وی افزود: حیات بشری به دوره نبوت، امامت و ولایت تقسیم میشود و تقسیمات جامعهشناسی الحادی که اگوست کنت بیان کرده است فاقد وجاهت تاریخی است. شهید مطهری نوع روابط زمامداران دینی با انسانها را به گونهای ترسیم میکند که برای الگوگیری باید به سیره معصومین توجه کنیم، نه به تاریخ زندگی آنها. بنابراین باید به جای نشر کتابهای تاریخ و زمانه حیات اهل بیت(ع) که عمدتا تاریخ خلفاست، به ترویج کتابهای سیره اهل بیت(ع) پرداخت و کتابهای سیره نظامات حیات پیامبر و ائمه را توضیح میدهد. در کتابهای سیره با سلسله نظامات حیاتی مانند نظام عبادی، علمی، تربیتی، اقتصادی، روابط اجتماعی، فرهنگی و سیاسی مواجهیم. باید دانست که هر نظامی متشکل از ارکان، اجزاء، توابع و نتایجی است و مجموع این نظامها مجموعه یکپارچه و متحدی را تشکیل میدهند که زندگی آن معصوم منطبق بر آن است.
وی ادامه داد: بر همین اساس نگاه ما به زندگی اهل بیت یک نگاه سیرهای است و جالب آن است که قرآن تلاش کرده تا نگاه سیرهای به زندگی پیامبران را برای ما تبیین کند. بهعنوان مثال نوع پرداختن به زندگی حضرت آدم و جریان هبوطش یا قضیه منافقین که به مناسبتهای مختلف با بیان انواع و اقسام نفاق ذکر شده است نمونهای از نگرش سیرهای است.
حجتالاسلام والمسلمین حریزاوی با اشاره به بیان علامه طباطبایی در المیزان که چرا بعد از رحلت رسولالله صلی الله علیه و آله کسی شکایتی از منافقین ندارد، نگرش جریانشناسانه را نیاز همه عصرها بهویژه عصر حاضر دانست و گفت: وقتی چنین نگاه سیستمی و منظومهای باشد میتواند تاریخ را قضاوت کند و سیره چون تحلیل نظام تاریخی است و نظام روابط تاریخ را توضیح میدهد، میتواند نیازهای هر عصر را به صورت روشن بیان میکند.
قائم مقام سازمان تبلیغات اسلامی با تأکید بر اینکه باید به سیره خانوادگی اهل بیت بپردازیم، اظهار داشت: در این صورت است جهاد تبیین در موضوع حجاب معنا پیدا میکند. ما برای تبیین حجاب باید جایگاه خانواده را بررسی کنیم. مسئله حجاب زمانی حل میشود که جایگاه خانواده معلوم شود. چون مسئله بیحجابی فتنه غرب است و نتیجه بیحجابی در غرب، بیخانوادگی، حرامزادگی و انحرافات جنسی است و اگر بتوانیم این نتیجه را برای دختر و پسر پاکطینت و پاکدامن ایرانی تبیین کنیم، میتوانیم بگوییم که جهاد تبیین را به درستی انجام دادهایم.