جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ |۱۷ شوال ۱۴۴۵ | Apr 26, 2024
آیت الله اراکی

حوزه/ دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی از برگزاری بیست و نهمین کنفرانس وحدت اسلامی با حضور ۵۰۰ شخصیت برجسته جهان اسلام، در روزهای ۶الی ۸ دی ماه در تهران، خبر داد.

به گزارش خبرگزاری «حوزه» از تهران، آیت الله محسن اراکی، پیش از ظهر امروز در نشست خبری بیست و نهمین کنفرانس وحدت اسلامی با موضوع "بحران های کنونی جهان اسلام"، در تهران، گفت: در هفته وحدت امسال شاهد برنامه های متعددی در زمینه تقریب و همگرایی شاهد خواهیم بود و برنامه های متعددی از سوی نهاد های مختلف در داخل و خارج از کشور با همکاری مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی برگزار می گردد.

 وی با اشاره به اینکه در هفته وحدت امسال در مجمع جهانی تقریب نیز مجموعه گسترده ای از فعالیت ها چه در داخل و چه در خارج از کشور برگزار می گردد، اظهار داشت: مهمترین این برنامه ها برگزاری بیست و نهمین کنفرانس وحدت اسلامی است که طی روز های 6 الی 8 دیماه مصادف با 15 الی 17 ربیع الاول برگزار می شود.

 دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی افزود: برای بیست و نهمین کنفرانس وحدت اسلامی از بیش از 500 شخصیت برجسته جهان اسلام دعوت به عمل آمده است که تاکنون 301 نفر از دعوت شدگان برای حضور در این کنفرانس اعلام آمادگی کرده اند و از داخل کشور نیز حدود 300 شخصیت در کنفرانس وحدت حضور پیدا می کنند.

 وی افزود: تاکنون 39 نفر از حوزه کشور های اروپایی و امریکایی، 160 نفر از حوزه آفریقا و کشور های عربی و 99 نفر از حوزه آسیا و اقیانوسیه اعلام حضور کرده اند که از این تعداد حدود 60 نفر از شخصیت های برجسته نظیر وزراء، رؤسای مجالس و مفتیان اعظم هستند و بقیه مهمانان نیز از علماء، نخبگان، شخصیت های برجسته دانشگاهی و رؤسای دانشگاه ها هستند.

آیت الله اراکی ابراز امیدواری کرد: در کنفرانس امسال شاهد پیشنهادات مؤثر اجرایی و عملی در راستای استحکام وحدت و مقابله با جریان های افراطی و تکفیری باشیم.

 وی در ادامه با اشاره به این که فعالیت های مجمع جهانی تقریب تأثیرات بسیار خوبی در جهان داشته است، ابراز داشت: امروز در مقابل حرکت های گسترده در راستای ایجاد تفرقه و گسترش تکفیر در جهان اسلام، شاهد شکل گیری یک جریان تقریب گرا و وحدت گرا هستیم که این جریان از سوی مجمع جهانی تقریب آغاز شده و حمایت می شود.

وی با بیان اینکه مجمع جهانی تقریب در سراسر جهان اقدامات گسترده ای در راستای ایجاد وحدت انجام داده است، افزود: مجمع جهانی تقریب اقدام به راه اندازی مجامع تقریبی در سراسر جهان کرده و قرار است این مجامع در 30 کشور راه اندازی شود.

 آیت الله اراکی ادامه داد: مجمع جهانی تقریب همچنین اتحادیه های مختلفی نظیر اتحادیه علمای مقاومت، اتحادیه بانوان جهان اسلام، اتحادیه تجار و بازرگانان، اتحادیه دانشگاهیان و نخبگان فرهنگی، اتحادیه جوانان و دانشجویان تقریبی، اتحادیه سادات ، اتحادیه علم و فن آوری جهان اسلام و کمیته مساعی حمیده را به منظور سهیم کردن اقشار مختلف جامعه در جنبش وحدت و تقریب ایجاد کرده است که در کنفرانس وحدت امسال شاهد حضور این اتحادیه ها خواهیم بود و در قالب این اتحادیه تلاش می کنیم که اقشار گوناگون جامعه را در رابطه با تقریب عملیاتی کرده و آنها را برای مقابله با جریان های افراطی و تکفیری سهیم و قلم آنها را نیز در این رابطه فعال کنیم.

 دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، با اشاره به برنامه ریزی راه اندازی نمایندگی های دانشگاه مذاهب اسلامی در دیگر کشورها، اضافه کرد: همه این فعالیت ها از یک سو و برگزاری کنفرانس وحدت اسلامی از سوی دیگر می تواند در ایجاد و گسترش فرهنگ تقریب مؤثر باشد.

 وی در ادامه با تأکید بر اینکه امروز دشمنان اسلام علیه وحدت جهان اسلام وارد یک جنگ تمام عیار شده اند، اظهار داشت: اگر قبلا دعوت به تقریب می کردیم، در شرایط صلح در عرصه تقریب به سر می بردیم، اما امروز جهان اسلام در شرایط جنگ در عرصه تقریب به سر می برد و کسانی که پشتیبان جریان افراطی و تفرقه گرا در جهان اسلام هستند، آتشی بر افروخته اند که دودش به چشم آنها خواهد رفت.

 دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی به جنایت نیجریه نیز اشاره کرد و گفت: این همه سازمان های حقوق بشر در جهان وجود دارد، چرا در رابطه با جنایت نیجریه سکوت اختیار کرده اند، سکوت آنها در برابر این جنایت نمی تواند مانع سرپوش گذاشتن بر روی آن شود، زیرا این جریان خاتمه نمی یابد و ادامه دار خواهد بود و این آتش دامنگیر کشورهایی که در برابر این فاجعه سکوت کرده اند، نیز خواهد شد.

وی یادآور شد: مجامع حقوق بشری باید در راستای آزادی آیت الله زکزاکی تلاش کنند و این مرد مقاوم و عالم که هیچ جرمی مرتکب نشده را از چنگال ستمگران آزاد کنند

*نقش بی بدیل حوزه های علمیه در حفظ وحدت اسلامی

آیت الله محسن اراکی در ادامه در پاسخ به سئوال خبرنگار خبرگزاری «حوزه»، با تاکید بر نقش حوزه های علمیه در ایجاد و حفظ وحدت بین کشورهای اسلامی، گفت: حوزه یکی از نهادهای مهمی است که در این زمینه با مجمع جهانی تقریب همکاری مستمر و مناسبی دارد.

*تقدیر از معاونت بین الملل حوزه

وی با تقدیر از زحمات حوزه علمیه قم، اظهار داشت: معاونت بین الملل حوزه های علمیه کشور حضور پررنگی در همایش ها و کنفرانس های مجمع تقریب دارد. خصوصاً در چند سال اخیر با برگزاری جلسات و همایش های هدفمند در راستای مبارزه با اندیشه های تکفیری و احیای وحدت، قدم های بسیار بزرگ و تأثیرگزاری داشته است.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با تاکید بر نقش مراجع تقلید و علمای حوزه های علمیه در معرفی اندیشه ناب اسلام محمدی(ص)، ادامه داد: سال گذشته نیز کنفرانس بزرگ ضدتکفیر با حمایت های آیات عظام مکارم شیرازی و سبحانی با حضور بسیاری از علمای جهان اسلام برگزار شد.

وی افزود: مجمع تقریب با همکاری معاونت بین الملل حوزه های علمیه همواره با برگزاری نشست های علمی و دینی و دعوت از میهمانان و شخصیت های بزرگ کشورهای اسلامی، در ایجاد حلقه گفتگو و تبادل نظر بین اندیشمندان اقدام کرده اند که این جلسات همچنان نیز ادامه دارد.

*رهبری محور اصلی حفظ امنیت و عزت کشور

آیت الله اراکی همچنین با اشاره به انتخابات آینده مجلس خبرگان، گفت: کار عمده این مجلس انتخاب رهبری و احراز شرایط فقیه جامع الشرایط برای تداوم رهبری است.

وی افزود: یکی از وظایف مهم رهبری ایجاد وحدت و حفظ آرامش و امید در بین آحاد مردم و مسلمین جهان است و شخص مقام معظم رهبری محور اصلی حفظ  امنیت و عزت کشور می باشند و خداوند متعال را شاکریم که یک نعمت بزرگ و باعظمت، عالمی فقیه و مجاهد، شجاع و مدبر، فیلسوف و عادل همچون آیت الله خامنه ای را نصیب ملت ایران و مستضعفین جهان فرموده است.

42/313

 

 

 

کانال تلگرام خبرگزاری رسمی حوزه

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha