تیتر دو
ادامه اخبار یادداشت و مقاله
-
بهار آمد، یاد علی(ع) زنده باد!
حوزه/ نوروز، فصل بیداری طبیعت و تجدید حیات دلهاست. در این بهار زیبا، هفت سین نماد زندگی و معنویت بر سر سفرههای ما میدرخشد. با یاد شهید محراب، امام علی(ع)، بهاری شویم و ولایی بمانیم. خدایا،…
-
به مناسبت روز نهجالبلاغه | سید رضی و شاهکار جاودانهاش
حوزه/ نهجالبلاغه، گنجینهای از حکمت و بلاغت امام علی (ع)، پس از قرآن کریم، به عنوان یکی از مهمترین منابع معارف اسلامی شناخته میشود. این کتاب که توسط سید رضی در قرن چهارم هجری گردآوری شده،…
-
یادداشتی در آستانه بهار طبیعت و شب قدر؛
خانهتکانی دل در بهترین شبهای سال
تقارن لیالی قدر با بهار طبیعت در سال جاری نیکوفرصتی است برای خانه تکانی دل از همه وابستگیهای مادی و دنیوی و شست و شوی جان و روح از گناهان و معاصی تا به حول و قوه الهی، بیش از پیش قدردانِ شب…
-
یادداشتی از استاد حوزه علمیه قم؛
دوری از قرآن؛ بزرگترین خسران
حجت الاسلام و المسلمین حسین بنیادی با تأکید بر لزوم تلاش همه جانبه برای معرفی معارف و آموزه های ناب قرآنی به آحاد مردم نوشت: بی شک بزرگترین خسران بشر، فاصله گرفتن و دوری از قرآن و آموزه های قرآنی…
-
یادداشت | ۱۳ مؤلفه رفتار با همسایه
حوزه/ فضیلت تکریم در حوزه ارتباطات اجتماعی از جایگاه خاصی برخوردار است. اصولا انسانها، بدون احترام نمیتوانند جامعهای سالم و پیشرفته را تشکیل دهند. از اینرو احترام متقابل به عنوان عنصر و مولفهی…
-
مقاله | بَدرُ الکُبری
حوزه/ جنگ بدر، نخستین نبرد بزرگ مسلمانان در ماه رمضان، نه تنها پیروزی نظامی بود، بلکه با درسهای عبرتآموز از رهبری پیامبر (ص)، اطاعت از فرمانهای الهی و نقش مخرب اشراف ناصالح، به الگویی برای…
-
مقاله | کاربرد هوش مصنوعی در علم فقه و اصول
حوزه/ هوش مصنوعی (AI) به عنوان یکی از برجستهترین فناوریهای عصر حاضر، در حال تحول بسیاری از حوزههای زندگی بشر است. علم فقه و اصول، که به استنباط احکام شرعی و تدوین قواعد کلی آن میپردازد، نیز…
-
گفتوگو؛ راهی بهسوی حقیقت یا جدلی برای پیروزی؟
حوزه/ گفتوگو نه تنها بهعنوان ابزاری برای ارتباط، بلکه بهعنوان وسیلهای برای رسیدن به حقیقت و رشد انسانی اهمیت دارد. در گفتوگو باید هدف اصلی، جستجوی حقیقت باشد نه پیروزی بر دیگران. این فرآیند…
-
یادداشت رسیده؛
نگاهی به ریشه و کارکرد فرهنگی آیین گرگیعان
حوزه/ آیین گرگیعان یکی از سنتهای کهن و پرشور مردم خوزستان است که ریشه در تاریخ اسلام و ولادت امام حسن مجتبی(ع) دارد. این آیین بهعنوان یکی از نمادهای فرهنگ شیعی خوزستان، نقش مهمی در انتقال ارزشهای…
-
دفاع از اسلام آمریکایی توسط ظاهرالصلاحها!
حوزه/ مع الاسف در دهه پنجم انقلاب شاهدیم در اثر دیر جنبیدن مدافعان اسلام و انقلاب، عدهای از ظاهر الصلاحها در حال تئوریزه کردن اسلام آمریکایی و لیبرالی هستند. فعلاً محور حرکت آنها مسأله عفاف…
-
یادداشت | اولین امامزاده
حوزه/ امام حسن مجتبی(ع)، دومین امام شیعیان، در شب پانزدهم رمضان سال سوم هجری در مدینه متولد شد. او که شبیهترین فرد به پیامبر(ص) در ظاهر و اخلاق بود، با صلح تاریخی خود با معاویه، گامی بزرگ در…
-
فلسفه برای فلسفه یا فلسفه برای حقیقت
حجتالاسلام والمسلمین عالم زاده نوری تصریح کرد: دین خدا اسلام و معارف الهی آن، در نهایت عقلانیت و علمیت و استحکام است و به روش متقن فلسفی تبیینپذیر است. آیا اگر نشان دادیم که این دین عقلانی…
-
وضعیت سیاسی و اقتصادی یمن جنوبی؛ چالشها، راهکارها و آیندهپژوهی
حوزه/ یمن، کشوری که همواره درگیر بحرانهای داخلی و خارجی بوده، اکنون با دو ساختار سیاسی و اقتصادی کاملاً متفاوت در شمال و جنوب مواجه است. در شمال، انصارالله (حوثیها) با رویکردی متمرکز و دولتی…
-
شلیک کاغذی به ذهن و معیشت مردم
حوزه/ شماره ۴۸۸ نشریه خط حزبالله به انتشار یاداشت نامه ای با عنوان «شلیک کاغذی به ذهن و معیشت مردم» کرده است.
-
نسبت علویان با تشیع و جایگاه آنها در دیدگاه مقام معظم رهبری
حوزه/ علویان به عنوان یک گروه مذهبی با ویژگیهای خاص خود در مناطق مختلف، به ویژه در ترکیه، سوریه، لبنان و عراق پراکندهاند. در این میان، مقام معظم رهبری بهطور مشخص نگاه ویژهای به علویان دارند…
-
بانویی که بهشت را به پاس فداکاریهایش به او دادند
حوزه/ در قلب مکه، شهری که روزگاری اسیر بتهای زر و زور بود، خدیجه(س) بانوی شرافت و ایمان، نخستین کسی بود که به پیامبر(ص) ایمان آورد. او ثروتش را در راه اسلام بخشید و به الگویی بیهمتا از فداکاری…
-
یادداشت | آینده سوریه در سایه آشوب ایدئولوژیک و خشونت بیمهار
حوزه/ سوریه، کشوری که روزی نماد تمدن و تاریخ بود، امروز در آتش ایدئولوژیهای افراطی و جنگ داخلی میسوزد. از انقلاب فرانسه تا بحران سوریه، تاریخ نشان میدهد که انقلابها چگونه میتوانند از آرمانهای…
-
"نیمه پنهان بنیامیه"؛ پاسخی روشنگرانه به تحریف تاریخ در سریال معاویه
با توجه به تحریفهای تاریخی در سریال جدید درباره معاویه، به انتشار مقالهای از حجتالاسلام محمدعلی مروجی طبسی با عنوان «نیمه پنهان بنیامیه» خواهیم پرداخت که به بررسی حقایق پنهان تاریخ بنیامیه…
-
یادداشت | مدرسه تربیتی مقاومت در جهان چگونه تأسیس شد؟
حوزه/ صحنه های بی بدیل تشییع نمادهای استکبار ستیزی مردم لبنان با همراهی بیش از ۸۰ کشور جهان در سطح بسیار گسترده خطای محاسباتی دشمنان انقلاب اسلامی را حول بایدها توهمی آنها علنی و عادی سازی کرد؛…
-
یادداشت | جیغ بنفش سکولارها از بصیرت یک عالم
حوزه/ وقتی یک عالم از حاکمیت دین دفاع میکند ابلیس باید چه کند؟ عالمی که هم فقیه است هم فیلسوف هم مفسر! مفسری که بعد از المیزانِ علامه طباطبایی، بزرگترین و عمیقترین تفسیر قرآن را به جهان بشریت…
-
یادداشت | هشدار تمدنی؛ موریانههای پنهان در پیکره فرهنگ ایرانی-اسلامی
حوزه/ ایران، این سرزمین کهن با هویتی عمیقاً ایرانی-اسلامی، امروز بیش از هر زمان دیگری نیازمند آگاهی و اتحاد فرزندان خود است. دشمنان این خاک، با ابزارهای گوناگون در پی نابودی این میراث هستند.…
-
یادداشت | جنبه؛ کلید محبوبیت و موفقیت در زندگی
حوزه/ "بیجنبهای!" شاید این کلمهای باشد که فرشتگان در حال ثبت اعمال ما، به خودمان میگویند. جنبه داشتن، همان ظرفیت و حلم است که نهتنها در زندگی دنیوی، بلکه در مسیر آخرت نیز کلید موفقیت و محبوبیت…
-
یادداشت | آیا طلبهها با قرآن غریبهاند؟
حوزه/ برخی گمان میکنند طلبهها با قرآن غریبهاند، اما واقعیت این است که قرآن در تمامی سطوح درسی حوزههای علمیه، از ادبیات و فقه تا کلام و تفسیر، حضوری پررنگ دارد و انس با مصحف شریف، بخشی جداییناپذیر…
-
اشارتی کوتاه به انبوه فعالیت های قرآنی حوزه علمیه؛
شکوفایی فعالیتهای قرآنی به برکت خدمت مخلصانه حوزویان
حوزه/ فعالیت های صورت گرفته از سوی حوزویان به خصوص بعد از پیروزی انقلاب اسلامی حقیقتاً نقطه عطف ارزشمندی در راستای قرآنی کردن فضای کلی جامعه بوده که این مهم در سایه عزم و اراده مضاعف حوزویان…
-
یادداشت | اتوفاژی و داستان تلخ تعلیم تجربی
حوزه/ اخیراً کلیپهایی درباره تأثیرات روزهداری بر فرآیند اتوفاژی (خودخواری سلولی) در فضای مجازی منتشر شده است. این کلیپها به فواید تجربی روزه از جمله پیشگیری از سرطان اشاره میکنند، اما کارشناسان…
-
یادداشت | جهاد و مقاومت، راهبرد قرآنی برای امت پیروز
حوزه/ شعار محوری «امت پیروز» در ماه رمضان ۱۴۰۳، به این نکته اشاره دارد که پیروزی نهایی، از آنِ امت اسلام است. اما این پیروزی، تنها با صبر، استقامت و عمل به دستورات الهی، از جمله جهاد فی سبیل…
-
مقصود از وقت در فضیلت «دعا وقت افطار» چه وقت است؟
حوزه/ حجتالاسلام مصطفی همدانی با استناد به روایات معصومین، سه زمان طلایی قبل، حین و بعد از افطار را برای دعا و مناجات با خداوند متعال برشمرد و تأکید کرد که این لحظات از بهترین فرصتها برای استجابت…
-
یادداشت | طلوع بلاگرها، افول فرهنگ
حوزه/ پدیده بلاگرزدگی در صدا و سیما، اگرچه در کوتاهمدت ممکن است آمار مخاطبان را افزایش دهد، در بلندمدت به بیاعتباری رسانه و سطحینگری در مباحث مهم اجتماعی منجر میشود. رسانه ملی به عنوان نهادی…
-
یادداشت | رمضان؛ ماهی که خدا نزدیکتر از همیشه است
حوزه/ حجت الاسلام والمسلمین اسماعیل زاده در یادداشتی در خصوص فرارسیدن ماه مبارک رمضان، پاکی قلب و تهذیب نفس را از اولویتهای این ماه دانست.
-
چگونه با غم از دست دادن کنار بیاییم؟
حوزه/ زندگی پر از لحظات تلخ و شیرین است، و یکی از دشوارترین آزمونهای آن، از دست دادن عزیزان است. اما چگونه میتوان با این غم کنار آمد و راهی برای آرامش یافت؟ اگر به دنبال تسلی و آرامش در برابر…
-
یادداشت | مسجد تمدنساز یا مسجد سکولار؟
حوزه/ مسجد باید محل تربیت نوجوان و جوان تراز انقلاب اسلامی مورد نظر رهبر انقلاب با پیشرفت همزمان تحصیل تهذیب ورزش باشد؛ این مسجد تمدن ساز است ...
-
یادداشت | رمضان میدانی است که در آن انوارِ عشق منتشر میشود
حوزه/ نماینده مردم لرستان در مجلس خبرگان رهبری در یادداشتی نوشت؛رمضان نه فقط یک ماه بلکه میدانی است که در آن، انوارِ عشق منتشر و هر کس به میزان عطش خویش از دریای محبت الهی سیراب میشود.