چهارشنبه ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ |۷ ذیقعدهٔ ۱۴۴۵ | May 15, 2024
نقد کتاب شهاب دین

حوزه/ فهیمه شاکری مهر منتقد در سخنان خود در رابطه با کتاب شهاب دین بیان داشت: برای این کتاب تبلیغات مناسبی انجام نشده و اتفاقات بزرگتری باید برای این کتاب می افتاد و در حق کتاب شهاب دین اجحاف شده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، زهرا باقری در سلسله نشست های نقد و بررسی کتاب های ادبی"طلوع" ویژه نقد و بررسی کتاب شهاب دین در رابطه با نوشتن این کتاب  بیان داشت: برای نوشتن کتاب شهاب دین ابتدا با پسر آیت الله العظمی نجفی صحبت کردم و اجازه گرفتم. در رابطه با آیت الله مرعشی کتاب های بسیاری چاپ شده است و پسر ایشان منابع زیادی در اختیار بنده قرار دادند از جمله مبارزات سیاسی ایشان ، زندگی نامه و... اما در رابطه با زندگی خانوادگی ایشان اطلاعات کمی وجود داشت که خانواده آیت الله مرعشی همکاری زیادی کردند و سوالات بنده را جواب دادند.

نویسنده کتاب در مورد سختی ها و خوبی های نگارش این کتاب ابراز داشت: سختی این کار این بود که نمی شد از عنصر خیال در این کتاب استفاده کرد چون خانواده و شاگردان ایشان زنده هستند . پسر ایشان کتاب را کامل می خواندند و نظر می دادند. و خوبی این کار این بود که هنگام چاپ کتاب، خیال بنده راحت بود زیرا خانواده ایشان نظارت کامل داشتند.

وی افزود: در مدت نوشتن این کتاب حواسم خیلی جمع بود به خاطر اینکه زندگی یک عالم را می نوشتم و باید مواظب می بودم که خلاف شأن ایشان چیزی ننویسم.

باقری در مورد دیگر سختی های این کار گفت: برای شروع داستان نمی دانستم از کجا شروع کنم و حتی چند بار کتاب را کنار گذاشتم و تا به این شروع که در حال حاضر در کتاب وجود دارد برسم زمان زیادی از من گرفته شد و الحمدلله کتاب شروع خوبی پیدا کرد.

فهیمه شاکری مهر منتقد در سخنان خود در رابطه با کتاب شهاب دین بیان داشت: برای این کتاب تبلیغات مناسبی انجام نشده و اتفاقات بزرگتری باید برای این کتاب می افتاد و در حق کتاب شهاب دین اجحاف شده است.

وی در رابطه با خوبی های این کتاب تصریح کرد: از خوبی های این کتاب روان بودن و قابل فهم بودن است . در این کتاب اگر آیه ، روایت یا مطلبی آمده همه به اندازه بوده، این کتاب هم برای مخاطب خاص مفید است و هم برای مخاطب عام مفید است. از جمله خوبی های دیگر این کتاب فضا سازی های مناسب بود، در این داستان هر چه جلو می رویم روایت ها و خرده داستان ها را منسجم و مناسب در کنار هم می بینیم و از داستان چیزی بیرون نزده است طوری است که ما آن را می بینیم و مطابق آن را می خوانیم.

شاکری مهر در رابطه با اینکه این کتاب می تواند به نویسندگان ایده بدهد بیان داشت: این کتاب می تواند یک سری ایده و سیر مطالعاتی به نویسندگان بدهد چون در این کتاب از اتفاقات ، کتاب ها و اسامی علما و فضلای دیگر اسم برده شده و برای مخاطب جذاب است که آنها را دنبال کند.

وی از دیگر نکات مثبت کتاب نام برد و افزود: از دیگر نکات مثبت این کتاب این است که به سراغ اهل سنت هم رفته است و در آن تفکری که آیت الله مرعشی نسبت به اهل سنت داشته را برای ما به صورت داستانی آورده است.

وی در پایان از اینکه بعضی از قسمت های کتاب نامعلوم است  و کمتر به آن پرداخته شده نام برد و بیان داشت: از نکاتی که جا داشت در کتاب می آمد فضا سازی زمان ارتحال ایشان بود که این کار انجام نشده یا بعضی دیگر از مطالب است که نا معلوم به حال خود رها شده است و کمتر به آنها پرداخته شده.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha