دوشنبه ۱۴ خرداد ۱۴۰۳ |۲۶ ذیقعدهٔ ۱۴۴۵ | Jun 3, 2024
1

حوزه/ کرسی علمی ترویجی تاثیر بهره مندی از طیبات دنیوی بر طیبات اخروی در مدرسه علمیه الزهرا(س) تهران برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری حوزه از تهران، این کرسی که با حضور اساتید و طلاب مدرسه علمیه الزهرا (س) و مهمانان حاضر در کرسی، از مدرسه علمیه معصومیه تفرش برگزار شد، به بررسی اهمیت و تاثیری که بهره مندی از طیبات دنیوی بر حیات اخروی دارد، پرداخت.

راضیه فلاحتی طلبه سطح ۴ تفسیر تطبیقی به ارائه مطلب پرداخت و گفت: فهم «تأثیر بهره مندی از طیبات دنیوی بر طیبات اخروی»؛ به همان میزان ارزشمند است که سرنوشت ابدی انسان مهم و ضروری است؛ زیرا آگاه شدن نسبت به آن می تواند رفتارها و اعمال آدمی را در مواجهه با طیبات دنیا، اصلاح نماید و بهره مندی بهتر از طیبات آخرت را رهنمون گردد.

وی در ادامه تصریح کرد: مراد ما از طیبات دنیا، امور حلال مادی است که برخورداری از آنها برای انسان لذت بخش است؛ و طیبات اخروی، نعمتها، و لذت های انسان در سرای آخرت است که اعم از لذایذ جسمانی و روحانی است.

این استاد حوزه اظهار داشت: تجملاتی که در زندگی روزمره انسان امروزی به چشم می خورد تطابقی با سلوک معصومین (ع) و سفارش قرآن بر دوری از اسراف و استفاده ی ابزاری از طیبات الهی ندارد.

فلاحتی بیان کرد: اینکه برخورداری از طیبات دنیا در قرآن و حدیث توصیه شده، رهبانیت در اسلام ممنوع، و تحریم طیبات بدعت است؛ به این دلیل است که تنها توشه انسان برای بهره مندی کامل از طیبات آخرت ایمان و عمل صالح است.

وی افزود: انسان باید به وسیله‌ی «طیبات دنیا» همراه با شکر، صبر، انفاق و مجاهده ای که در سلوک خود برای بهره مندی از آن طیبات به کار می گیرد، ایمان و عمل صالح را به دست آورده؛ تا با قلبی سلیم و حقیقتی طیب؛ این دنیای فانی را رها کرده در محضر الهی حاضر گردد.

خانم فلاحتی تصریح کرد: شاخصه هایی چون شکر و انفاق، تأثیری افزاینده بر طیبات اخروی؛ و رذایلی چون اسراف و تکاثر و تفاخر، تأثیرات کاهنده خواهند داشت. بنابراین بهره برداری کردن از طیبات دنیا به قدر حاجت، مشروط بر ادای شکر آن، موجب بهره مندی کامل از طیبات آخرت است.

در ادامه این کرسی علمی ، خانم نجمه سادات میرغفوریان، استاد حوزه اظهار داشت: "طیبات هنوز شناخته شده نیست و نیاز به تبیین بیشتر دارد، تاملاتی که در این بحث وجود دارد این است که در تعریف هر چیزی ، توجه به ضد آن راهنمای خوبی است(تعرف الاشیاء باضدادها) ، و در اینجا، بحث پیرامون خبیث و خبائث به نظر خالی است. که باید دقیق و کامل مطرح شود.

وی افزود:" با توجه به عنوان مورد بحث، به روایات کمتر پرداخته شده است. و همچنین یکی از شاخصه ها و ضابطه هایی که مطرح شد، صبر بود کرده اید یکی از ضابطه ها صبر بود ،به نظر بنده صبر به طور مطلق هست، زیرا آیاتی که می فرماید استغفار نمایید که ترک بر معصیت موجب جلب روزی می شود، صبر بر ترک معصیت را هم در این جا می توان مطرح کرد.

خانم مهلا شادمهر، دبیر علمی کرسی؛ ضمن هدایت مباحث و اداره جلسه، در جمع بندی مطالب گفت: با توجه به بحث ارائه شده، بهره برداری از طیبات بعد از شناخت خود طیبات، دارای اهمیت است، یعنی اگر ماهیت اصلی طیبات را نشناسیم نحوه بهره برداری و تاثیر و حدود آن و ارتباط دنیوی و اخروی مفید نخواهد بود. لذا بحث لغوی و مفهوم شناسی باید پررنگ تر باشد.

وی افزود: نکته دیگر در مستند سازی ادعاهای مطرح شده از آیات و روایات است که باید بیشتر مسلط باشیم تا استخراج آیات و روایات دقیق صورت گیرد.

در پایان این نشست علمی؛ مستند "برادر رضا" برگزیده جشنواره صالح که اثر حبیبه عبدی طلبه مدرسه علمیه الزهرا (س) است برای حاضرین نمایش داده شد.

در بخش دیگر از برنامه عصمت توکلی دانش آموخته سطح ۳ فقه و اصول، و استاد مدارس علمیه خواهران تهران، در نشست صمیمانه با مهمانان از مدرسه علمیه معصومیه تفرش، در خصوص رسالت طلبگی به گفتگو پرداخت.

در ادامه مسئول موسسه مهنّا به معرفی موسسه و بیان سیر عملکرد پژوهشی آن پرداخت و آثار منتشره خود را به حاضران در جلسه ارائه کرد.

در پایان مراسم، سرکار خانم یوسفی مدیر مدرسه علمیه الزهرا (س) ؛ ضمن تقدیر از طلاب مدرسه و اساتید حاضر در ارائه کرسی، از حضور طلاب و دانشجویان تفرش؛ تشکر و قدردانی کرد و هدایایی به رسم یادبود تقدیم مهمانان کرد.

انتهای پیام/

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha