سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ |۲۱ شوال ۱۴۴۵ | Apr 30, 2024
خاتمی اراکی ربانی

مرحوم آیت الله شب زنده دار از جمله علمایی بود که علاوه بر جنبه علمی، در عرصه اخلاق نیز الگوی ممتازی برای طلاب بود و بسیاری از بزرگان، ایشان را جامع علم و عمل می دانند.

همزمان با ایام ارتحال ملکوتی استاد برجسته اخلاق مرحوم آیت الله حاج شیخ حسین شب زنده دار(ره)، 3 تن از شخصیت های حوزوی، در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه، به تبیین ابعاد شخصیتی این عالم وارسته پرداخته اند که ماحصل آن در پی می آید.

*دلسوز اسلام و نظام

آیت الله سید احمد خاتمی، امام جمعه موقت تهران با اشاره به ابعاد شخصیتی مرحوم آیت الله شب زنده دار(ره)، گفت: ایشان از چهره هایی بود که دیدنشان انسان را به یاد خدا می انداخت.

عضو شورای عالی حوزه، آیت الله شب زنده دار را از چهره های دلسوز نظام و اسلام معرفی کرد و گفت: ایشان از علمای مؤثر و اهل قم بود، ولی به نظر من مهم تر از همه دلسوزی ایشان نسبت به اسلام بود، که می تواند الگویی مفید و مؤثر برای حوزه های علمیه باشد.

عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری با اشاره به بیماری آیت الله شب زنده دار، خاطرنشان کرد: ایشان در عین ناتوانی به سخن گفتن در چند ماه پایانی عمرشان، ذکر «یا الله» را بیان می داشتند، چرا که این ذکر در ذهنشان ملکه شده بود.

*جامع بین علم و عمل

آیت الله محسن اراکی، دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی نیز با تسلیت ارتحال عالم ربانی، آیت الله شب  زنده دار(ره)، گفت: ایشان  از بزرگان حوزه بود و از نظر علمی و اخلاقی در جایگاه والایی قرار داشت.

وی، آیت الله شب زنده دار را از پیشگامان مبارزه با طاغوت و از اساتید برجسته اخلاق معرفی کرد و ابراز داشت: این روحانی مجاهد در عرصه  اخلاقی، علاوه بر گفتار، در سیره عملی نیز الگویی کامل برای همگان بود.

دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، به جایگاه علمی آیت الله شب زنده دار اشاره کرد و افزود: ثمره سیره علمی و اخلاقی ایشان، تربیت نسلی از فضلای حوزه بود که از چهره های تأثیرگذار در حوزه و نظام اسلامی هستند.

آیت الله اراکی با بیان این که این عالم وارسته نمونه کاملی از علمای جامع بین علم و عمل بود، گفت: از خداوند برای روح این عالم فرزانه علو درجات را مسئلت داریم.

*الگوی اخلاقی و علمی

حجت الاسلام والمسلمین ربانی، رئیس مرکز خدمات حوزه های علمیه نیز با اشاره به این مطلب که گاهی چهره اخلاقی بزرگان تحت الشعاع علمیت آنان قرار می گیرد، ولی  آیت الله شب زنده دار از جمله افرادی بودند که هر دو بعد درباره ایشان وجود داشت، گفت:

ایشان از علمای متخلقی بودند که نبودشان در حوزه محسوس و ملموس خواهد بود.

وی با اشاره به نقش این عالم فقید در تربیت فضلای توانمند، ابراز داشت: ایشان از نظر علمی و اخلاقی در جایگاه خاصی بودند و در کنار اخلاق عالی، در فقه ، اصول، کلام و تفسیر نیز استادی صاحب نام مطرح بود.

انتهای پیام// 15/ 313

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha