به گزارش خبرگزاری حوزه، به نقل از روابط عمومی دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان، حجتالاسلام عبدالرسول احمدیان رئیس دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان صبح امروز در نشست خبری و رونمایی از پوستر نخستین جشنواره ملی موشنگرافیک «طلافنگ» که در محل این دفتر برگزار شد، اظهار داشت: در ابتدای دهه فجر و بزرگداشت پیروزی اعتقاد، عقلانیت، اتحاد و انسانیت در مقابل ظلم و استبداد هستیم و این ایام را محضر شما تبریک عرض میکنم، جشنهای دهه فجر، تداوم و یادآور مسیر عقلانیت و جمهوریت است که در بستر رأی و انتخاب عمومی مردم به نتیجه رسید.
وی با بیان اینکه در جمهوریت توجه به همه اقشار و همه مردم بدون داشتن رأی متفاوت صورت میگیرد که در جمهوری اسلامی نیز این اتفاق افتاده است، گفت: تداوم این مسیر نیازمند عقل، اطلاعات و فرهنگ درست انتخاب است، انتخابی که در بستر سالم و مورد اطمینان اتفاق میافتد، مردم در دهه ۵۰ تمام این هویت و مسیر را انتخاب کردند، راهی که با خون شهدا هموار و مستحکم شد و نیازمند حضور حداکثری همه اقشار، مردم و تمام مسئولین در ادامه است.
رئیس دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان، با توجه به اهمیت قالبهای هنری بهروز، بیان کرد: برای انتقال محتوای خوب و تأثیرگذار، احتیاج به تلفیق چند عنصر داریم، اولین مورد، محتوای خوب است و دومین مورد قالب درست، هنر و ذوق همراه با تکنولوژی و بستر بهروز و کارآمد میباشد.
وی افزود: یکی از بسترهای هنری بهروز که اکنون مورد استفاده قرار میگیرد قالب پویانمایی، پویانگاری و موشن است، روشی که اگر هنرمندان بتوانند محتوای درست و مطلوبی را در قالب این روش ارائه کنند، اثرگذاری فوقالعادهای خواهد داشت.
ظرفیتهای متعدد موشن گرافیک برای تولید محتوا
حجتالاسلام احمدیان با اشاره به ظرفیتهای موشنگرافی، مطرح کرد: قالبهای مختلف هنری اعم از فیلم، هنرهای تجسمی، فیلمهای کوتاه، بلند و مستند نیز وجود دارند اما به این دلیل که موشنها بستر وسیع و قالبهای متنوعی دارند، قابلیت تولید توسط افراد متعددی را دارند، از همین رو یک بستر مناسب و تاثیرگذار هستند. همچنین توزیع و انتشار آنها نیز بسیار سهل و تأثیرگذار است، زیرا جنبههای مختلف هنری در آنها وجود دارد و از آنجا که موشنها مدت زمان کوتاهی نیز دارند، به راحتی میتوانند محتوای مناسب را در بستر شبکههای اجتماعی منتقل کنند.
وی در خصوص اهمیت این جشنواره توضیح داد: جای خالی یک میدان و عرصه که هنرمندان و صاحبان محتوا را به یکدیگر بشناساند و یک همافزایی و اشتراک گذاری تجربه ایجاد کند خالی بود، بنابراین در رویداد ملی موشنگرافیک «طلافنگ» این هدف را دنبال میکنیم که بتوانیم یک بستر مطمئن جهت رقابت هنرمندان و همینطور اشتراک گذاری تجربیات آنها با یکدیگر و در عین حال شناساندن آنها به مجموعههای فرهنگی و تخصصی را ایجاد کنیم.
رئیس دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان گفت: ما در رویداد ملی موشنگرافیک «طلافنگ» به دنبال استخراج طلاهای فرهنگی اعم از فکر، ایده و هنر هنرمندان هستیم.
مخاطبین این جشنواره
وی با اشاره به مخاطبین این جشنواره تصریح کرد: این جشنواره دو مخاطب خواهد داشت، مخاطب اول دستگاههای فرهنگی و تخصصی هستند که نیازمند موشنها و پویانماییها برای انتقال محتوای تخصصی و فرهنگی به مخاطبین خود دارند، از جمله ستاد اقامه نماز، ستاد امر به معروف و نهی از منکر، اوقاف، صداوسیما و بسیج و دومین مخاطب این رویداد نیز هنرمندان و تولیدکنندگان تخصصی این آثار هستند.
حجتالاسلام احمدیان تشریح کرد: هر سال از مخاطبین اول، یعنی دستگاههای فرهنگی دعوت میکنیم تا با ارائه یک عنوان و قرار دادن یک جایزه بخش ویژهای را در این رویداد به خود اختصاص دهند و امسال نیز از چندین نهاد فرهنگی درخواستهایی دریافت کردیم که از میان آنها ۳ دستگاه فرهنگی اعم از اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان، ستاد اقامه نماز استان اصفهان و جامعةالمصطفیالعالمیه اصفهان ما را در اولین رویداد «طلافنگ» همراهی میکنند.
معرفی محورهای این جشنواره
وی اظهار کرد: در رویداد امسال، چهار محور و موضوع وجود دارد که آثار هر محور به طور مستقل، داوری شده و جوایز جداگانهای به هر بخش تعلق میگیرد، محور اول با عنوان «آسیبهای اجتماعی» توسط دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، شعبه اصفهان ارائه شده که دبیرخانه جشنواره نیز میباشد و جوایز این محور را نیز برعهده دارد، محور دوم «قصص قرآنی و آیات تبیین» نام دارد که اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان متولی آن است و محور سوم با نام «جایگاه نماز در جامعه اسلامی» توسط ستاد اقامه نماز استان اصفهان این بخش را راهبری خواهد کرد، همچنین محور چهارم این جشنواره «سبک زندگی، اسلامی ایرانی» نام دارد که جامعةالمصطفیالعالمیه اصفهان حمایت از آن را برعهده دارد.
رئیس دفتر تبلیغات اسلامی با اشاره به جوایز هر بخش، بیان کرد: نفر اول تا سوم هر بخش به طور مستقل و به ترتیب ۱۰، ۸ و ۵ میلیون تومان به عنوان جایزه دریافت خواهند کرد و در بخش فنی جشنواره نیز دبیرخانه جشنواره به ۴ اثر در حوزه بهترین سناریو و ایدهپردازی، بهترین گویندگی، بهترین تصویرگری و بهتری کارگردانی و تدوین جوایزی اهدا خواهد کرد.
وی یادآور شد: علاقمندان میتوانند برای ارسال آثار خود به وبگاه این جشنواره به نشانی m۸r.ir/talafang مراجعه کنند که ۱۰ اسفندماه ۱۴۰۲ نیز آخرین مهلت ارسال آثار است.
وجود قالبهای گوناگون برای ارسال آثار
در ادامه این نشست مهدی پایون دبیر جشنواره ملی موشنگرافیک «طلافنگ»، اظهار کرد: اولویت ما در دبیرخانه جشنواره با آثاری است که در محورهای خود جشنواره ارائه شدهاند و با موضوعات جشنواره همخوانی دارند، انواع موشنگرافیهای دوبعدی، سه بعدی، استاپ موشن، کمیک موشن، موشن آبجکت، اینفو موشن و استوری موشن از جمله قالبهایی هستند که میتوانند به این جشنواره ارسال شوند، ارسال آثار نیز از طریق لینک m۸r.ir/talafang صورت میپذیرد، همچنین علاقمندان میتوانند برای دریافت اطلاع رسانیهای جشنواره به شناسه @morsalatmotion در پیامرسان ایتا مراجعه کنند.
نکات فنی ارسال آثار
دبیر جشنواره ملی موشنگرافیک «طلافنگ»، تأکید کرد: حجم موشنها میبایست حداکثر ۵۰ مگابایت و زمان هر موشن حداکثر ۱۲۰ ثانیه باشد، هر تولیدکننده نیز میتواند حداکثر ۳ اثر را به دبیرخانه ارسال کند و ا لبته مالکیت اثر نیز میبایست با شخص ارسال کننده باشد.
وی اشاره کرد: مهلت ارسال آثار تا ۱۰ اسفندماه سال جاری است که امکان تمدید آن نیز وجود دارد، همچنین ارسال آثار برای عموم افراد آزاد و امکانپذیر است و مالکیت و انتشار آثار برتر ارسالی نیز با دبیرخانه جشنواره میباشد.
در پایان این نشست خبری، از پوستر نخستین رویداد ملی موشنگرافیک «طلافنگ» نیز رونمایی شد.
انتهای پیام. /