جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ |۹ شوال ۱۴۴۵ | Apr 19, 2024
کتاب انسان شناسی

حوزه/ ایران از جمله کشورهایی است که دارای قدمت فرهنگی بوده و به این سابقه دیرینه افتخار می کند. کمتر ایران شناسی پیدا می شود که درباره فرهنگ و هویت ایرانی مطالعه نموده و به این قدمت اشاره ای نداشته باشد.

به گزارش خبرگزاری حوزه،ایران از جمله کشورهایی است که دارای قدمت فرهنگی بوده و به این سابقه دیرینه افتخار می کند. کمتر ایران شناسی پیدا می شود که درباره فرهنگ و هویت ایرانی مطالعه نموده و به این قدمت اشاره ای نداشته باشد.
در مقدمه فصل اول این کتاب می خوانیم: 
تداوم فرهنگ ایرانی چنان بدیهی است که امروز، همین عنصر «قدمت» به یکی از مؤلفه های هویتی ایرانیان تبدیل شده است. نیکی کدی در کتاب ریشه های انقلاب ایران، در تحلیل چالش برانگیز بودن ایران در دوران معاصر به این متغیر اشاره نموده و متعقد است داشتن فرهنگ دیرینه، ایران را انقلاب خیز و چالش برانگیز کرده است؛ بدین معنا که ایرانیان از یک سوی، مواجه با مدرنیته غربی هستند و از سوی دیگر به دنبال حفظ اصالت تاریخی خویش اند.
از این رو، نا آرامی های ایران در سده اخیر همانند جنبش های تنباکو، نفت، پانزده خرداد و انقلاب مشروطه و انقلاب اسلامی را باید در راستای چالش ایران در حفظ اصالت خویش و مصالحه با مدرنیته غربی تبیین کرد.
در این کتاب بحث بر سر این است که مختصات عمومی فرهنگ ایرانی چیست؟ به عبارت دیگر، مؤلفه های هویتی ایرانی که بتوان ایران را با آن مؤلفه ها و عناصر معرفی کرد کدام اند؟
چه ویژگی هایی را می توان به ایران سه هزار ساله نسبت داد؟ پس از پاسخ به سوالات یاد شده سوال دوم مطرح میگردد که چالش ایران در دوران معاصر، به ویژه از انقلاب ناتمام مشروطه تا انقلاب اسلامی بر سر چیست؟ به عبارت روشن تر، ایران در مواجهه با مدرنیته غربی به دنبال چه نوع شکل بندی است؟

مولف این کتاب حجت الاسلام کریم خان محمدی به دنبال پاسخگویی به سوالات فوق و بررسی پدیده های فرهنگی و مذهبی موجود در جامعه ایران می باشد.
این تالیف شامل ۸ فصل می باشد:
فصل اول: عناصر فرهنگی پایداری ایرانیان
فصل دوم: پدیده چنار خون بار الموت قزوین
فصل سوم: قدم گاه بیت النور
فصل چهارم: چاه عریضه جمکران، از خرافه تا واقعیت
فصل پنجم: مناسک سه شنبه شب های مسجد جمکران
فصل ششم: مناسک قالی شویان مشهد اردهال
فصل هفتم: پدیده نخل گردانی
فصل هشتم: سبک معماری ایرانی_اسلامی خانه عباسیان کاشان
این کتاب در ۳۴۴ صفحه توسط انتشارات دانشگاه باقرالعلوم علیه السلام به زیور تبع آراسته شده است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha