دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ |۲۰ شوال ۱۴۴۵ | Apr 29, 2024
آموزش و پرورش

حوزه/ به خود و دانش آموزان بیاموزیم که بشر دارای کرامت و منزلت است و برای او می بایست ارزشی افزون قائل شد؛ کما اینکه یهودی نیز و زرتشتی نیز و سایر ادیان، کریم هستند.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام مهدی اکبری کرمانشاهی در یادداشتی به الزامات آموزش و پرورش پرداخته است.

درخت دوستی بنشان که کام دل به بار آرد --- نهال دشمنی برکن که رنج بی شمار آرد

ضرورتی که می بایست بیش از پیش جامعه معلمی و متصدیان تعلیم و تربیت به آن بپردازند موضوع پرورش است که حلقه مفقوده نظام تعلیم و تربیت امروز جامعه می باشد و می طلبد دست اندرکاران، این مقوله را سرلوحه اقدامات پیش رو قرار داده و ذکر نکاتی که امید است امعان نظر خوانندگان این سطور قرار گیرد.


۱. از آنجا که در آستانه بازگشایی مدارس می باشیم، متولیان مدارس، خاصه مقطع ابتدایی تلاش وافر در جهت تعلیم نظم (رعایت نظم و قوانین و مقررات) با همان لحن و ادبیات کودکانه به دانش آموزان منتقل نمایند.

۲. نکته اساسی تر که در طلیعه اشاره گشت و مؤید آن بیتی از حافظ شیراز می باشد «بر حذر نمودن دانش آموزان از دشمنی و عداوت»


۳. تمرین دادن ایشان به اینکه تو فقط نیستی (دیگری پذیری) حس دگر پذیری


۴. عادت دادن ایشان به اینکه آماده شوند که تو تنها نیستی همه ذی حقند ، همه حق دارند.


۵. «دشمنی و عداوت را در دلش نکاریم» درخت دوستی بنشان که کام دل به بار آرد --- نهال دشمنی برکن که رنج بی شمار آرد

شروع این ادبیات در دوره دبستان می باشد، خطابه خوانی اثری ندارد؛ کما اینکه در دانشگاه ها آب در هاون کوبیدن است، متأسفانه عداوت بر دیگری چالشی در دانشگاه است.


۶. به خود و دانش آموزان بیاموزیم که بشر دارای کرامت و منزلت است و برای او می بایست ارزشی افزون قائل شد؛ کما اینکه یهودی نیز و زرتشتی نیز و سایر ادیان، کریم هستند.

سیاق آیه شریفه (و لقد کرمنا بنی آدم و حملناهم فی البر و البحر ...) اشاره به آدم است نه به ادیان، کما اینکه وقف بر غیر مسلمان چون یهودی ، زرتشتی و مسیحی طبق فتوای بزرگان، عمل صحیح و درست می باشد.
لذاست که می بایست کوشید در همان اعوان کودکی دانش آموز و دوره نوجوانی ایشان ادبیات دوستی و احترام متقابل و حس دیگر پذیری را تقویت نماییم؛ زیرا که جامعه خوب نشأت از همین مطالب ریز و مغفول بوده و در همین جا جمله زیبا و حکیمانه از امام موسی صدر تقدیم می دارد که بیان کردند:
دین درست را از میو ه اش باید شناخت، نه از صحبت تریبون دارانش ، وقتی افراد بی نظم منظم شدند ، فقر کم شد ، دزدی کم شد ، بی اخلاقی کم شد آن وقت می گوییم دین این جامعه درست است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • Reza mahmoodvand IR ۱۳:۵۶ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۳
    0 0
    سلام بسیار عالی و عین عدالت هست از حسن نطر جنابعالی بسیار خرسندیم هستیم .به امید برقراری عدالت در همه سطوح اجتماعی
  • ابی مقدم IR ۱۴:۳۹ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۳
    0 0
    بسیار عالی، البته حتماً در این دولت مردمی محقق خواهد شد