سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ |۲۱ شوال ۱۴۴۵ | Apr 30, 2024
آیین رونمایی از هشت اثر و محصول جدید قرآنی

حوزه/ جانشین معاونت محتوای پایگاه راسخون، بیان کرد: ما باید با نگاه اقتصادی به تولید محتوا در حوزه فرهنگ و قرآن بپردازیم. درعین‌حال باید این‌قدر محتوای ما جذاب باشد که مخاطب به دنبال آن بیاید.

به گزارش خبرگزاری حوزه از تهران، آیین رونمایی از هشت اثر و محصول جدید قرآنی، در سالن نشست شماره یک نمایشگاه بین المللی قرآن کریم تهران برگزار شد.

منوچهر نوسرشت، کاتب قرآن در این برنامه گفت: کتابت این قرآن را در سال ۱۳۸۸ به خط نستعلیق ایرانی آغاز کردم. در واقع این قرآن همان قرآن به رسم‌الخط عثمان طه است که ما فقط خط آن را به نستعلیق ایرانی تبدیل کردیم. کار کتابت این قرآن ۶ سال به طول انجامید.

وی افزود: هر صفحه این قرآن با آیه شروع و با آیه تمام می‌شود. نسخه‌های اول که با قطع رحلی چاپ شد از سوی وزیر فرهنگ و ارشاد وقت به سفرای کشورهای عربی هدیه شد که مورد استقبال قرار گرفت. در چاپ دوم، یک تصحیح انجام شد و در قطع وزیری به چاپ رسید. این چاپ با تلاش ناصر بابامحمدی؛ مدیر انتشارات اسوه انجام شد. اگر پیگیری و تلاش ایشان نبود، شاید چاپ دوم مقدور نمی‌شد.

در ادامه حجت‌الاسلام امین شغلی، درباره «سامانه جامع جلسات خانگی»، بیان کرد: دو سال است که ستاد مردمی با عنوان پویش جلسات خانگی قرآن را در سطح کشور برگزار کردیم. در تمام استان‌ها و ۲۵۰ شهرستان نمایندگی داریم و فعالیت ما معطوف به این است که به گفتمان جلسات خانگی و گسترش کمّی و کیفی آن کمک کنیم. در ماه رمضان به‌طور طبیعی کار ما به‌صورت جدی‌تر شکل گرفت و پویشی را با عنوان «ستاره‌های زمین» راه‌اندازی کردیم.

وی ادامه داد: پویش «ستاره‌های زمین» برای این است که اعضای سامانه جامع جلسات خانگی با ما مرتبط شوند تا هم از جلسات قرآن آنها اطلاع داشته باشیم و هم بتوانیم به آنها خدماتی ارائه بدهیم. در این سامانه سعی کردیم امکاناتی قرار دهیم تا مراجعان از آن بهره‌مند شوند. در ارائه خدمات هدفمان حفظ استقلال و مردمی بودن جلسات خانگی است. ضمن این‌که در این سامانه به تربیت مربی و کمک‌مربی نیز پرداخته‌ایم. همچنین در پویش «ستاره‌های زمین» تاکنون ۷۵۰۰ جلسه خانگی به پویش ما پیوسته‌اند.

حجت‌الاسلام سید حسین خاتمی، جانشین معاونت محتوای پایگاه راسخون نیز در بخشی از این برنامه گفت: همه با محصولات راسخون آشنا هستید. در راسخون روند تولید محتوا با سخت‌گیری و دقت انجام می‌شود. چون ما برای تولید محتوا در یافتن اسناد مربوط به موضوعات مورد تحقیق، دقت و تأمل داریم. برای مثال در مجموعه «پندهای قرآنی» از نظر حدیث به سند آن توجه کردیم. برای همین مطالب تولید شده از سوی راسخون مورد استقبال محققان و پژوهشگران است.

وی افزود: ما در راسخون مجموعه ویدیویی «پندهای قرآنی» را تولید کردیم که در حال حاضر ۱۳۰ ویدیو از آن تولید شده است. هرچند به دلیل مشکلاتی نتوانستیم این محتوا را افزایش دهیم. از آنجا که محتوای تولید شده از سوی سایت راسخون مورد توجه محققان است و تاکنون ۴ میلیون مطلب تولید شده دارد که اغلب این مطالب تولید خود راسخون است، لذا سایر محتواهای تولید شده هم مورد استقبال قرار می‌گیرد.

مسئول سایت راسخون اظهار کرد: اگر ما با نگاه اقتصادی به تولید محتوا در حوزه فرهنگ و قرآن بپردازیم، با تولید محتوا و استقبال از آن می‌توانیم مثلا در ویدئوهای قرآنی به جای ۱۳۰ ویدئو ۱۳۰۰ ویدئو تولید کنیم. درعین‌حال باید این‌قدر محتوای ما جذاب باشد که مخاطب به دنبال آن بیاید. ضمن این‌که در اینجا مساله حق کپی‌رایت هم مطرح است. چون در حال حاضر راسخون محتوا تولید می‌کند و کسانی همان را برمی‌دارند و با تغییرات جزئی منتشر می‌کنند.

در ادامه این مراسم، حجت‌الاسلام کاظم رحیمی، مدیر موسسه دبستانی‌ها گفت: رهبری فرمودند ما باید در جامعه ۱۰ میلیون حافظ قرآن داشته باشیم. ما هم برای جامه عمل پوشاندن به این سخن رهبری، بر آن شدیم که با قدم‌های کوچک کارهای بزرگ انجام دهیم. برای همین تلاش کردیم که کودکان را با جزء ۳۰ قرآن آشنا کنیم.

وی افزود: کودکان در طرح ما با آشنایی و پس از آن حفظ جزء ۳۰ قرآن، قدم در راه بزرگی می‌گذارند و پس از آن سایر جزء های قرآن را هم حفظ خواهند کرد. در واقع ما خواستیم با آنچه که می‌توانیم در این راه قدم بگذاریم تا آنچه در توان هست و داریم توشه راهمان باشد. برای همین در نرم افزار تلفن همراه «مدرسه حفظ» با جزء ۳۰ کار را با کودکان آغاز کردیم تا بتوانیم کودکان را با گام‌های بعدی همراه کنیم.

بیست و نهمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم با شعار «قرآن کتاب امید و آرامش» از ۲۷ فروردین تا ۹ اردیبهشت در حال برگزاری است.

انتهای پیام/

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha