شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ |۱۰ شوال ۱۴۴۵ | Apr 20, 2024
نشست عمومی نهمین اجلاس منطقه‌ای جامعه مدرسین و علمای بلاد در اصفهان

حوزه/ نماینده ولی فقیه در استان چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: امروز با نشستن در بیت و کرسی تدریس و سبک سنتی پیشین که در جای خود نیکو است، نمی توان متناسب با جهان امروز ادای تکلیف کرد؛ باید متناسب با دنیای امروز ادای تکلیف کنیم زیر دین ستیزان با سلاح نو به صحنه آمده اند.

به گزارش خبرگزاری «حوزه»، حجت الاسلام والمسلمین محمدعلی نکونام، امروز در نهمین اجلاسیه منطقه ای جامعه مدرسین و علمای بلاد در اصفهان گفت: علما پرچمدار اسلام در دوران غیبت هستند؛ از آنجا که اراده حضرت حق بر ماندگاری دین بوده است سازوکار هدایت دین در این دامنه تعریف شده است.

وی افزود: ضرورت رجوع مردم به علما در درون دین بیان شده است تا این ساختار بتواند امور بشری را مدیریت کند؛ تاریخ روحانیت در دوران غیبت بیانگر آن است که علی رغم تهدیدات و مشکلات، عالمان دین محور از همه داشته های درون و برون بهره گرفته و ناصر دین حق بودند.

نماینده ولی فقیه در چهارمحال و بختیاری بیان کرد: امروزه شاهد نورافشانی یکی از این علما در دوران خود یعنی امام راحل هستیم که دنیا را متوجه مکتب اهل بیت(ع) کرد؛ امروز شاهد گام دوم این مسیر هستیم؛ امروز روحانیت با کوله باری از تجربیات و جهانی پر از تلاطم و فرصت و امکانات مواجه است.

وی گفت: امروز با نشستن در بیت و کرسی تدریس و سبک سنتی پیشین که در جای خود نیکو است، نمی توان متناسب با جهان امروز ادای تکلیف کرد؛ باید متناسب با دنیای امروز ادای تکلیف کنیم زیر دین ستیزان با سلاح نوین به صحنه آمده اند.

نکونام تصریح کرد: امروزه دشمنان شبهات دیرین را با ظاهری فریبنده و جذاب ارائه می دهند؛ با رنگین کمانی کردن خطوط شیطانی جمع زیادی از جوانان را ربوده اند.

وی افزود: روحانیت باید به طرق مختلف از ابزار هنر بهره مند باشد؛   از جمله هنر های نمایشی و تجسمی و... که گاهی با نگاه برخی از حوزویان مغایرت دارد، نباید مغفول بماند.

نماینده ولی فقیه در استان چهارمحال و بختیاری بیان کرد: امروز اخلاق و معنویت از اولویت های اصلی حوزه است، باید با ابزار هنر ترویج شود؛ امروزه سکولار زدایی از حوزه باید با همان ابزارهای روز نهادینه شود؛ حوزه های انقلابی می توانند ابزارهای پیاده سازی بیانیه باشند.

وی ادامه داد: حوزه های سیاست‌محور می توانند بیانیه گام دوم را عملی کنند؛ جامعیت بیانیه راهکار چهل سال آینده را برای شکل دادن به تمدن نوین اسلامی در مقابل ما قرار داده است؛ تمدن سازی مهدوی راهی جز تحقق این بیانیه ندارد؛ جریان بخشی به این بیانیه نیازمند حرکت جدی حوزه های علمیه است.

نکونام تصریح کرد: حوزه های علمیه نقش اجتماعی خود را در جامعه سازی نوین می یابند؛ امروزه از فرصت های خوبی بهره مند هستیم؛ از جمله رسانه هایی که باید از آنها بهتر استفاده کنیم؛ باید در این مسیر از نعمت رهبری معظم انقلاب نیز استفاده کنیم.

وی افزود: جامعه مدرسین به عنوان یک تشکل کهن حوزوی در تحقق مطالبات واقع نگر و یک راستا سازی حرکات حوزوی نقشی ماندگار دارد؛ مشروط به اینکه عالمان این جامعه بتوانند با صدای واحد و رسا تبین گر جریان حوزه باشند و فرزندان حوزوی خود را در همه عرصه های حوزوی مکرم داشته و در جهت گیری ها یاری گر باشند.

نماینده ولی فقیه در استان چهارمحال و بختیاری بیان کرد: ایجاد صدای واحد در حوزه ها الزامی و شدنی است؛ حوزه های علمیه باید تلاشی پیگیر برای ایجاد یک شبکه متقن تبلیغی داشته باشد؛ متشکل و مرتبط نمودن علمای بلاد با حوزه علمیه قم و تغذیه جامع تبلیغی و معرفتی از ضرورت های امروز است.

وی گفت: طرح هجرت و اعزام های گاه و بیگاه با شکل گیری یک سازمان متشکل روحانیتی فاصله عمیقی دارد؛ باید یک شورای مرکزی به مراتب وسیع تر از وضع موجود شکل گیرد تا این شبکه منسجم روحانیتی را شکل دهد.

نکونام تصریح کرد: حرکت های جزیره ای و حضور افراد متشکل ما را به نتیجه نمی رساند؛ این سؤال نیز وجود دارد که آیا امروزه اسلام تا چه میزان بر مردم نفوذ دارد؟ باید نفوذ اسلام را به شکل هدفمند در عرصه های مختلف جامعه بشری دنبال کنیم.

وی با ذکر این مطلب که روح بیانیه گام دوم، نهادینه سازی سبک زندگی اسلامی است، افزود: باید جوانان را دریافت و ارتباط صمیمی حوزه ها و جوانان رنگ دیگری به خود بگیرد؛ باید معاونتی در حوزه شکل دهی رابطه با نسل جوانان را پیگیری کند.

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha