حجتالاسلام علیاکبر آقابابایی در گفتوگو با خبرنگار حوزه در شهرکرد، با اشاره به اهمیت ادبیات عرب، اظهار کرد: یکی از زیربناییترین کارهایی که در بحث توسعه آموزشی حوزههای علمیه قابل توجه است، ادبیات عرب میباشد.
وی افزود: اگر بحث ادبیات عرب در سطح یک حوزه علمیه حل نشود، نمیتوان در سطوح بالاتر و در رشتههای تخصصی همچون فقه، اصول، منطق و... پیشرفت داشت.
معاون آموزش حوزه علمیه چهارمحال و بختیاری بیان کرد: اولین المپیاد علمی آیتالله دهکردی (ره) با هدف ارتقای ادبیات عرب برنامه ریزی شده و از ٨ خرداد ماه بصورت مدرسه ای در حال اجراست و تا ١٣ خرداد ادامه دارد.
آقابابایی با اشاره به شیوه برگزاری المپیاد، خاطرنشان کرد: این المپیاد بصورت کاملا شفاهی برگزار میشود. چرا که تنها راه تشخیص پیشرفت علمی طلاب در بحث ادبیات کاربردی، امتحانات شفاهی است.
وی اظهار کرد: با اینکه برگزاری آزمون شفاهی کار بسیار دشواری بوده و باید از ٣٠٠ نفر طلاب سطح یک استان اآزمون شفاهی گرفته شود، اما برای اینکه پیشرفت و ارتقاء صورت گیرد، این سختی را میپذیریم.
معاون آموزش حوزه علمیه چهارمحال و بختیاری ادامه داد: این المپیاد در ٩ مدرسه علمیه بلند مدت و سفیران هدایت استان با دعوت از حجتالاسلام والمسلمین قائمی از اساتید مجرب ادبیات عرب، به مدت ۶ روز و به صورت مدرسه به مدرسه برگزار میشود.
حجتالاسلام آقابابایی اظهار کرد: با توجه به برنامهریزیهای یک سال گذشته برای ارتقای ادبیات عرب و ارزیابی شفاهی سال گذشته، مدارس علمیه چهارمحال و بختیاری در بحث ادبیات عرب با وجود محدودیتهای کرونایی و تعطیلات، نسبت به سال گذشته پیشرفت خوبی داشته است.
وی افزود: همچنین طرح ویژه ارتقای ادبیات عرب مدارس علمیه استان زیر نظر اساتید برجسته تدوین شده که در سال تحصیلی ١٤٠۱- ١٤٠۰ در همه مدارس استان اجرا خواهد شد. البته در حال حاضر بصورت آزمایشی در یکی از مدارس اجرا میشود و تا الان نتایج موفقیتآمیزی داشته است.
معاون آموزش حوزه علمیه چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: این طرح در کنار المپیاد، نوید این را میدهد که گام مهمی در بحث ارتقاء آموزشی حوزههای علمیه استان برداشته میشود.
انتهای پیام