جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ |۱۸ رمضان ۱۴۴۵ | Mar 29, 2024
دکتر نمکی

حوزه/ وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به بازگرداندن مبلغ تخصیص یافته صندوق توسعه ملی، گفت: از این به بعد ما لب فرو می‌ بندیم. همکاران من اگر حقوق هم نگیرند، بازهم کار می کنند. ما برای فدا کردن جان آمده ایم.

به گزارش خبرگزاری حوزه از تهران، دکتر سعید نمکی در مراسم تجلیل از پیشکسوتان سلامت در دفاع مقدس و مقاومت ضمن گرامیداشت چهلمین سالگرد دوران دفاع مقدس و یاد و خاطره شهدای این دوران، اظهار کرد: به روح همه شهدای حریم، حرم و سلامت کشور درود می ‌فرستیم. از همه همکارانی که در دفاع مقدس روپوش سفیدشان، کفن جاودانه رنگین آنها شد، یاد می‌ کنیم و یاد کنیم از شهدای مدافع سلامت که در مبارزه با کووید 19 جان عزیزشان را در راه تندرستی مردم از دست دادند.

جبهه‌ ها مدرسه عاشقی بود

وی افزود: دفاع مقدس به ما درس ‌های مهمی آموخت. جبهه‌ ها مدرسه عاشقی بود. اولین درسی که  در آنجا می ‌شد آموخت، درس عشق بود. به قول خیّام: " چون جود ازل بود مرا انشا کرد/ بر من ز نخست درس عشق املا کرد". جبهه ‌ها مدرسه عاشقی بود و همانطور که امام فرمودند، بسیج که میوه روزهای سخت دفاع مقدس بود، مدرسه عشق بود. این عشق بود که صحنه ‌هایی زیبا از فداکاری و دلاوری رزمندگان را آفرید که آنها را نیز ثبت کرده اند. جای شهید آوینی خالی است که بار دیگر رشادت ‌های نظام سلامت را به تصویر بکشد.

وی افزود: دومین درسی که از جبهه و جنگ گرفتیم این است که نباید مرعوب هیمنه و عظمت پوشالی دشمن شد. ما آموختیم که می ‌توان با ایمان و رشادت هیمنه دشمن را درهم شکست. حرکت و هجمه سنگینی که روزهای نخست جنگ تحمیلی بر کشور روا داشتند، اگر آن ایمان و رشادت نبود، خیلی از جاها را باخته بودیم. اینکه دیدید بعد از هشت سال کشوری تنها با مجموعه ‌ای سهمگین درافتاد و یک میلی متر از خاکش را در پشت میز مذاکره پس نگرفت، دلیلش ایمان و رشادتی بود که اجازه نمی داد در مقابل دشمن مرعوب شد و این درسی است که ما را در مقابل سنگین ‌ترین تحریم های تاریخ سرپا و ایستاده نگه داشته است. گاهی می‌ گویم بعد از آنچه در عاشورا بر خاندان امام حسین (ع) رفت، شمر کنونی بر ما تحمیل می‌ کند. در تاریخ یادمان نمی ‌آید که چنین تحریم و بستن تمام روزنه‌ ها بر یک ملتی که جز حق طلبی دنبال چیزی نیست، روا رفته باشد.

هر کجا که ایستادگی کردیم، بردیم

دکتر نمکی ادامه داد: سومین درسی که از دفاع مقدس گرفتیم، این است که هرکجا که ایستادگی کردیم، بردیم. هرکجا بر اصولمان تکیه کردیم و هرجا متفق و متحد و در کنار هم بودیم، قطعا برنده میدان مبارزه بوده ‌ایم.

وزیر بهداشت با اشاره به شیوع کرونا از نخستین روزها، گفت: اوایل بهمن ماه و اواخر پاییز بود که گزارشی را از کشور چین دریافت کردیم. در اولین ساعاتی که خبردار شدم، دوستان را جمع کرده و گفتم یک ویروس و موجود جدید پا به عرصه طبیعت گذاشته که از دید من به عنوان کارشناس این حوزه، روزهای سختی را برای همه کل جهان می ‌بینم. وقتی درباره توقف پروازهای چین به کشور صحبت کردیم، برخی ها بسیار ساده‌ لوحانه به ما نگاه کردند. چندی پیش که به صدا و سیما رفته بودیم، آقای علی عسگری گفتند که "یادم هست که در روزهای نخستین بهمن ماه گفتید که اگر این آتش بر نیستان کشور افتاد، می‌ فهمید یعنی چه؟. در مورد توقف پرواز ها از مقصد چین و برعکس اصرار کردیم. سعی کردیم با شیوه‌ های جهادی و بسیجی و آنچه که برگرفته از تجربه دفاع مقدس بود، جبهه ‌آرایی کنیم. برخی از دوستان گفتند که ما در تحریم هستیم و شرایطمان سخت است، گفتم بله، ولی ما بزرگ زنان و بزرگ مردانی داریم که روزهای سخت را به خوبی اداره کردند، ما تجربه هشت سال دفاع مقدس را داریم و جامعه ایثارگر پزشکی و بهداشتی و درمانی کشور را داریم.

جبهه‌ آرایی و ساخت سنگر در مقابله با کرونا

دکتر نمکی در ادامه عنوان کرد: بر همین اساس، به جبهه‌ آرایی و سنگر ساختن اقدام کردیم. دفاع سهمگینی که در مقابل این موج سنگین داشتیم، از تاریخی ‌ترین ایام بود و باید یک شهید مرتضی آوینی دیگر می ‌آمد تا اینها را به تصویر می ‌کشید. همین شبکه‌ های بیرون که بعدا سکوت کردند، بدترین هجمه‌ ها را علیه ما آغاز کردند. تا زمانیکه موج به خودشان نرسیده بود و تا زمانیکه بیمارانشان در پشت در بیمارستان ‌ها و زمین‌ های چمن آواره نشده بودند، نمی‌ دانستند این موج چیست. ما فکر کردیم که اگر این ویروس نسیم است، با تجربه دفاع مقدس، آن را طوفان فرض کنیم، اما آنها طوفان را نسیم پنداشتند و در این باتلاق گرفتار شدند. گرچه در طی طرح تحول سلامت به شدت توسعه زیرساخت‌ هایمان بیشتر شد، اما 1.6 تخت به ازای 1000 نفر جمعیت در بهترین شرایط داریم. در حالی که عقب ‌ترین کشور اروپایی بین شش تا هفت برابر ما تخت دارد و بین دو تا سه برابر ما به ازای هر تخت پرستار دارد. ما این دوران را با تجربه دفاع مقدس مدیریت کردیم.

دکتر نمکی گفت: روز سوم اسفند حمله به ویروس را طراحی کردیم و به صورت فعال به سمت بیماریابی رفتیم. باهم تفاهم نامه امضا کردیم و ۲۵۰ نفر بسیج شدند و سامانه 4030 را راه ‌اندازی کردیم و به سراغ ویروس رفتیم. به طوری که توانستیم در اردیبهشت ماه، مرگ‌ هایمان را به 30 نفر در روز برسانیم و به عنوان یک تولید کننده و حتی صادرکننده ونتیلاتور و مواد ضدعفونی کننده به دنیا معرفی شویم. همدلی، وفاق، صمیمت و کمک‌ های مومنانه، الگوهای زنده شده دفاع مقدس بود که یکبار دیگر در خاطره تاریخی کسانی که روزهای سخت دفاع مقدس را دیده بودند، زنده شد. تردید ندارم با همت والای این عزیزان این راه را به خوبی می ‌پیماییم.

وزیر بهداشت گفت: چندی پیش، دلنوشته ای برای عزیز بربادرفته در یاد مانده  تکرار ناشدنی ‌ام، سردار سلیمانی نوشتم و  کسی از من پرسید، چرا برای رفتگان نوشتی؟. گفتم "هرگز نمیرد آنکه دلش زنده شد به عشق/ ثبت است بر جریده عالم دوام ما". چه کسی می گوید، این سردار رفته است. حداقل با همه سلول‌ های من عجین است و نوای این سردار که "ما ملت امام حسینیم" همواره در وجود من جاری است. در عین حال، من وزیری هستم که نه سیاسی هستم و نه سیاست بلدم، نه خودم به چنین چیزهایی آلوده کرده ام، نه رسانه دارم، نه تیم دارم. کسی هستم که وقتی به وزارت بهداشت آمدم، معاونی را تغییر ندادم و با خودم لشکر نبردم . من اهل ویترین آرایی و تضرع  نیستم و اهل این نیستم که وقتی کشورم در تنگنای اقتصادی است و در روزهای سخت و در اوج تحریم‌ هاست، هر روز ضجه بزنم و خودم را به زمین بزنم و بگویم پول ندارم، ارز ندارم. اهل این حرف‌ ها نیستم. من یاد گرفتم که آلوده فتنه‌ های سیاسی نشوم. وقتی آلوده نشدم، تیم ندارم و وقتی تیم ندارم، رسانه ندارم. رسانه من همین مردمان پاکیزه و پاکدل و بسیجی‌ ها هستند.

دکتر نمکی ادامه داد: چندین هجمه از طریق باند کثیف مافیای فرصت طلب و سوءاستفاده کن، به من وارد شد و از این اصحاب خاص رسانه ‌ای، هیچکس از من دفاع نکرد، مگر کسانی که همواره همیاری و همدلی داشتند. اگر به سردار سلیمانی نوشتم، برای این بود که همزبانی و همدلی بهتر از او ندیدم و دوم اینکه شکایتی نوشتم که او به خداوند بزرگ برساند، چراکه روح پاکی داشت و نزد خداوند عزیز است. «سخنی که با تو دارم به نسیم صبح گفتم/ دگری نمی‌ شناسم تو ببر که آشنایی».

مبلغ تخصیص یافته صندوق توسعه ملی را بازگرداندیم

وی ادامه داد: دیروز رئیس کل بانک مرکزی محبتی کردند، هر چند که می دانم ایشان در چه فشاری هستند، اما قسمت اندکی از مبلغی که از صندوق توسعه ملی تخصیص یافته بود را آزاد کردند. من اگر چند ماه پیش التماس می کردم، برای این بود که می ‌خواستم خودم را برای یک پاییز سنگین آماده کنم تا بتوانم بار را از دوش همکارانم بردارم و بتوانم از خجالت و شرمندگی نیروهایی که چند ماه است که زحمت می ‌کشند، درآیم. با توجه به اینکه مدام صبوری می کردیم که خدایی نکرده این پول را وارد بازار نکنیم که چرخش آن باعث تغییر در پایه پولی شده و دلار دچار نوسان شود، بازهم صبوری کردیم و دیروز به دکتر تقوی ‌نژاد گفتم، همین میزان را هم برگردانید.

دکتر نمکی ادامه داد: ما گذشتیم تا مبادا درخواست من موجب تزلزل نشود. به هر حال باید توجه کرد که اگر از کرونا شکست بخوریم، پایه ‌های نظام را دچار تزلزل خواهیم کرد که هرگز این اتفاق نخواهد افتاد. اما گفتیم نکند با این موضوع پول پایه پولی و معادلات اقتصادی دچار مشکل شود. گفتم همین میزان را هم برگردانند. از این به بعد ما لب فرو می‌ بندیم. همکاران من اگر حقوق هم نگیرند، بازهم کار می کنند. ما برای فدا کردن جان آمده ایم.

وزیر بهداشت با بیان اینکه ما پول نمی ‌گیریم اما کار می ‌کنیم، جانفشانی می‌کنیم و نخواهیم گذاشت در عرصه مقابله با کرونا از هیچ کشور اروپایی عقب بیفتیم، عنوان کرد: ما با همت و رشادت مدافعان سلامت، در کنار مردم بزرگ منش این مملکت کرونا را به لطف خدا شکست خواهیم داد و این وعده الهی است و بر آن تردید ندارم. به روح همه شهدا درود می فرستم و امیدواریم با همدلی و وفاق بتوانیم این راه پر فراز و نشیب را طی کنیم.

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • عبدالله IR ۰۷:۵۷ - ۱۳۹۹/۰۷/۰۸
    16 0
    آقای دکتر نمکی! وزیر نمی‌تواند سیاسی نباشد/ 10 نکته به بهانۀ سخنان اخیر وزیر بهداشت. ضمن قدر نهادن و احترام به زحمات و خدمات او در ایام کرونایی آن‌هم در تنگنای شدید اقتصادی می‌توان این 10 نکته را با ایشان و در واقع به این بهانه با مخاطبان در میان نهاد: 1. با توجه به ورود دولت به سال پایانی و احتمال روی کار آمدن دولتی متفاوت در سال آینده و شکل‌گیری مجلس مخالف دولت و شخص رییس‌جمهوری این‌گونه اظهارنظرها عجیب نیست ولی در شأن یک وزیر نیست که بگوید من سیاسی نیستم. با پرنسیب وزارت نیز سازگار نیست. چرا که وزارت، بالذات شغلی سیاسی است ودر جلسات هیأت دولت هم قصۀ حسین کُرد شبستری تعریف نمی‌کنند بلکه دربارۀ سیاست حرف می‌زنند یا می‌شنوند و وزیران اگر هم قبل‌تر سیاسی نبوده باشند سیاسی می‌شوند. معاونان وزارتخانه و مدیران کل البته می‌توانند خود را به‌عنوان تکنوکرات و کارگزارِ صِرف معرفی کنند. وزیر اما سیاسی است ولو مانند وزیر علوم دکتری علوم باغبانی داشته باشد و عنوان کتابی که نوشته «کاشت، داشت، برداشت گردو» باشد. چون ذات وزارت، سیاسی است. 2. نفی رسانه‌ها در حالی است که ایشان سخنگوی رسانه‌ای و حضور پررنگ رسانه‌ای دارد و سخنگویان او از طریق رسانه‌ها با مردم صحبت می‌کنند. ضمن این‌که قرار هم نیست رسانۀ اختصاصی داشته یا رسانه‌ها در خدمت ایشان باشند. کانال‌های اطلاع‌رسانی اختصاصی البته دارند. 3. ایشان در نظامی ردای وزارت بر تن کرده که بنیان‌گذار آن به سیدحسن مدرس اقتدا می‌کرد. هم او که می‌گفت: «سیاست ما عین دیانت ماست و دیانت ما عین سیاست ما». پس، سیاست، نجاست نیست که بگویید من سیاسی نیستم و وزیر باشی و تنزه‌طلبی کنی و بگویی سیاست آلوده است، آدم را یاد مربیان فوتبال می‌اندازند که هرچه دارند از فوتبال است و می‌گویند فوتبال، ناپاک است! حال آن‌که پاک یا ناپاک، خودشان دخیل بوده‌اند. اگرهم منظور زد وبندهای پشت و پرده است، بهتر آن است که بگویید «سیاست‌باز» یا «سیاسی‌کار» نیستم یا علایق سیاسی را در کار دخالت نمی‌دهم. 4. مرحوم هاشمی رفسنجانی هم در ابتدا می‌گفت «دولت من دولت کار است و خودم به قدر کافی و به اندازۀ همه سیاسی‌ام». او کارگزار و تکنوکرات صرف می‌خواست. طُرفه آن که همان کارگزاران بعدتر حزب سیاسی تشکیل دادند. ... ادامه دارد!
  • عبدالله IR ۰۸:۰۳ - ۱۳۹۹/۰۷/۰۸
    15 0
    آقای نمکی! وزیر نمی‌تواند سیاسی نباشد/ 10 نکته به بهانۀ سخنان وزیر بهداشت/ بخش دوم. 5. آیا دکتر نمکی نمی‌داند مهم‌ترین مضیقۀ دستگاه متبوع او مسایل ناشی از تحریم است؟ چگونه می‌توان سیاسی نبود و این نکته را دانست و چگونه می‌توان این نکته را ندانست و وزیر بود؟ در این فقره اگر هم او با سیاست کار نداشته باشد سیاست با او کار دارد. خیلی‌ها نمی‌خواهند به سیاست کار داشته باشند اما سیاست با آن‌ها کار دارد. ما را با انتخابات امریکا چه کار؟ اما حالا همه می‌دانند قیمت دلار را ماندن یا رفتن ترامپ تعیین می‌کند نه سیاست‌گذاری های بانک مرکزی. پس دلارفروش هم نمی‌تواند بگوید با سیاست کار ندارم چه رسد به وزیر. در کشوری که نوع پوشش یا حضور گربه روی صحنۀ تئاتر و پخش کردن یا نکردن شادی بعد از گل بازیکن فوتبال و استخدام مربی خارجی را هم سیاست تعیین می‌کند چگونه یک وزیر می‌تواند بگوید سیاسی نیستم؟ وزیری که از یک طرف مدیر ارشد اجرایی رییس‌جمهوری است و از جانب دیگر طرف حساب سیاسی‌ترین نهاد که همانا مجلس باشد. 6. به لحاظ حقوقی وزیران مسؤولیت مشترک دارند. به خاطر همین بود که دانشمند و ادیب پرآوازه‌ای چون دکتر پرویز ناتل خانلری بعد انقلاب 100 روز به زندان افتاد. چون وزیر دولتی بود که مسؤول سرکوب 15 خرداد 1342 شناخته می‌شد. خوش‌بختانه بازداشت او به درازا نکشید ولی دکتر خانلری هم هرگز نگفت من وزیر بودم اما سیاسی نبودم، چون از مسؤولیت مشترک وزرا اطلاع داشت. 7. می‌توان حدس زد که منظور او از سیاست، «سیاست معطوف به قدرت» است و گرنه چرا در دولت احمدی‌نژاد وزیر نشد و در دولت روحانی وزیر شده است؟ جز این است که محمدباقر نوبخت مهم‌ترین عامل ارتقای او به وزارت بوده است؟ راستی خود دکتر نوبخت چه؟ نکند او هم سیاسی نیست؟! 8. وزیر بهداشت تنها متولی سلامت و بهداشت شهروندان نیست. او مقام ارشد دانشگاه‌های علوم پزشکی هم هست: «وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی» است. به عبارت دیگر ما عملاً دو تا وزیر علوم داریم و وزیر بهداشت هم به سبب دانشگاه‌های علوم پزشکی یک پا وزیر علوم است. وزیر متولی دانشگاه، چگونه می‌تواند سیاسی نباشد؟ اگر نیست آنجا چه می‌کند؟ ... ادامه دارد!
  • عبدالله IR ۰۸:۰۶ - ۱۳۹۹/۰۷/۰۸
    15 0
    آقای نمکی! وزیر نمی‌تواند سیاسی نباشد/ 10 نکته به بهانۀ سخنان وزیر بهداشت/ بخش پایانی. 9. همه سیاسی‌اند و این‌که سیاسی نیستم خود نوعی ژست سیاسی است، چون از کلمات او پیداست می‌داند چه بگوید و چه نگوید و ساختِ قدرت را نیکو می‌شناسد و اگر این نوع سخن‌گفتن، جلوه‌ای از سیاست نیست پس چیست؟ تجارت است یا فلاحت؟ 10. همین‌که می‌گویند «من اصلاً اشتباهی وزیر شدم و اشتباه این راه را آمدم. این راه، چیزهایی می‌خواست که من ندارم» یعنی دارند اذعان می‌کنند وزارت -هر وزارتخانه‌ای- بنیۀ سیاسی می‌خواهد. البته می‌توان حدس زد که وقتی پذیرفت به جای دکتر قاضی‌زادۀ هاشمی با آن‌همه حضور و فعالیت رسانه‌ای و سابقه و صبغۀ سیاسی وزیر بهداشت شود هرگز گمان نمی‌برده با پدیده‌ای چون کرونا روبه‌رو شود که فکر می‌کرده‌اند نسیم است و می‌گذرد و بعد دیدند نه! توفان است و درو می‌کند. تیتر سوم اسفند 1398 روزنامه‌ها گواه است. وقتی که گفت: «ویروس کرونا مثل آنفلوآنزا و ساده است!» حالا اما واقعاً در مخمصه افتاده. 25 هزار نفر قربانی شده‌اند و اعتبارات، کافی نیست. در واقع نمی‌خواهد بگوید من سیاسی نیستم. می‌خواهد بگوید من اشتباهی وزیر شدم یا همان جملۀ نقش مشهور مهران مدیری: من اشتباهی هستم! خوب، این را بگو برادر نمکی! عصر ایران؛ مهرداد خدیر.