به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، دکتر محمدرضا قاسمی امروز در نشست خبری «همایش بین المللی هوش مصنوعی؛ فرهنگ و علوم اسلامی»، که در خبرگزاری حوزه برگزار شد گفت: هوش مصنوعی علم جدیدی نیست و از همان زمان که علوم کامپیوتر متولد شده، هوش مصنوعی نیز بوده است و به هر میزان که ظرفیتهای پژوهشی تقویت شده است هوش مصنوعی نیز قویتر شده است.
دبیر اجرایی همایش بینالمللی هوش مصنوعی؛ فرهنگ و علوم اسلامی، افزود: سرمایهگذاری کلان قدرتهای جهانی در زمینه هوش مصنوعی، تحرکات جریانهای غیرهمسو در کشورهای منطقه (جذب نیروی نخبه از کشور ایران / راهاندازی وزارت هوش مصنوعی و...) و کاربرد هوش مصنوعی در تمامی عرصههای سرنوشتساز از دلایل اهمیت هوش مصنوعی در آینده جهان و حرکت کشورها به سمت توسعه این فناوری است.
وی با تأکید بر اینکه عقب ماندگی در عرصه هوش مصنوعی، موجب عقب ماندگی در تمامی عرصههای مهم و راهبردی خواهد شد، گفت: سال گذشته رهبر معظم انقلاب بر قرارگرفتن ایران در میان ۱۰ کشور برتر دنیا در زمینه هوش مصنوعی تأکید کردند؛ زیرا در آینده اداره دنیا موثر است.
قاسمی ادامه داد: در حال حاضر در زمینه هوش مصنوعی در عرصه مطالعات و تحقیقات در رتبه ۱۴ جهان قرار داریم، اما در عرصه کاربردی سازی تقریبا در رده ۷۰ جهان هستیم.
وی با بیان اینکه همایش ملی «هوش مصنوعی و علوم اسلامی» نویدبخش آغاز دورهای نوین در علوم اسلامی بود، اضافه کرد: در همایشی که سال ۱۳۹۹ برگزار شد دو مرجع تقلید آیتالله العظمی مکارم شیرازی و مرحوم آیتالله العظمی صافی به مسئله هوش مصنوعی فرصتها و تهدیدها تأکید کردند.
دبیر ستادراهبری فناوریهای هوشمند حوزههای علمیه با تأکید بر اینکه هوش مصنوعی به رشد و بالندگی «تمدن نوین اسلامی» تسریع میبخشد، بیان کرد: پیشگامی حوزه علمیه در هوش مصنوعی موجب پیشگامی حوزه علمیه در حکمرانی آینده خواهد شد.
وی بر لزوم توجه به مبانی و مطالعات بنیادین هوش مصنوعی ناظر بر رویکردهای اسلامی تأکید کرد و گفت: توسعه صرفا فنی هوش مصنوعی بدون بهرهگیری از معارف عمیق اسلامی به بیراهه خواهد رفت. معتقدیم هوش مصنوعی با تجهیز به اندیشه اسلامی، یک فناوری تعالی ساز خواهد شد.
قاسمی در ادامه به برگزاری «همایش بین المللی هوش مصنوعی؛ فرهنگ و علوم اسلامی»، اشاره کردو اظهار کرد: در راستای برگزاری این همایش اقدامات بینالمللی انجام شده است و در سفری به عراق و ترکیه با شخصیتها و مجموعههای حوزوی و دانشگاهی و شخصیتهای اثرگذار جلساتی برگزار شد. در این سفر ظرفیتهایی شناسایی شد و تفاهمنامههایی امضا شده است.
دبیر ستاد راهبری فناوریهای هوشمند حوزههای علمیه با اشاره به اینکه هشت دانشگاه تاثیر گذار کشور در این همایش مشارکت دارند، افزود: این همایش در شهریور ۱۴۰۳ برگزار میشود و برنامهریزی شده است تا شهریور ۱۴۰۲ مقالات دریافت شده باشد.
وی یادآور شد: اعطای جایزه بینالمللی مصطفی (ص) برای برگزیدگان محورها و قالبهای ارائه آثار به همایش، تبادل تجارب موفق در قالب نشستهای اندیشه ورزی (از طریق فراخوان و ارزیابی)، اجرای کارگاههای آموزشی و ترویجی (از طریق فراخوان و ارزیابی)، برگزاری نمایشگاههای ادواری و برگزاری نمایشگاه جانبی از جمله برنامههایی است که برای این همایش در نظر گرفته شده است.
علاقه مندان برای شرکت در همایش می توانند آثار خود را از طریق لینک زیر به دبیرخانه همایش ارسال نمایند.
https://panel.aicisc.com/users/signupverify.php
سایت ستاد راهبری هوش مصنوعی حوزه های علمیه https://itsetad.ir/
۳۱۳/۶۲