شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ |۱۸ شوال ۱۴۴۵ | Apr 27, 2024
دارالافتاء مصر

حوزه/ دارالافتاء مصر: نام های عبدالنبی و عبدالرسول از نظر کتاب و سنت اشکال ندارد و گذشتگان متشرعه نیز به آن عمل کرده اند و باید توجه داشت که استعمال عبد در مواضع مختلف موجب می شود معانی متفاوتی را برساند که تمام آنها به معنی بندگی نیست.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری «حوزه»، دارالافتاء مصر روز گذشته فتوا داد که نامگذاری افراد به نام های عبدالنبی و عبدالرسول اشکالی ندارد و جایز است و افزود: کلمه "عبد" معانی متعددی دارد که شامل اطاعت، خدمت، بردگی و دوستی می شود و هرگاه این کلمه به نام خدا (الله) اضافه شود به معنای نهایت خضوع است.

دارالافتاء افزود: این نام از نظر کتاب و سنت اشکال ندارد و گذشتگان متشرعه نیز به آن عمل کرده اند و باید توجه داشت که استعمال عبد در مواضع مختلف موجب می شود معانی متفاوتی را برساند که تمام آنها به معنی بندگی نیست.

اما هنوز چند ساعت از این فتوا نگذشته بود که شیوخ سلفی مصر در صفحات خود در فضای مجازی به آن حمله ور شدند و فیلمی را از شیخ محمد حسان از شیوخ سلفی در برنامه ای در شبکه الرحمة منتشر کردند که در آن نام عبدالنبی را حرام می داند.

سلفی ها طبق معمول همیشه این نامگذاری را موجب شرک دانستند و گفتند عبودیت و بندگی فقط برای خداوند است.

اما از سوی دیگر برخی شخصیت های دیگر مانند دکتر احمد خلیفه شرقاوی مدرّس فقه مقارن در دانشگاه شریعت و حقوق طنطا گفت: نامگذاری افراد به عبدالنبی و عبدالرسول و نام های مشابه آن، جایز است اما کراهت دارد.

وی افزود: البته تمام نام ها در یک رتبه نیستند و ما نام های خوب داریم و برخی نام ها نیز ارجحیت ندارند و پیامبر نیز در این زمینه فرموده بهترین نام ها آن است که بر حمد و عبودیت دلالت کند اما باید توجه داشت این گونه نیست که هر نامی جز این نام ها حرام باشد به ویژه اینکه اعتقادات مردم هم محکم است و مانند زمان جاهلیت نیست.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha