پنجشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳ |۱۷ رمضان ۱۴۴۵ | Mar 28, 2024
کد خبر: 874232
۱۱ آذر ۱۳۹۸ - ۱۰:۴۶
دولت تدبیر و امید

حوزه/ برکسی پوشیده نیست که مدیریت سوخت یک امر مهم و ضروری و در مصرف آن همانگونه که رهبر انقلاب می فرمایند باید نهایت دقت را داشت اما تحمیل یکباره ۳ برابری افزایش قیمت بنزین، نشان می دهد که برخی از مسئولین، برنامه ریزی لازم و درک صحیحی از شرایط معیشتی مردم ندارند.

خبرگزاری حوزه/ علی رغم تمام توصیه ها و دلسوزی های دغدغه مندان نظام اسلامی در ضرورت اهتمام، توجه و مواظبت در مدیریت امور اقتصادی و معیشت مردم و جدی گرفتن بحث تولید داخلی با الهام از پیام نوروزی مقام معظم رهبری(مدظله العالی)، متأسفانه ملت شریف ایران در یکی از بدترین شرایط هم از داخل کشور و هم از سوی دشمنان خارجی قرار گرفته اند.

گرانی ها، تعطیلی کارخانه ها و تولیدات، واردات کالاهایی از قبیل برنج، شکر، چای، لوازم یدکی، منسوجات، انواع میوه ها و... که در داخل تولید می شود و نیازی به واردات ندارد و همچنین فشار سختی ها، کمبودها و تحریم ها بر ملت و در نهایت گران کردن بنزین در شب عید ولادت رسول مهربانی ها که تصمیمی نابجا و بی وقت بود، نشان از عدم مدیریت صحیح اقتصادی در کشور دارد.

برکسی پوشیده نیست که مدیریت سوخت یک امر مهم و ضروری و در مصرف آن همانگونه که رهبر انقلاب می فرمایند باید نهایت دقت را داشت اما تحمیل یکباره ۳ برابری افزایش قیمت بنزین، نشان می دهد که برخی از مسوولین، برنامه ریزی لازم و درک صحیحی از شرایط معیشتی مردم را ندارند.

اگرچه بهانه دولت در افزایش قیمت بنزین، صرفه جوئی در مصرف، کسب درآمد و واریز یارانه معیشتی به حساب مردم اعلان شده اما لازم است نکات ذیل مورد توجه قرار گیرد:

اول: آیا مسوولان اجرایی این طرح توجه کرده اند در کنار این درآمد، نظام چه هزینه ای پرداخت کرد و یا باید پرداخت بکند؟ هزینه بی اعتمادی مردم (که صاحبان اصلی نظام هستند) نسبت به مسئولین کشور و تخریب اموال عمومی و شهادت مدافعان وطن را با چه چیزی و یا چه درآمدی می توان جبران کرد؟

دوم: آیا گرانی را بر دوش مردم گذاشتن قبل از آماده سازی زیرساخت ها، نشان از بی تدبیری نیست. اینکه بعد از گرانی بنزین بخاطر جلوگیری از هرج و مرج و عبور از این بحران اعلان می شود که در مقابل گرانی بنزین، علاوه بر یارانه، سبد حمایت معیشتی به مردم خواهیم داد ولی بعد از گذشت چند روز و آرامش نسبی در کشور، با کمال تعجب از طرف دولت اعلان می شود که اولاً این سبد حمایت معیشتی برای همه نیست ثانیاً فقط به کسانی خواهیم داد که به ما اجازه بدهند که به تراکنش بانکی آنان وارد و اجازه تمام حساب های بانکی مردم را داشته باشیم، آیا این اظهارنظرهای عجولانه، بازی با افکار مردم و تحریک آنان نیست؟ چرا روز اول این شرط به مردم بصورت شفاف بیان نشد؟

سوم: یک نفر که به هر علتی شاید تراکنش بانکی او بالا باشد، آیا یک ایرانی نیست؟ آیا در ایران زندگی نمی کند؟ او که انقلاب، جنگ و تحریم ها را حس کرده است، چرا نباید مزایای نظام شامل حال او شود؟ آیا او فشار وارد شده بر خود و هزینه بنزین سه هزار تومانی اش را از جیب مردم جبران نمی کند؟

چهارم: چرا باید طرح های گذشته(مسکن مهر، سهمیه بندی بنزین و ...) پس از سال ها ایراد گرفتن و مسکوت ماندن، مجدداَ با نام دیگری توسط همین دولت به اجرا در بیاید و چرا مسوولین امر نسبت به مدیریت تدریجی افزایش قیمت بنزین اقدام نکرده اند تا مردم در زندگی و امور روزمره خود دچار مشکل نشوند؟

آنچه مشخص است اینکه مردم در طول سال های انقلاب اسلامی(بویژه در ۹ دی۸۸ و آذرماه سال جاری) همواره نشان داده اند که حامی و پشتیبان نظام و ولایت فقیه بوده اند اما این دولتمردان هستند که باید نسبت به ولی نعمتان خود صادق و خدمتگزار باشند.

حمید نوروزنژاد، طلبه حوزه علمیه قم 

توجه: انتشار یادداشت و مقالات به معنای تأیید یا رد آن از سوی خبرگزاری حوزه نیست.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha