیازهای طلاب دارند گفت: برخی از مواقع سوالاتی از سوی جوانان مطرح می شود که بسیار جدی بوده و به پاسخ های سطحی اکتفا نمی کنند و به دنبال ریشه مسائل هستند، این ظرفیت بزرگی برای جامعه ما به شمار می رود.

ایشان مطرح کرد: کج روی ها و انحراف هایی در گذشته و در داخل حوزه وجود داشت که برخی از طلاب بعضا به دام آن می افتادند، اما در عصر کنونی دیگر اینگونه مسائل در حوزه وجود ندارد و بحمدالله طلاب درباره مسائل از افراط و تفریط به دور هستند، بدیهی است که طلاب نباید به دام افراط و تفریط بیفتند.

آیت الله مصباح یزدی با بیان اینکه طلاب نباید به دام افراط و تفریط بیفتند، ادامه داد: روش های قدیمی و مواجهه جدید جوانان با مسائل تطابقی با یکدیگر ندارد، وظیفه ما در حوزه این است که برای این سوالات جوانان جواب داشته باشیم، در غیر اینصورت مانند درخت بی ریشه خواهیم بود.

استاد برجسته حوزه علمیه قم، فاصله محافل علمی با نیازهای جامعه انسانی را زیاد دانست و یادآور شد: در همین دانشگاه های قم، بعضا استاد در کلاس مطلبی می گوید که در ذهن دانشجو شبهه ایجاد می کند و سپس دانشجو به هر استادی مراجعه می کند پاسخ شبهه را نمی داند.

آیت الله مصباح یزدی اضافه کرد: متاسفانه در دانشگاه ها، نیروی انسانی موردنیاز برای پاسخگویی به نیازها و پرسش های دانشجویان وجود ندارد و ما و امثال ما اگر بتوانیم به این مسائل پاسخ بگوئیم و کوتاهی کنیم قطعا باید روزی پاسخگو باشیم.

ایشان خاطرنشان کرد: نظامی موردنیاز است که پاسخگوی نیازهای جوانان باشد و به اعتقاد بنده کسانی که در مبانی اصیل اسلام از اقتصاد و اجتماع تا مباحث نظامی و صلح تحقیق می کنند، مهم ترین وظیفه را در این زمینه بر عهده دارند.

رئیس موسسه امام خمینی(ره) با بیان اینکه طلاب نباید مسائلی مانند معیشت را بهانه کم کاری خود قرار دهند، مطرح کرد: اگر طلاب اینگونه بهانه تراشی کنند، خداوند متعال نمونه هایی برای اتمام حجت به این افراد نشان می دهد که گاهی نان خالی برای خوردن پیدا نمی کنند.

آیت الله مصباح یزدی ابراز کرد: یک زمانی در حوزه قم بنده برای خرید یک نصف نان سنگک برای صرف ناهار پول نداشتم و آن زمان ها بعضا از خرید یک تکه نان برای سیر کردن خود ناتوان بودم، قطعا طلاب بسیاری هستند که با این گرانی ها با سیلی صورت خود را سرخ می کنند.

ایشان تصریح کرد: نمی توان به این بهانه که مردم سراغ روحانیون نمی آیند، نسبت به مسائل دینی آن ها بی تفاوت بود، بلکه اگر مردم نیز به ما مراجعه نکردند، ما باید با مراجعه به آنان مفاهیم را به آن ها برسانیم.

رئیس موسسه امام خمینی(ره) با بیان اینکه مشکلات اقتصادی و فقر در ثروتمندترین کشورها بیشتر از ایران است، گفت: در همین ایام عزاداری می بینیم که با وجود مشکلات اقتصادی، مردم برای عزای امام حسین(ع) هزینه کردند.

آیت الله مصباح یزدی با اشاره به جامع بودن اسلام و توجه آن به ساحت های مختلف زندگی انسان افزود: در برخی از مواقع گرایش های مربوط به تصوف پیدا می شوند که می گویند ما باید اجتماع را کنار بگذاریم، زمانی که امام زمان(عج) ظهور کرد این مسائل را حل می کنند و ما وظیفه ای در قبال آن نداریم، عده ای هم در نقطه مقابل مطرح می کنند که ما صرفا باید به دنیا و اقتصاد بپردازیم، این دو مسیر هر دو انحراف است.

ایشان ادامه داد: متاسفانه عده ای از مسئولان اینگونه بیان می کنند که مجلس و دولت وظیفه ای درباره تنظیم قانون و اجرای آن درباره دین مردم ندارد، برخی از آنان دین را در حاشیه زندگی مردم دانسته و برخی نیز می گویند دین یک امر زائد است، این تفکرات ریشه در سکولاریسم دارد.

 

 

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha