خبرگزاری حوزه/ «یوم» که جمع آن «ایام» است به معنای روز، شبانهروز و نیز زمان حاضر ذکر شده است «ایامالله» نیز به معنای روزهایی که نعمتها و بلاهای خدا تحقق یافته نام برده شده. (الرائد ج2)
این لفظ در ادبیات دینی و لسان قرآن، مفهوم خاصی به خود میگیرد و شامل زمانهایی نیز که انسان و یا جامعه، مورد رحمت و الطاف الهی قرار میگیرد و یا عذاب دردناکی بر قومی نازل میشود میگردد.
در قرآن کریم در سورههای جاثیه و ابراهیم به ایامالله اشاره شده است و به پندگیری از آنها تصریح و تأکید گردیده است.
هرچند همه روزها و زمانها و مکانها متعلق به خداست، ولی برخی زمانها و مکانها به واسطه انتساب به خدا که در اصطلاح ادبی به آن «اضافه تشریفی» میگویند، از شرافت و جایگاه خاصی برخوردار میگردند، همانند اینکه به کعبه «بیتالله» اطلاق میشود و حاکی از عظمت این مکان مقدس است.
در روایات و احادیث حضرات معصومین (علیهمالسلام)نیز بارها به کلمه «ایامالله» استناد شده است و مصادیقی برای آن شمرده شده است.
از جمله اینکه روایتی از امام باقر علیهالسلام نقل شده است که آن حضرت فرموده: ایامالله سه روز است، روز قیام قائم آل محمد(ص)، روز رجعت و روز قیامت (بحارالانوار ج51).
*ایامالله قله تاریخ
ایامالله در واقع زمانهای برجستهای است که در قلههای تاریخ هر جامعه قرار دارند و با ایستادن بر این قلل، میتوان دستاوردهای جامعه و نیز افق آینده آن جامعه را مشاهده کرد. ایامالله به ما یادآوری میکند کجا بودیم، کجا هستیم و کجا باید برویم، یومالله به ما میآموزد آنچه هماکنون در دست ماست؛ حاصل تلاشها و مجاهدت مردان و زنانی است که برای تحقق عدالت و حکومت حق، از جان و مال خود گذشتند و اینک این وظیفه ماست که آن را پاس داریم و در اعتلای آن بکوشیم.
بیشک روزهای منتهی به پیروزی انقلاب و آن همه شور و نشاط و مجاهدت ملت ایران، برای تاسیس جمهوری اسلامی به عنوان تنها حکومتی که نام خدا پیامبر(ص) و اهلبیت(ع) را در پشتیبانی کار خود دارد «یومالله» است.
موید این مطلب فرمایشات گهربار پیرجماران است که روزهای حساس و خطیر و مهم انقلاب اسلامی مانند دهه فجر، 12فروردین و... را یومالله نامیدند، تا همگان به اهمیت و ارزش این روزها واقف باشند و بدانند هرچه از این انقلاب به دست آمده به خواست و اراده و لطف و مشیت خدا بود.
ایامالله در واقع روزهایی هستند که فصل جدیدی در حیات معنوی و مادی یک جامعه باز میکند و نقطه عطفی در حرکت آنان به سوی تکامل، تعقل، عدالت، اعتدال و پرهیز از مظاهر ظلم و ستم است.
باشد تا با درک عظمت و جایگاه چنین روزهایی در سی و چهارمین بهار آزادی در درک بهتر حقیقت و جهت تحقق جامعهای پویا، سعادتمند و الهی در جهان تلاش کنیم.
علی فقیه