شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024
بیست و چهارم ذی الحجه روز غدیر ثانی

حوزه/ واقعه غدیر را شیعه و سنّی در کتاب‌های خود از زمان‌های گذشته تا به امروز آورده‌اند و شاید بتوان گفت آن‌قدر که کتاب درباره غدیر نوشته شده است درباره موضوعات دیگر نوشته نشده است.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حضرت آیت الله صافی گلپایگانی(ره) در این نوشتار ضمن تاکید بر تبلیغ غدیر با تکیه بر آیات قرآن، به دیگر مناسبت های ماه ذی الحجه الحرام، ماه ولایت و امامت که برای شیعیان مهم می باشد همچون روز خاتم بخشی و مباهله و روز نزول آیه تطهیر اشاره کرده است.

ابلاغ ولایت علی علیه السلام اساس اسلام

از آیات تبلیغ، تطهیر، ولایت، خاتم‌بخشی و سوره «هَلْ أتی»، استفاده می‌شود که مسئله ابلاغ و اعلام ولایت مولای متقیان حضرت علی علیه السلام اصل دین و اساس اسلام است و وظیفه تبلیغ آن، نه تنها برای شخص حضرت رسول اکرم بود بلکه در تمام اعصار و زمان‌ها، وظیفه همه مسلمانان و مومنین می باشد و بدون آن، ایمان افراد ناقص خواهد ماند.

وضوح واقعه غدیر

واقعه غدیر را شیعه و سنّی در کتاب‌های خود از زمان‌های گذشته تا به امروز آورده‌اند و شاید بتوان گفت آن‌قدر که کتاب درباره غدیر نوشته شده است درباره موضوعات دیگر نوشته نشده است.

موضوع غدیر آن‌قدر روشن و واضح است که هرکس مختصر انصافی داشته باشد آن را قبول می‌کند و انکار آن یعنی انکار آفتاب و روشنایی آن.

ذی‌الحجه الحرام، ماه ولایت و امامت

همه ماه ذی‌الحجه الحرام، ماه ولایت و امامت است. در روز بیست و چهارم و بیست و پنجم این ماه نیز آیاتی درباره فضایل امیرالمومنین و اهل‌بیت علیهم السلام نازل گردیده که شیعیان باید علاوه بر روز غدیر، آن روزها را هم محترم شمرده و به آن افتخار نمایند.

آیه شریفه:

﴿إِنَّما وَلِیکمُ اللّٰهُ وَرَسُولُهُ وَالَّذینَ آمَنُوا الَّذینَ یقیمُونَ الصَّلاهَ وَیوتُونَ الزَّکاهَ وَهُمْ راکعُونَ﴾؛

به اتّفاق همه علما و مفسرین سنّی و شیعه درباره خاتم‌بخشی حضرت علی علیه السلام بوده است که در روز بیست و چهارم این ماه نازل شده است.

و همچنین آیه مبارکه مباهله «فَمَنْ حَاجَّکَ فِیهِ مِن بَعْدِ مَا جَاءَکَ مِنَ الْعِلْمِ فَقُلْ تَعَالَوْا نَدْعُ أَبْنَاءَنَا وَأَبْنَاءَکُمْ وَنِسَاءَنَا وَنِسَاءَکُمْ وَأَنفُسَنَا وَأَنفُسَکُمْ ثُمَّ نَبْتَهِلْ فَنَجْعَل لَّعْنَتَ اللَّهِ عَلَی الْکَاذِبِینَ»

در این روز درباره فضیلت امیرالمومنین، حضرت صدیقه طاهره، امام حسن و امام حسین علیهم السلام نازل شده است که در این آیه، حضرت علی نفس و جان رسول‌ الله از طرف خداوند معرّفی شده است ، که به عنوان روز بزرگ مباهله در تاریخ اسلام ثبت شده و سندی مهمّ بر حقّانیت اهل بیت سلام الله علیهم است، و لازم است از این روز مانند عید سعید غدیر، تجلیل شود.

همچنین روز نزول آیه شریفه تطهیر، روز بیست و چهارم می‌باشد و روز بیست و پنجم، آیاتی از سوره شریفه انسان درباره فضایل اهل‌بیت نازل گشته است که لازم است همه شیعیان این روزها را برای یکدیگر یادآوری کرده و آنها را مغتنم شمارند و به دیگران هم ابلاغ نمایند.

لزوم اعزام مبلّغان غدیر

اعزام مبلّغان دینی به سراسر کشور جهت بزرگداشت عید سعید غدیر، کار بسیار ارزشمند و بزرگی است و بزرگوارانی که این امر مهم را بر عهده گرفته‌اند و این روز الهی را با شکوه و عظمت در سراسر کشور برگزار می‌کنند، افتخار بزرگی نصیب آنها شده است و اجر و ثواب فراوانی در پیشگاه خداوند متعال دارند و باید این مسیر را ادامه دهند.

انتهای پیام

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • محبی IR ۱۴:۳۸ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۰
    1 0
    براساس چه منبع و حدیثی این روز به عنوان غدیر ثانی نامگذاری شده است؟
    • ع IR ۱۹:۲۳ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۲
      1 0
      ذوقیست وکنایه از اهمیت
  • محبی IR ۱۲:۲۶ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۳
    0 0
    مگه مداح و سخنران گفته که ذوقی باشه باید دلیل هم داشته باشه حرفشون
  • سینا IR ۱۵:۱۲ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۳
    1 0
    هر چند تمام فرق اسلامی حادثه غدیر خم را نقل کرده اند اما برداشت ها از این رخداد متفاوت است که همین موصوع موجب جدایی شیعه از اهل تسنن شده است
    • پاسخ به سینا IR ۰۷:۲۷ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۶
      0 1
      صرف برداشت نيست. سندیت غدير و ديگر دلایل بر ولایت و امامت،جای تردید ندارد. در آیه مباهله، آقا امیرالمومنین به عنوان نفس و خود پیامبر صلی الله علیه و آله مطرح شده است، چه کسی بعد از پیامبر جز آنی که شباهت تام به حضرت دارد، می تواند جانشین او باشد؟