چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ |۱۴ شوال ۱۴۴۵ | Apr 24, 2024
  • یادداشت | شورای تأمین امنیت قصابان و غاصبان!

    یادداشت | شورای تأمین امنیت قصابان و غاصبان!

    حوزه/ ادامه عضویت ملت‌های مسلمان در چنین سازمان‌هایی هیچ منطق و عقلانیتی ندارد. جنایتی هولناکتر از حمله به بیمارستان المعمدانی سراغ دارید؟ مگر نه اینکه اغلب اعضای دارای حق وتوی شورای امنیت با تمام وجود از این جنایت حمایت کردند؟! و حتی دو نوبت قطعنامه پیشنهادی آتش بس را وتو کردند؟ آیا در صورت حمله اتمی اسرائیل به یک کشور اسلامی می‌توان به چنین سازمانی برای تأمین امنیت تکیه کرد؟

  • یادداشت | صهیونیست‌های ایرانی

    یادداشت | صهیونیست‌های ایرانی

    حوزه/ چرا در علوی‌ترین کشور دنیا که آرمان انقلابش ستیز با ظلم است، تعداد قلیل و حقیری این‌گونه بی‌غیرت شده‌اند؟! سخن از انقلاب و اسلام و تشیع به کنار؛ انسانیت‌شان را چه شده‌؟!

  • حاج آقا «باشیوا دولانیم»

    حاج آقا «باشیوا دولانیم»

    به اتفاق حاج آقا راهی بازار قدیمی تبریز شدیم تا از آنجا به محل تدریسش برسیم، وقتی وارد بازار شدیم کسبه و بازاریان و حتی رهگذران با دیدن حاجی قربان صدقه اش می رفتند و تقریبا همه یک کلمه خاص را تکرار می کردند «باشیوا دولانیم» یعنی دور سرت بگردم.

  • یادداشت رسیده | مرجع تقلیدهای حوزوی درس خارج نرفته !!

    یادداشت رسیده | مرجع تقلیدهای حوزوی درس خارج نرفته !!

    حوزه/ از اشتباهات راهبردی و خطرناک این دست کانال ها هوچی‌گری و برخورد تمام قد با اندیشه های نو با خلاقیت و با هر فرد و قلمی است که باب میل این افراد نباشد؛ در حالی که آزادی بیان در چارچوب دین و با رعایت اخلاق از آموزه های اساسی اسلام و یک سنت اصیل حوزوی است.

  • واکاوی علل، عوامل و راهکارهای مقابله حملات انتقام جویانه احتمالی رژیم غاصب صهیونیستی

    واکاوی علل، عوامل و راهکارهای مقابله حملات انتقام جویانه احتمالی رژیم غاصب صهیونیستی

    حوزه/ ایران بایستی در این فرصت طلایی پیش‌آمده و از سردرگمی رژیم صهیونیستی با دیپلماسی فعال و یارگیری بهره‌برداری حداکثری کرده و تاحدامکان امتیازگیری نماید. مجلس شورای اسلامی جلسه فوق‌العاده تشکیل داده و با رایزنی­­های بین المجلسین در کشورهای هم­سو و منطقه ­ای و دیپلماسی قدرتمند جمهوری اسلامی، از فرصت طلایی پیش ­آمده، بهره­‌برداری حداکثری را داشته باشد. دولت جمهوری اسلامی بایستی با برگزاری نشست باقید فوریت با سران کشورهای همسو در راستای حمایت از جبهه مقاومت در فلسطین و بررسی خطرات احتمالی و روند پیش روی طوفان الاقصی دیپلماسی فعالی را در این فرصت طلایی پیش آمده در پیش بگیرد.

  • مشاهده امواج «طوفان الاقصی» در دانشگاه هاروارد و استنفورد

    مشاهده امواج «طوفان الاقصی» در دانشگاه هاروارد و استنفورد

    حوزه/ غربیان هر دانشمندی را در هر سطحی که باشد صرفاً به دلیل تشکیک در مسئله هولوکاست یا نقد آن بلافاصله از دانشگاه اخراج کرده یا محدودیت‌های اجتماعی فراوانی برای او ایجاد می‌کردند.

  • یادداشت | طوفانی که صهیونیست‌ها را با خود می‌بَرَد!

    یادداشت | طوفانی که صهیونیست‌ها را با خود می‌بَرَد!

    حوزه/ سازمان ملل کجاست؟! وجدان بشری کجاست؟! دولتهای اروپایی و غربی و شورای امنیت و کشورهای بزرگ و قدرتمند کجا هستند؟! مگر ملت مظلوم فلسطین چه می خواهند؟ چرا بعد از گذشت ۷۵ سال غصب سرزمین مردم فلسطین و ظلم و جنایتهای بسیار و قتل عام های گسترده هنوز حاضر نیستند به حق و حقوق مردم فلسطین رسیدگی کنند؟!

  • ثمره مقاومت؛ فلسطین قوی

    ثمره مقاومت؛ فلسطین قوی

    حوزه/ حضرت آیت‌الله خامنه‌ای: حامیان رژیم غاصب و آنهایی که میگویند «کار فلسطینی‌ها ناشی از غیرفلسطینی‌ها است» ملّت فلسطین را نشناخته‌اند و دست‌کم گرفته‌اند؛ اینجا هم محاسبه‌ی غلط میکنند.

  • آسمانِ غزه بی‌رحم شده است!

    آسمانِ غزه بی‌رحم شده است!

    حوزه/ این‌جا غزه است! شهری که ذهنِ زیتون‌هایش مصیبت‌زده است! اوقاتِ زمین‌های کشاورزی‌اش همیشه تلخ! و شش دانگِ حواسِ درخت‌هایش به خُرده‌مرگ‌هایی است که هر روز رقم می‌خورد!

  • کی فکرش را می‌کرد ...

    کی فکرش را می‌کرد ...

    حوزه/ کی فکرش را می کرد راکت و موشک ها از گنبد آهنی بگذرد؟ فلسطینی ها با گلایدر وارد اسرائیل شوند؟ صدها افسر و نظامی اسرائیلی کشته، زخمی و اسیر شوند؟ مقاومت اینهمه موشک، رو کند؟

  • سفر عشق؛ به بهانه ورود حضرت معصومه(س) به قم

    سفر عشق؛ به بهانه ورود حضرت معصومه(س) به قم

    حوزه/ به حضرت معصومه(س) بتول دوم می گویند، چون جلوه ای از جلوات و رخ تمام نمای جده‌اش فاطمه زهرا (س) است ، در کمالات معنوی و طهارت نفس امتیازی ویژه داشتند، که هماوردی در میان اقرانش نمی توان جست. برای همین برادر بزرگوارش او را که فاطمه بود، معصومه خواند و فرمود: «مَن زار مَعصومه بِقم کَمَن زَارنی؛ کسی که [حضرت] معصومه را در قم زیارت کند، مانند آن است که مرا زیارت کرده است.»

  • یادداشت | این روزهای اسرائیل

    یادداشت | این روزهای اسرائیل

    حوزه/ چند سال پیش که با قاطعیت بیان کردند: اسرائیل ۲۵ سال آینده را نخواهد دید، شاید برخی گوشه لبی کج کردند و پیش خود گفتند چه حرف‌ها...! اسرائیل برود؟!

  • حوزه علمیه؛ از درس‌های ۳۰۰ نفره تا کرسی‌های ۳ نفره: اضمحلال یا ارتقا؟

    حوزه علمیه؛ از درس‌های ۳۰۰ نفره تا کرسی‌های ۳ نفره: اضمحلال یا ارتقا؟

    حوزه/ با اعتذار، عرض می‌کنم که به باور این طلبه ناچیز، آن آسیب‌شناسی و این راه‌حل‌ها، نشان‌دهنده آن است که فهم روشن و درستی از یک نظام آموزشی ایده‌آل حوزوی و آسیب‌های آن و راه‌های تحقق آن، در ذهن این عزیزان وجود ندارد؛ نظامی آموزشی که محصول آن پرورش مجتهدان اسلام‌شناس و نظریه‌پردازان اسلامی در علوم انسانی و اجتماعی باشد.

  • ۱۳ واقعیت درباره وضعیت دینی و مذهبی مردم عراق

    طی یادداشتی مطرح شد؛

    ۱۳ واقعیت درباره وضعیت دینی و مذهبی مردم عراق

    حوزه/ محمد صادق الهاشمی تحلیلگر عراقی طی یادداشتی نوشت: مردم عراق بر هویت اسلامی، ارزش و فرهنگ دینی خود همچنان پایبند هستند و فرهنگ غربی آمریکایی را نمی‌پذیرند.

  • هدف اصلی دشمن در جنگ رسانه‌ای و روانی به بهانه آرمیتا گراوند

    هدف اصلی دشمن در جنگ رسانه‌ای و روانی به بهانه آرمیتا گراوند

    حوزه/ بی تردید اتاق فکر شیطانی استکبار از ایجاد اغتشاشاتی مشابه سال گذشته در کشور سرخورده و نا امید است ، اما اکنون نیز دشمن "تضعیف عنصر اراده" در مسئولین و مردم را در عرصه حراست و پاسداری از هنجارها و ارزشهای الهی جامعه را هدف قرار داده است؛ لذا در تحلیل جامع و صحیح تحرکات تبلیغاتی و جنگ روانی دشمن در ماه های اخیر خصوصا چند روز گذشته نباید از این راهبرد شیطانی غافل گردید.

  • چرایی اطلاق آل‌الله بر اهل‌بیت علیهم‌السلام

    چرایی اطلاق آل‌الله بر اهل‌بیت علیهم‌السلام

    حوزه/ یکی از عناوینی که به اهل بیت علیهم‌السلام اطلاق می‌شود و در بعضی از زیارات نیز از ایشان با این عنوان یاد می‌شود "آل الله" است. ظاهر این عنوان ممکن است این سؤال را ایجاد کند که مگر خدا فرزند دارد که اهل بیت، آل او هستند؟! مگر خداوند «لم یلد و لم یولد» نیست؟ پس این عبارت به چه معناست؟

  • سلام حاج نادر!

    سلام حاج نادر!

    حوزه/ حاج نادر نمی‌دانم مکه رفته‌ای یا نه، اما دوست دارم حاج نادر صدایت کنم، من مکه نرفته‌ام، ولی بوشهر آمده‌ام، خلیج‌فارس را دیده‌ام، شرجی هوای ساحل را حس کرده‌ام، معنی نیلگون را در کنار ساحل خلیج‌فارس فهمیده‌ام، قایق موتوری هم سوار شدم، عجب ابهتی دارد این دریا، عجب شکوهی و عجب غروبی.

  • امام صادق علیه‌السلام و شیوه‌های ارتباط با مردم

    امام صادق علیه‌السلام و شیوه‌های ارتباط با مردم

    حوزه/ ارتباط امام صادق(ع) با مردم از طریق کانالهای مختلف از جمله پاسخ دادن به شبهات بر قرار بود؛ ارتباط وسیع امام از چند جهت در جامعه با مردم گرم بود؛ از طریق شاگردان و در خانه حضرت نیز به روی مردم باز بود لذا از آسیب ها شناخت وسیع و قوی داشت و در رفع آسیب‌ها وبیماری های اجتماعی و فرهنگی با راه بردهای روشن عمل نمود.

  • سرمایه‌های سازمند در میلاد حضرت محمد(ص)

    سرمایه‌های سازمند در میلاد حضرت محمد(ص)

    حوزه/ جهل و تاریکی، قدرت و قلدری در سرزمینی فراگیر شده بود، زیست آدما در تباهی و خسران محض فروهشته؛ خون و خون ریزی، جنگ و نابودی، حمله و تجاوز، درندگی و دریدگی جزو زندگانی مردمان دیار یادگار ابراهیم پیامبر و هاجر شده بوده. 

  • اسلام، مبدأ تمام تحولات بشر

    یادداشت رسیده:

    اسلام، مبدأ تمام تحولات بشر

    حوزه/ معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان قم گفت: هنگامی که تاریخ صدر اسلام را مطالعه می کنیم، می‌بینیم تا پیش از ورود اسلام، هیچ تحول قابل ملاحظه علمی در منطقه شبه جزیره روی نداد و چراغی از دانش و معرفت در آن منطقه روشن نشد.

  • امامی که احیاگر فرهنگ تشیّع بود

    امامی که احیاگر فرهنگ تشیّع بود

    حوزه/ دوران انتقال حکومت از امویان ستمگر به عباسیان غارتگر، دورانی بود که امام از آن حدّاکثر استفاده را به نفع شیعیان بردند و توانستند شاگردان فراوانی را تربیت کنند و به جامعه اسلامی تحویل دهند و بزرگترین مهندسی فرهنگی امام جعفر صادق علیه السلام و احیاء تعالیم اسلام و مذهب شیعه در این دوران طلایی شکل گرفت و حضرت با کار فرهنگی دقیق و حساب‌شده، شیعیان را احیاء کردند.

  • شخصیت جهانی رسول خدا (ص) از دیدگاه آیات قرآن

    شخصیت جهانی رسول خدا (ص) از دیدگاه آیات قرآن

    حوزه/ یکی از ویژگی‌های نبی مکرم اسلام، داشتن مقام محمود است که قرآن در سوره اسراء، آیه ۷۹ به آن اشاره کرده است: «و من اللیل فتهجد به نافلة لک عسی أن یبعثک ربک مقاما محمودا) مفسران از جمله مرحوم قمی، مقام محمود را به نماز شب تفسیر کرده‌اند. و خواندن نماز شب در دل آن نور و روشنایی در روز قیامت است. (بحار الانوار، ۷۹/۳۴۰)

  • یکصد صفت بی بدیل پیامبراعظم(ص) در یک نگاه

    یادداشت رسیده:

    یکصد صفت بی بدیل پیامبراعظم(ص) در یک نگاه

    حوزه/ صفات پیامبر مهربانی و ذریه گرامش نیاز به این دارد که از جایگاه خود در کتب درسی و متون آموزشی سؤال‌ها داشته باشند که چرا برخی دانش‌آموزان عزیز وطن باید در ندامتگاه و دادسرا و دادگاه‌ها و مراکز مشاوره بعد هزاران آسیب جانکاه از این مائده الهی یعنی خصوصیات پیامبر رحمت مطلع شوند و به آه و افسوس زندگی خود را استمرار ببخشند.

  • سیره امام صادق (علیه السلام) در برخورد با مخالفان

    سیره امام صادق (علیه السلام) در برخورد با مخالفان

    حوزه/ سیره امام صادق علیه السلام الگوی فوق العاده مؤثری برای امروز و تعاملات اجتماعی ما است. جوانان و نوجوانان و مردمی که شاید به ظاهر کلیومترها از اعتقادات و باورهای ما فاصله دارند با محبت و احترام و کلام مستدل قابل هدایت و جذب هستند. «ادْعُ إِلَیٰ سَبِیلِ رَبِّکَ بِالْحِکْمَةِ وَالْمَوْعِظَةِ الْحَسَنَةِ ۖ وَجَادِلْهُمْ بِالَّتِی هِیَ أَحْسَن» (نحل/ ۱۲۵) با حکمت و اندرزِ نیکو، مردم را به سوی پروردگارت دعوت کن و با آن شیوه ای که بهترین شیوه است، با آنها بحث و جدل کن.

  • یادداشت | دوگانه‌ اخلاق و ضد اخلاق

    یادداشت | دوگانه‌ اخلاق و ضد اخلاق

    حوزه/ گاهی انسان‌ها از آنچه می‌گویند و می‌جویند کمتراند و این کمتر بودن نباید آنان را به بیشتر نشان‌دادن و بیشتر گفتن بکشاند. چون اگر بیش از آنچه که هستیم بگوییم، در مسیر غیراخلاقی قدم نهاده‌ایم؛ زیرا اولین و ابتدایی‌ترین مسئله اخلاقی «صداقت» است؛ یعنی نبودِ تناقض در گفتار و عمل.

  • اهداف رسالت اسلام

    نوشتاری از آیت الله العظمی صافی به مناسبت میلاد پیامبر رحمت؛

    اهداف رسالت اسلام

    حوزه/ هدف اسلام، تأسیس یک مدینه فاضله انسانیت است که همه چیز در حد اعتدال و از افراط و تفریط بر کنار باشد و افرادش همه مانند عضو یک بدن همکار و هم درد، و هرکدام به وظیفه خود عمل کنند و در اجرای حق و عدالت در بین خود نظارت نمایند اسلام با هدفهایی که به برخی از آنها اشاره شد در صفحه تاریخ انسانیت جلوه کرد.

  • "او اسماعیل بود"؛ حکایتگر سبک زندگی مجاهدانه شهید دقایقی

    به بهانه نمایش مستند در جشنواره فیلم ۱۷؛

    "او اسماعیل بود"؛ حکایتگر سبک زندگی مجاهدانه شهید دقایقی

    حوزه/ مستند"او اسماعیل بود" به کارگردانی جواد یقموری، حکایتگر سبک زندگی مجاهدانه شهید اسماعیل دقایقی و اشاراتی هنرمندانه به خدمات گسترده این سردار سرافراز جبهه اسلام در عرصه های گوناگون است.

  • یادداشت رسیده | حوزه علمیه قم و کتابخانه تخصصی علوم حدیث

    یادداشت رسیده | حوزه علمیه قم و کتابخانه تخصصی علوم حدیث

    حوزه/ سده معاصر به دلیل تخصصی گرایی در علوم, عصر ظهور کتابخانه های تخصصی در علوم انسانی و تجربی است و کتابخانه تخصصی عنصری اجتناب ناپذیر ار فرایند رویکرد تخصصی و گرایش محور به دانش است و حوزه های علمیه تشیع نیز از این ضرورت مستثنا نبوده و نیستند ولی کتابخانه تخصصی تراز در هر علم و گرایش علمی معیارها و مولفه های خاص خود را دارد.

  • دفاع مقدس امروز و فتوحاتی که در پیش است

    دفاع مقدس امروز و فتوحاتی که در پیش است

    حوزه/ اقتدار بی سابقه سربازان و "شیعیان تنوری" جبهه مقاومت در شرق دریای مدیترانه، پدید آمدن ارتش مقتدر و آخرالزمانی انصارالله در یمن، توفیقات تدریجی و روز افزون دولت انقلابی در حل مشکلات اساسی کشور، مواضع و سخنرانی های انقلابی و عزتمندانه رئیس جمهور ولایی در سفر به نیویورک، فروپاشی تدریجی تحریم های حداکثری و ظالمانه، شکست مفتضحانه فراخوان ضدانقلاب در سالگرد فتنه آمریکایی صهیونیستی ... همه و همه بشارت دهنده فتوحات بزرگتری در آینده نزدیک می باشند.

  • بازار داغ «عنوان‌فروشی» و عناوین بی‌حساب حوزوی

    بازار داغ «عنوان‌فروشی» و عناوین بی‌حساب حوزوی

    حوزه/ در منابع فقهی از فقیه مبتکر و کم‌نظیری مثل مرتضی انصاری با عنوان «شیخ»‌ یاد می‌شود؛ عنوانی که اگر الان به هر طلبه‌ای گفته شود، احساس توهین می‌کند! خود شیخ مرتضی انصاری به هنگام نقل سخنان صاحب جواهر (محمدحسن نجفی) از او با عنوان «شیخنا المعاصر» یا «الفاضل المعاصر»، یاد می‌کرد!

جدیدترین اخبار