خبرگزاری حوزه - تهران/ رهبر انقلاب اسلامی در پیامی که به مناسبت هتاکی و جسارت به قرآن کریم صادر کردند این اقدام را حادثهای توطئهآمیز توصیف و تأکید کردند: «اشد مجازات برای عامل این جنایت مورد اتفاق همه علمای اسلام است، دولت سوئد باید عامل جنایت را به دستگاههای قضایی کشورهای اسلامی تحویل دهد.» ۱۴۰۲/۰۴/۳۱
محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفتوگوی کوتاهی با رسانه KHAMENEI.IR معتقد است که برخورد با عاملان این اقدام باید پشیمانکننده باشد تا جلوی اقدامات مشابه بعدی گرفته شود.
رهبر انقلاب اسلامی در پیام درپی حادثه تلخ جسارت به قرآن کریم در سوئد این اقدام را توطئهآمیز و خطرآفرین دانستند. این اقدام را در چارچوب نزاع فرهنگی غرب و دنیای اسلام چگونه تحلیل می کنید؟
فروکاستن موضوع هتاکی به قرآن کریم به یک مسئله شخصی، یک سادهانگاری تمام است. ما در دو سه دهه اخیر شاهد بودیم که توهین و جسارت به ساحت قرآن کریم با یک فواصلی بارها تکرار شده است. با این حال تفاوت اتفاق اخیر و ویژگی آن این است که دولتی در اروپا مجوز این کار را نه برای یک بار بلکه دو بار صادر کرده است و احتمالاً هم همین روند را میخواهند ادامه بدهند.
این در یک نگاه کلان حاکی از یک نزاع جدی تمدن وحشی غرب با تمدن اسلامی است. معجزه پیامبر اعظم صلیاللهعلیهوآلهوسلم ما قرآن است. حال اینها دارند کتابسوزی انجام میدهند! یعنی به قرآن که مظهر یک برنامه جامع سعادت انسانها و دعوت به ایجاد جامعهای با حضور همه اقوام و قومیتهاست جسارت میکنند. تاریخ اسلام نشان داده که تاریخش پر از احساس مساوات برادری و برابری است، مدافع علم است، مدافع فرهنگ است، حالا به این قرآن که توسط خداوند متعال به قلب نبی خودش نازل شده از شدت بغض و کینه به آن جسارت میکنند. این یک برخورد فرهنگی و تمدنی است و حتماً همه کارگزارانی که پشت سر این کار هستند با علم و آگاهی این موضوع را جلو میبرند.
وجه دیگر نوعی حساسیتسنجی در جامعه اسلامی است. موضعگیریهای اخیری که امروز در جهان اسلام اتفاق افتاده نباید در سطح حرف و صحبت خلاصه شود. جهان اسلام اگر میخواهد جلوی این نوع هتاکیها را بگیرد باید برخوردی پشیمانکننده با عوامل این توهین انجام بدهد. ما امیدواریم با حرکتهایی که در جهان اسلام شکل گرفته است یک اقدام بازدارنده عملی در مقابل این توهینها اتفاق بیفتد.
انتهای پیام/