دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ |۲۰ شوال ۱۴۴۵ | Apr 29, 2024
اکران فیلم

حوزه/ نشست اکران و نقد فیلم «چپ، راست» توسط معاونت فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی و با حضور حامد محمدی کارگردان، محمد تقی فهیم، رضا درستکار از منتقدان سینما و محسن بدرقه به عنوان مجری در سینما بازار شهر قم برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، نشست اکران و نقد فیلم «چپ، راست» توسط معاونت فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی و با حضور حامد محمدی کارگردان، محمد تقی فهیم، رضا درستکار از منتقدان سینما و محسن بدرقه به عنوان مجری در سینما بازار شهر قم برگزار شد.

در نشست بعد از فیلم، حامد محمدی کارگردان این فیلم ابراز داشت: به عنوان یک فیلمساز امیدوارم مخاطب با همه زحمت ها و این شرایط از دیدن این فیلم دلگیر نباشد و فقط یک لبخند بر لبانش بنشیند.

محمد تقی فهیم منتقد و کارشناس در سخنان خود در مورد این فیلم ابراز داشت: فیلم سینمایی کاری است که ساختن آن زمان می برد و مثل خبرگزاری، رسانه و فضای مجازی نیست که سریع به دست مردم برسد، بلکه در سینما مدتی زمان می‌برد تا فیلم حاضر شود و اگر این فیلم ممیزی یا توقیف شود، اساسا موضوع از بین می‌رود و تاثیر گذاری لازم را ندارد و در مورد فیلم چپ راست هم همین‌گونه است . اگر به موقع نمایش داده می شد خیلی بیشتر می توانست با مخاطب ارتباط برقرار کند و در حال حاضر موضوع این فیلم محلی از اعراب ندارد و مسئله مردم نیست.

فهیم در رابطه با موضوعی که یک کارگردان باید انتخاب کند بیان داشت: فیلمساز باید باهوش باشد و موضوعی را انتخاب کند که به درد سینما بخورد نه برای رسانه ها و فضای مجازی فیلم بسازد. سینما محلی برای پرداختن به موضوعات ژورنالیستی دم دستی نیست مگر اینکه فیلم ساز بتواند از این موضوعات روز درامی خلق کند که ماندگار شود.

این منتقد سینما در مورد سینمای روز دنیا گفت: در سینمای روز دنیا، فیلمی به نام سگ را بجنبان می‌سازند که در این فیلم که در حوزه سیاست ساخته شده مسئله را به قصه و قصه را به نمایش و نمایش را با رویکرد محتوایی و ساختاری تبدیل به اثری می کنند که در تمام دنیا مورد توجه قرار می گیرد و از آن تاثیر می گیرند.

رضا درستکار دیگر منتقد حاضر در جلسه در رابطه با انواع نقد بیان داشت: در ایران برای نقد فیلم سه روش وجود دارد ۱- نقد تعبیری یعنی از یک نشانه ساده شروع به تعبیر و نقد فیلم می کند.۲- نقد تفسیری که بر اساس نشانه هایی که وجود دارد فیلم را تفسیر می کنند. اما بزرگان هنر می گویند نقد تفسیری درست نیست چون از طریق آن به نتیجه نمی رسیم.۳- نقد تأویلی که در آن در عین حالی که ما نگاه و تحلیلمان از این فیلم اخذ می کنیم انتقام خودمان را هم از ضعف های فیلم می گیریم.

درستکار در مورد فیلم چپ، راست افزود: فیلم چپ، راست را باید بر اساس نقد تأویلی بررسی کنیم.اگر پوسته و ظاهر این فیلم را برداریم، معنا آن اسکلت و ساختار این فیلم است که باقی می ماند . در این فیلم بیننده یک قصه ساده می بیند. و نباید گرایشات سیاسی جلوی لذت بردن از فیلم را بگیرد.

در ادامه کارگردان فیلم چپ، راست در سخنان خود در مورد این فیلم ابراز داشت: این کار در سال ۱۳۹۸ ساخته شده و هیچ کدام از بحث هایی که در حال حاضر در جامعه وجود دارد مطرح نبود و اگر در زمان خودش پخش می‌شد بیشتر با مردم ارتباط برقرار می کرد.

حامد محمدی افزود: به عنوان یک فیلمساز امیدوارم مخاطب با همه زحمت ها و این شرایط از دیدن این فیلم دلگیر نباشد و فقط یک لبخند بر لبانش بنشیند و ناراحتی هایش کمتر شود و تمام نقدهایی که در رابطه با فیلم گفته شد درست است و می پذیرم و آن را به حساب کم تحرکی بنده بگذارید و ان شاءالله سعی میکنم در کارهای بعدی منتقدان و مخاطبان بیشتر لذت ببرند.

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha