شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ |۱۸ شوال ۱۴۴۵ | Apr 27, 2024
آیت الله اعرافی و دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی

حوزه/ مدیرحوزه‌های علمیه گفت: خط فکری امروز حوزه انعقاد تفاهم‌نامه های شکلی و ظاهری نیست، بلکه خط فکری حوزه تنظیم برنامه های مشخص ۵ ساله مشترک با نهادها و ارگان‌های نظام اسلامی است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، آیت‌الله علیرضا اعرافی، مدیرحوزه‌های علمیه امروز دوشنبه در دیدار دبیر و جمعی از اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی که در دفتر مدیرحوزه برگزار شد، به برنامه و طرح های تحولی حوزه علمیه در دوره جدید اشاره کرد و افزود: در ابتدای کار دوره جدید مطالعه وسیعی در نسبت به مطالبات رهبر معظم انقلاب، مراجع تقلید، بزرگان حوزه، جامعه و نظام به اجرا درآمد و بر اساس آن بررسی وضع موجود محقق شد و نهایتاً رسیدیم به تدوین اولین محورهای کاری، تدوین اسناد پایه و اجرایی کوتاه مدت و بلند مدت حوزه که از جمله می توان به؛ منشور روحانیت، سند چشم انداز، برنامه ۵ ساله، نظامات جامع و اسناد کلان حوزه و... اشاره کرد.

عضو شورای عالی حوزه های علمیه اظهار کرد: برنامه ۵ ساله حوزه امروز با ۴۲ مضمون، ۳۰۰ برنامه و هزار شاخص در حال انجام است که یکی خروجی آن، تفاهم نامه همکاری با وزارت آموزش و پرورش می باشد که در ۳۷ محور در حال انجام می باشد، مدارس طرح امین، طلاب ماده ۲۸ دانشگاه فرهنگیان، تعامل در گروه های علمیه ۱۳ گانه سازمان پژوهش و تدوین کتب درسی وزارت آموزش و پرورش، از جمله آن است.

مدیر حوزه های علمیه، در بخش دیگری از سخنان خود به کارهای انجام شده در دوره مدیریت جدید حوزه اشاره کرد.

آیت الله اعرافی تصریح کرد: اگر بخواهیم ۴سال گذشته را ارزیابی کنیم، با حمایت رهبر معظم انقلاب و مراجع عظام و بزرگان و با نگاه بلند مدیران استانی، شاهد تولید حجم انبوهی از منظومه فکری و سرمایه بزرگی در حوزه بوده ایم، باید از آنها تشکر و قدرانی کرد؛ با وجود همه ضعف ها برای اولین بار است که با حمایت همه بزرگان، حوزه از ۲۰ سند بلند مدت، برنامه ۵ ساله و ۲۰۰ طرح از مجموع ۹۰۰ طرح مهم برخوردار است و این حجم مهم، سرمایه ای است که در حوزه با تلاش های زیاد فراهم آمده است.

مدیر حوزه های علمیه، خاطرنشان کرد: طرح آمایش حوزه از جمله طرح‌هایی است که در آن از میان ۲۰۰ کارویژه روحانیت بر ۵۰ کارویژه اصلی تمرکز و در افق ۲۰ ساله هدفگذاری‌های عملیاتی برای تک‌ تک این کارویژه‌ها در نظر گرفته شده است.

وی اظهار کرد: حوزه های علمیه، امروز باید حوزه سرآمد و متناسب با روزگار جدید نظم پیدا کنند و به عبارتی باید گفت شناخت نیازهای امروز باید در حوزه ها مورد توجه قرار گیرد.

مدیر حوزه های علمیه با بیان اینکه تهیه پژوهش‌های مورد نیاز نظام از دیگر برنامه‌هایی است که امسال در حوزه‌های علمیه در دستور کار قرار گرفته است گفت: تاکنون ۱۰۰ پژوهش در زمینه های مختلف گردآوری شده است و قدم های پژوهشی خوبی برداشت شده است، لذا در هر پروژه با ترسیم برنامه ۵ ساله کار را جلو خواهیم برد، همان گونه که ما در تفاهمی که با آموزش و پرورش داریم این برنامه ۵ساله تعریف شده است و به صورت دقیق کارها جلو می رود.

امام جمعه قم در بخش دیگری از سخنان خود خواستار توجه ویژه شورای عالی انقلاب فرهنگی به استان قم شد و تصریح کرد: قم باید در سطح کلان کشور با نگاه ویژه ای همراه باشد، امروز قم پایگاه اسلام، انقلاب و تشیع در جهان است و باید از نظر نرم افزاری مورد توجه مسئولین قرار گیرد. توجه و تقویت زیرساخت های قم، آثار و برکاتش نه تنها در ایران بلکه در جهان پرتو افکنی خواهد داشت.

در ادامه، جمعی از معاونین و مدیران ستادی مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه نکاتی را بیان کردند.

۳۱۳/۱۷

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha